به گزارش ايرنا، عليرضا رزم حسيني روز چهارشنبه در ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان كرمان، گام دوم مثلث توسعه اقتصادي منطقه يك (كهنوج) افزود: اين موضوع كه با وجود توسعه زيرساخت ها و خدمات انجام شده، مردم توسعه نيافته اند، همواره دغدغه جدي افراد متخصص در حوزه توسعه كشور بوده است.
وي با اشاره به افزايش جمعيت شهري و كاهش جمعيت روستايي گفت: سئوال جدي اين است كه چه بايد كرد كه جامعه و مردم توسعه يابند و سئوال جدي ديگر اين است كه چه بايد كرد تا با تغيير قيمت نفت، وضعيت كشور دچار تغيير نشود؟
وي با تاكيد بر اينكه در استان كرمان به دنبال اجراي ايده جديد مديريت توسعه هستيم گفت: در سطح دنيا نيز كشورهاي مختلف و پيشرفته به دست دولت ها توسعه نيافته اند بلكه بخش خصوصي فعال اين توفيقات را رقم زده اند.
وي بيان كرد: در ابتدا جا انداختن اين موضوع كه مي توان توسعه را به بخش غيردولتي واگذار كرد، با دشواري هايي روبرو بود كه به عنوان نمونه، ايده مثلث توسعه اقتصادي در قلعه گنج اجرايي شد و امروز كارنامه بسيار درخشاني دارد.
رزم حسيني گفت: كاهش 75 درصدي شاخص هاي امنيتي در قلعه گنج، اعزام تيم هاي ورزشي اين شهرستان به مسابقات بين المللي و تكريم مردم از جمله دستاوردهاي ايده شهر نمونه اقتصاد مقاومتي در قلعه گنج بوده است.
استاندار كرمان افزود: يكي از ابزارهاي مهم در مسير توسعه، متمركز كردن اركان حكومت در اين مسير است و در اين راه بايد سايش ها و تضادهاي احتمالي دستگاه هاي دولتي را حذف و همه عوامل را در اين مسير همگام كرد.
وي با اشاره به جذب سرمايه گذاري 75 هزار ميليارد توماني در راستاي اجراي طرح مثلث توسعه اقتصادي گفت: انقلاب اسلامي ايران با هدف توسعه اقتصادي و فرهنگي محقق شده است و بايد به اين اهداف والا دست يابيم.
رزم حسيني با بيان اينكه امروز كشورها را شركت ها اداره مي كنند گفت: امروز كمپاني شهر و شركت شهر در دنيا محقق شده است.
وي عنوان كرد: تعيين معين هاي اقتصادي براي توسعه مناطق يك كار داوطلبانه و خداپسندانه است كه موجب جلب و توسعه مشاركت هاي مردمي مي شود.
وي بر تفويض اختيارات لازم براي تحقق توسعه تاكيد كرد و گفت: همه مديران در مسير توسعه و تعالي اقتصادي و فرهنگي تلاش مي كنند و ما در استان كرمان دغدغه سياسي نداريم.
استاندار كرمان يادآور شد: دبيرخانه بسيار فعال اقتصاد مقاومتي در استان كرمان وجود دارد و مطالعات كاملي نيز دارد.
** فعاليت 21 معين اقتصادي در استان كرمان
معاون امور عمراني استانداري كرمان نيز با اشاره به اينكه در راستاي اجراي ايده مثلث توسعه اقتصادي كارهاي خوبي در استان كرمان انجام شده است گفت: تاكنون 21 موسسه به عنوان معين اقتصادي مسئوليت توسعه در نقاط مختلف استان كرمان را پذيرفته اند.
ابوالقاسم سيف الهي خاطرنشان كرد: شركت هاي توانمند بر مبناي مسئوليت هاي اجتماعي خود به عنوان معين اقتصادي، مسئوليت توسعه در استان كرمان را بر عهده گرفته اند.
