به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، در طول سالهای گذشته محققان توانستهاند با استفاده از تكنیكهای خاصی اندامهای جانوران را به نمونه كوچكی از اندامهای انسان تبدیل كنند تا امكان آزمایش تاثیر داروهای مختلف بر بدن انسان را با دقت بالا ارزیابی كنند.
برای مثال محققان كلیهها، ریهها و كبد را با استفاده از سلولهای بنیادی ساختهاند تا امور تحقیقاتی و آزمایش داروها را روی آنها انجام دهند و البته در نهایت نیز بتوانند اندامهای كامل انسان را با استفاده از این شیوه تولید كنند. همچنین مغزهای كوچك ساخته شده توسط محققان نیز مدل مناسبی برای بررسی عملكرد عصبی مغز انسان محسوب میشوند.
محققان در این آزمایش به منظور تبدیل قلب موش به نمونه كوچكی از قلب انسان، ابتدا این اندام را از بدن جانور خارج كرده و سپس آن را در قالب فرآیند 4-Flow cannulation به گونهای تغییر دادند كه با حفظ جریان عادی گردش خون، امكان عبور مایعات خاصی را از سرخرگ، سیاهرگها و رگهای عادی قلب فراهم میكند. این مایعات بهگونهای طراحی شدهاند كه سلولهای قلب موش را از آن خارج میكنند و ساختار پوششی قلب را باقی میگذارند. سپس سلولهای انسان به این ساختار وارد شده و جایگزین سلولهای موش میشوند. بدین ترتیب نمونه كوچكی از قلب انسان ساخته میشود.
محققان امیدوارند با استفاده از این شیوه بتوانند دقت آزمایشات دارویی را افزایش دهند و زمینه را برای تولید داروهای موثرتر فراهم كنند.
گزارش كامل این تحقیقات اخیرا در كنفرانس علمی Basic Cardiovascular Sciences 2017 كه توسط انجمن قلب آمریكا برگزار شد، ارائه شد.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: گلشن
تهران – ایرنا - محققان تكنیكی را توسعه دادند كه امكان ساخت مدل دقیقی از قلب انسان را با استفاده از قلب موش ها در اختیار میگذارد.