به گزارش ايرنا علي تعالي روز سه شنبه در نشست توسعه زيرساختهاي گردشگري و اجراي طرحهاي اشتغالزا در روستاي وركانه افزود: در حال حاضر يك طرح عمراني مهمانپذير با مشاركت بخش خصوصي در روستاي وركانه در حال انجام است كه به زودي بهره برداري مي شود.
وي اضافه كرد: قلعه اربابي و اصطبل نيز 2 بناي تاريخي و واجد ارزش از نظر ميراث فرهنگي و گردشگري است كه با اعتباراتي از طريق ميراث فرهنگي استان حفظ و مرمت اين بناها در دستور كار قرار دارد.
فرماندار همدان خواستار ايجاد زيرساختهاي لازم براي گردشگران، اجراي طرحهاي اشتغالزا و افزايش درآمد در روستاي وركانه شد و گفت: روستاي وركانه يكي از چهار روستاي تعيين شده در استان به عنوان روستاي هدف گردشگري است كه طرحهايي با هدف اشتغالزايي و افزايش درآمد روستاييان اجرا مي شود.
تعالي با بيان اينكه پخش سريال علي البدل كه سال گذشته در روستاي وركانه تهيه شد موجب افزايش گردشگران به اين روستا شده است گفت: بايد متناسب با آن زيرساختهاي لازم فراهم شود تا براي روستا اشتغال و درآمدهايي را به دنبال داشته باشد.
وي احداث آلاچيق، پاركينگ، سرويس بهداشتي عمومي، پارك و فضاي سبز اقامتي را از جمله اقدامات مورد نيازدر اين روستا در كوتاه مدت برشمرد و افزود: خانه بوم گردي نيز به عنوان يك مركز فرهنگي با مشاركت بخش خصوصي در روستاي وركانه راه اندازي شده و در حال فعاليت است.
فرماندار همدان تصريح كرد: هم اكنون بسياري از امكانات مورد نياز براي گردشگران در اين روستا فراهم نيست و بهره برداري لازم نيز از حضور گردشگران در روستا انجام نمي شود.
تعالي افزود : ايجاد بازارچه محلي براي ارائه محصولات بومي و صنايع دستي روستا نيز مي تواند در جذب گردشگران و اشتغالزايي روستا موثر باشد.
وي با اشاره به مشكل آب شرب روستاي وركانه خاطر نشان كرد: مشكل آب شرب روستا بايد از طريق احداث مجتمع آبرساني با همكاري آب و فاضلاب روستايي و آب منطقه اي همدان حل شود چراكه چشمه هاي آب موجود پاسخگوي مصرف روستا نيست.
فرماندار همدان با تاكيد بر لزوم فرهنگ سازي و رعايت الگوي صحيح مصرف آب افزود: با توجه به كاهش قابل توجه منابع آب چگونگي مصرف نيز بايد با اطلاع رساني مد نظر قرار گيرد و حتي المقدور از مصارف غير ضروري آب شرب خودداري شود.
تعالي اضافه كرد: شبكه دفع فاضلاب نيز در اين روستا انجام شده است و اجراي خطوط انتقال و تصفيه خانه نيز در دستور كار شركت آب و فاضلاب روستايي قرار دارد.
فرماندار همدان بر توجه به راه دسترسي و تامين روشنايي مسير اين روستا تاكيد كرد و افزود: هم اكنون نقاط حادثه خيزي در راه اين روستا وجود دارد كه بايد متناسب با افزايش تردد در اين مسير گردشگري ايمن سازي و رفع شود.
نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: روستاي وركانه منطقه ويژه گردشگري استان است كه بايد زير ساختهاي لازم با مشاركت روستائيان در آن شكل گيرد.
حميد رضا حاج بابايي با بيان اينكه رويكرد مسئولان در اشتغالزايي راه اندازي مشاغل خرد و خانگي و كوچك است ادامه داد: وقتي در روستاي وركانه زيرساختهاي لازم فراهم شود معادل يك شركت پتروشيمي كه با سرمايه گذاري چند ميلياردي و مصرف آب، گاز و ديگر منابع همراه است اشتغالزايي براي مردم روستا را به دنبال دارد.
