به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از ایندیپندنت، محققان دانشگاه جان هاپكینز اخیرا دریافتند كه بدن گاوها آنتی بادی هایی تولید می كند كه احتمالا از آنها می توان برای مقابله با بیماری ایدز بهره گرفت.
این پژوهشگران در مطالعه خود نوعی پروتئین اچ. آی.وی به بدن گاو تزریق كردند و متوجه شدند كه بدن این حیوان بی درنگ ن0آنتی بادی های قدرتمندی تولید كرد كه ویروس را خنثی كرد.
این یافته اذهان را متوجه تولید آنتی بادی های مشابه در بدن انسان و احتمالا تولید واكسن ایدز كرده است. آنتی بادی تولید شده در بدن گاو برای جلوگیری از گسترش عفونت های ناشی از انواع مختلفی از اچ آی وی قابل استفاده است.
این روند در بدن گاو به حداكثر 50 روز زمان نیاز دارد. تولید آنتی بادی های مشابه در بدن انسان ممكن است سال ها به طول بیانجامد كه به عفونت ناشی از ویروس امكان می دهد در بدن گسترش یافته و منجر به مرگ انسان شود.
به گفته محققان، گاوها به ایدز مبتلا نمی شوند و انتی بادی های یاد شده در شكل كنونی انها برای درمان های بالینی برای انسان كاربرد ندارد.
با این حال، روش مورد نظر كارآیی بسیار زیادی برای مصون سازی بدن انسان در برابر ویروس اچ آی وی دارد.
اساسا مهم ترین مانع در برابر تولید واكسن مقابله با ویروس بیماری مذكور تغییرات سریع و گسترده آن در درون بدن انسان است و به همین علت تنها یك درصد از افراد مبتلا به ایدز شانس آن را پیدا می كنند كه آنتی بادی خنثی كننده ویروس اچ آی وی در بدنشان تولید شود.
پژوهش ها نشان می دهد آنتی بادی های تولیدشده در بدن گاو برای جلوگیری از 96 درصد از موارد فعالیت 117 نوع از ویروس اچ آی وی قابل استفاده است و با استفاده از آنها می توان در مجموع 72 درصد از انواع ویروس اچ آی وی را از كار انداخت.
** 9259**
خبرنگار: سپیده علی كاشانی *** انتشار:زهره محتشمی پور
تهران- ایرنا- تازهترین تحقیقات انجام شده نشان می دهد كه سیستم ایمنی گاوها به واسطه تولید مجموعه ای كامل از آنتی بادی ها می تواند انواع زیادی از ویروس های ایدز را از بین ببرد.