فاطمه دژبرد روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: خادمياران مزبور شامل طلاب حوزه علميه، دانش پژوهان سطح يك و دانش آموختگان سطح 2 حوزه علميه در رشته هاي علوم تربيتي و روانشناسي هستند كه به صورت داوطلبانه و افتخاري با اين مركز همكاري دارند.
وي با بيان اينكه خادمياران خانواده با سن 25 تا 45 سال در مشهد مستقر هستند، اظهار كرد: از ابتداي امسال 530 نفر متقاضي خادمياري خانواده شدند كه از اين تعداد 206 نفر پس از مصاحبه براي اين امر انتخاب شدند.
وي گفت: هم اكنون دوره هاي آموزشي بدو خدمت براي نخستين گروه از خادمياران خانواده آغاز شده كه تا 25 تير ماه ادامه دارد.
دژبرد افزود: بررسي ابعاد علمي و اجرايي برنامه زندگي به سبك رضوي ويژه زوجين جوان، بررسي وضعيت موجود در تحليل شاخص هاي ازدواج و خانواده در كشور، آسيب شناسي رسانه و شبكه هاي مجازي، مهارت ارتباط مؤثر، بررسي نقش حيا و غيرت در پايداري خانواده، حقوق متقابل زوجين و تاثير ارائه خدمات اجتماعي زوجين به محرومان در پايداري خانواده از جمله بخش هاي آموزشي اين دوره 20 ساعته است.
وي اظهار كرد: مسئوليت خادمياران خانواده، تشكيل پرونده براي زوج هاي جوان، راهنمايي، پشتيباني آموزشي، بازخوردگيري، ارزيابي برنامه ها و پاسخگويي به سوالات زوج هاي جوان است و برقراري ارتباط آنان با زوجين فقط از طريق تماس تلفني انجام مي شود.
وي گفت: ثبت نام زوجيني كه طي سال گذشته و امسال عقد كرده اند از طريق حضور آنان در آرامگاه پيرپالاندوز مشهد يا از طريق مراجعه به پايگاه اطلاع رساني آستان قدس رضوي انجام مي گيرد.
سرپرست مركز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوي افزود: آموزش مهارت هاي زندگي و ترويج سبك زندگي رضوي براي زوجين به صورت حضوري در قالب شركت در سخنراني ها و همايش ها و به صورت مكاتبه اي در قالب ارسال بسته هاي آموزشي به محل سكونت زوجين و همچنين به صورت الكترونيكي در قالب ارسال پيام به شبكه هاي اجتماعي مي باشد.
وي اظهار كرد: هر خادميار خانواده ارتباط با 50 زوج جوان را در دستور كار خود داشته و هر ماه 2 بار با آنان تماس گرفته و برنامه هاي آموزشي خود را براي هدايت زوجين ارائه مي دهد.
* فعاليتهاي مركز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوي
دژبرد گفت: اين مركز به منظور ارج نهادن به خانه و خانواده در سال جاري راه اندازي شده و مجموعه فعاليتهاي آن در راستاي تشكيل، توسعه، تحكيم و تعالي خانواده است.
وي افزود: مخاطبين اين مركز شامل سه گروه بانوان زائر و خانواده هاي زائرين، بانوان شاغل و خادم آستان قدس رضوي و تمام بانوان جامعه اسلامي مي باشند.
وي اظهار كرد: مركز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوي از چند بخش شامل خدمات مشاوره اي، فرهنگي، اجتماعي و آموزشي تشكيل شده كه برنامه هاي مدوني را اجرا مي كند.
سرپرست مركز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوي گفت: در بخش آموزشي اين مركز، كارگاه هاي آموزشي با موضوع تحكيم خانواده و توانمندسازي اعضاي آن برگزار مي شود و علاوه بر آن اجراي يك طرح پژوهشي جديد با عنوان 'ارتقاي امنيت بانوان زائر در مشهد' آغاز شده است.
وي طرح شبكه مردمي خادمياران خانواده رضوي، طرح زندگي به سبك رضوي ويژه زوجين، ارائه خدمات مشاوره اي، نشست هاي مادرانه ويژه مهارتهاي مادري و واسطه گران امر ازدواج را از ديگر طرحهاي در دست اجرا در اين مركز برشمرد.
وي با اشاره به برگزاري اردوهاي فرهنگي و اجتماعي توسط مركز بانوان آستان قدس رضوي افزود: بخشي از باغ بيلدر در طرقبه به اردوگاه بانوان اختصاص مي يابد تا پذيراي بانوان زائر و مجاور به صورت فردي يا گروهي باشد.
7489 / 6053 خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
مشهد- ايرنا- سرپرست مركز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوي گفت: 206 زن 'خادم يار' افتخاري اين مركز، خدمت رساني رايگان به زوجين داراي مشكل در زندگي مشترك را بر عهده دارند.