وي هزينه كردن در راستاي تقويت گردشگري روستا را هزينه براي اشتغالزايي اين روستا دانست و اظهار كرد: چهارمسير گردشگري گنجنامه، امامزاده محسن، سد اكباتان و ابرو در شهر همدان و مركز استان وجود دارد كه در ايجاد اشتغال و توليد سرمايه از محل گردشگري در اين مسيرها بايد استفاده كرد.
حاجي بابايي افزود : برداشت 1.5 ميليارد دلار از صندوق توسعه تنها براي اشتغالزايي در روستاها و شهرهاي زير بيست هزار نفر در برنامه ششم پيش بيني شده كه بايد 5 هزار روستاي اشتغالزا در سطح كشور با مشاركت مردم داشته باشيم.
نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: وركانه منطقه ويژه گردشگري استان همدان است كه بايد زير ساختهاي لازم با مشاركت روستاييان در آن شكل گيرد و با پرداخت تسهيلاتي به باغداران تمهيداتي اتخاذ شود تا گردشگران امكان استقرار داشته باشند.
حاجي بابايي افزود: علاوه بر اعتبارات تملك دارايي ها و نفت، اعتبارات ديگري براي برخي از مناطق پيش بيني شده است كه براي احداث مجتمع آبرساني براي روستاهاي اين منطقه مي توان از اين اعتبارات استفاده كرد.
وي براي پيگيري به منظور اجراي طرحهاي مشاركتي اشتغالزا در اين روستا اعلام آمادگي كرد و افزود: براي سرمايه گذاري در مباحث گردشگري،صنايع دستي و ساير توليدات روستايي مي توانيم سرمايه گذاري هاي يك يا 2 ميلياردي براي منطقه از بخش خصوصي تامين كنيم.
ديگر نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: روستاهاي مستعد گردشگري پتانسيل خوبي براي اشتغال و در آمد روستاييان است كه كمتر به آن توجه شده است.
امير خجسته با بيان اينكه روستاهاي مستعد گردشگري پتانسيل خوبي براي اشتغال و درآمد روستاييان است كه كمتر به آن توجه شده است تصريح كرد: با وجود ظرفيت هاي گردشگري قابل توجه و قدمت 7 هزار ساله در همدان نسبت به برخي از استانهاي كشور در تبليغات و معرفي اين ظرفيت ها خوب عمل نشده است.
وي گردشگري را تنها منبع تمام نشدني براي اشتغالزايي و درآمدزايي دانست و افزود : بايد با همكاري صدا و سيما مناطق گردشگري همدان را به كشور معرفي تا بتوان از مراكز متعدد گردشگري، تاريخي، طبيعي و تفريحي استان همدان اشتغال و درآمدزايي كسب كرد.
خجسته يادآور شد: طبق استانداردهاي بين المللي ورود هر توريست هشت شغل ايجاد مي كند كه با وجود مراكز متعدد و مستعد گردشگري در استان همدان بايد از اين ظرفيت مهم براي ايجاد اشتغال جوانان استفاده كرد.
سه روستاي گشاني شهرستان تويسركان، وركانه شهرستان همدان و قلعه جوق شهرستان فامنين از ميان 20 روستاي هدف گردشگري استان همدان در طرح ملي ضربتي توليد و اشتغال انتخاب شدند تا با اجراي اين طرح گام هاي موثري در راستاي توانمندسازي و اشتغال زايي اين روستاها برداشته شود.
2087/1181خبرنگار: زهرا پيرنيا ** انتشاردهنده: الهام تدين
همدان - ايرنا - فرماندار همدان گفت: يك ميليارد و 600 ميليون ريال در سال جاري از محل اعتبارات استاني واعتبار ويژه دهياري ها براي توسعه روستاي گردشگري وركانه اختصاص يافته است.