عليرضا جيلان روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: 64 مقاله از سراسر كشور به دبيرخانه اين همايش ارسال شد كه از اين تعداد 30 مقاله با محوريت بازاريابي و 34 مقاله با محوريت تخصصي توليد فرش است.
وي با بيان اينكه پس از بررسي و داوري 14 مقاله در همايش ارائه مي شود، گفت: همايش ملي فرش دستباف چهارمحال و بختياري با رويكرد توليد و صادرات فرش دستباف، آينده پژوهي فرش، فناوري و مواد اوليه، اقتصاد و بازاريابي، خلاقيت مديريتي و طراحي فرش دستباف در شهركرد برگزار مي شود.
جيلان، محوريت اين همايش را كاربرد فناوري در توليد فرش دستباف و بازاريابي و صادرات دانست.
وي ادامه داد: مديريت، اقتصاد و بازاريابي فرش دستباف استان، نقش نهاد، شركت ها تشكل ها در توسعه صادرات فرش دستباف، راهكارهاي بهبود كمي و كيفي در فروش و صادرات فرش دستباف، نقش رسانه ها، تبليغات و فناوري اطلاعات در توسعه و فروش فرش دستباف، تجارت الكترونيك در بازاريابي و توسعه صادرات فرش دستباف و تاثير سياست هاي نهادهاي حمايتي در توليد و صادرات فرش دستباف را در محورهاي بازاريابي برشمرد.
رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: همزمان با برگزاري همايش ملي فرش دستباف استان، از آلبوم 300 رنگ سنتي و ثابت گياهي فرش توسط يكي از پيشكسوتان فرش بافي استان و آلبوم يكهزار و 200 رنگي سنتي و ثابت گياهي يكي از دانش آموختگان علمي اين رشته رونمايي مي شود.
جيلان افزود: در اين همايش از مستند تلويزيوني فرش دستباف و آثار نفيس و قديمي فرش دستباف استان رونمايي مي شود.
وي گفت: مطابق گزارش سنوات قبل 100 هزار بافنده فرش در چهارمحال و بختياري وجود دارد كه هم اينك از اين تعداد 50 هزار نفر در 8 شركت تعاوني روستايي و 2 شركت تعاوني شهري ساماندهي و مشغول فعاليت هستند.
وي افزود: از مجموع فرشبافان استان هم اينك 18 هزار بافنده فرش بيمه هستند كه همكاري و تعامل دولت براي حمايت و بيمه كردن فرشبافان استان با هدف ايجاد شغل پايدار ضروري است.
به گزارش ايرنا، براساس آمارها 104 هزار بافنده فرش در اين استان شناسايي شده و هم اينك 52 هزار دار قالي در قالب 9 تعاوني فرش روستايي، 2 تعاوني قاليبافي شهري و يك اتحاديه ساماندهي شده است.
خردادماه امسال با پيگيري هاي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، فرش دستباف چهارمحال و بختياري در فهرست سازمان جهاني مالكيت فكري وايپو (WIPO) ثبت شد.
كاربرد رنگهاي زيبا با استفاده از عصاره گلها و گياهان و مواد اوليه طبيعي، شادابي و زنده بودن طرحها و نقش هاي متنوع از عوامل تقاضاي بالا براي خريد فرش چهارمحال و بختياري است.
بيشتر فرش هاي چهارمحال و بختياري را 'يلمه' بروجن، 'گبه ريزباف' اردل، فرش 'بختياري' مناطق عشايري و مناطق بختياري نشين و فرش چالشتري شهركرد تشكيل مي دهد.
براساس نظر برخي از محققان، طرح فرش 'سرو و كاج' چهارمحال و بختياري بعنوان اصيل ترين طرح آريايي مطرح است.
فرش نقش چالشتري چهارمحال و بختياري در استانهاي مختلف كشور و كشورهاي حوزه خليج فارس، اروپا، آمريكا و كانادا طرفداران فراوان دارد.
خبرنگار: نرگس كريمي**انتشار:جهانبخش صفري
7361/6021
شهركرد- ايرنا- رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري از آمادگي كميته هاي برگزاري همايش ملي فرش دستباف اين استان در 24 تيرماه جاري با حضور رئيس مركز ملي فرش ايران خبر داد.