وي تصريح كرد: معين هاي اقتصادي براي مديريت و راهبري توسعه وارد عرصه توسعه و سازندگي استان كرمان شده اند كه جاي تقدير دارد.
سيف الهي خاطرنشان كرد: نمايندگان، مديران دولتي و سرمايه گذاران اضلاع مثلث توسعه اقتصادي استان كرمان هستند و ائمه جمعه نيز به عنوان ناظر بر اجراي اين ايده نظارت دارند.
** لزوم توسعه زيرساخت هاي شهرستان كهنوج
امام جمعه كهنوج نيز بر توسعه زيرساخت هاي اين شهرستان به ويژه راه آهن تاكيد كرد و گفت: حجم بالاي محصولات كشاورزي در اين شهرستان، ضرورت توجه به توسعه زيرساخت هاي حمل و نقل زميني و هوايي را نشان مي دهد.
حجت الاسلام اكبر افشارمنش بر مديريت بحران آب نيز تاكيد و خاطرنشان كرد: شهرستان كهنوج در حوزه تيتانيوم ظرفيت هاي بسياري خوبي دارد.
وي بر توسعه صنايع بسته بندي در جنوب استان به ويژه در منطقه كهنوج تاكيد كرد و ادامه داد: هنوز صنايع تبديلي به ميزاني كه نياز منطقه جنوب استان را پوشش دهد را نداريم و دراين حوزه بايد اقدامات لازم صورت گيرد.
حجت الاسلام افشارمنش ادامه داد: همكاري بيشتر بانك ها در حوزه واگذاري تسهيلات، زمينه را براي اجراي سريعتر طرح ها فراهم مي كند.
وي بر توسعه مسائل فرهنگي و توسعه فرهنگ كار و مصرف در جامعه همزمان با توسعه اقتصادي تاكيد كرد و گفت: اگر در حوزه فرهنگ همزمان با كارهاي اقتصادي اقدام نكنيم، موفق نخواهيم بود.
** تنها راه توسعه، استفاده از ظرفيت بخش غيردولتي و خصوصي است
نماينده مردم كهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعه گنج و فارياب در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: كشور ما با بودجه و اقدامات دولت به توسعه نمي رسد و تنها راه علاج براي توسعه مناطق توسعه نيافته استفاده از ظرفيت بخش هاي غيردولتي و خصوصي است.
احمد حمزه اظهار كرد: از تمام ظرفيت هاي موجود در شهرستان كهنوج براي كمك به معين اقتصادي استفاده مي كنيم تا توسعه در اين مناطق به بهترين شكل رقم بخورد.
وي تصريح كرد: در شهرستان كهنوج در راستاي اجراي مثلث توسعه اقتصادي 50 تفاهم نامه اقتصادي امضا شده و بر اين اساس اين شهرستان در مسير توسعه قرار گرفته است.
وي بيان كرد: در حوزه اقتصاد مقاومتي 150 پروژه براي جنوب استان كرمان تعيين شده بود كه اجرايي شده است.
وي به اقدامات انجام شده در حوزه كهنوج اشاره و بيان كرد: سيستم فاضلاب اين شهرستان تكميل شده و فردا با حضور وزير نيرو افتتاح مي شود و گازكشي شهري در كهنوج به پايان رسيده است.
نماينده پنج شهرستان جنوبي استان كرمان در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در حوزه برق نيز در اين شهرستان مشكلي نداريم افزود: معادن اين منطقه بكر هستند و از آنها به صورت خام استفاده مي شود و سرمايه گذاري براي فراوري اين محصولات، اقدام بسيار مهمي در مسير توسعه به شمار مي رود.
حمزه تاكيد كرد: معدن تيتانيوم كهنوج جز معادن ارزشمند استان و كشور به شمار مي رود و بايد از ظرفيت هاي اين بخش به خوبي استفاده كرد.
وي بر توسعه كشت گياهان دارويي در كهنوج تاكيد كرد و گفت: 2 شركت دانش بنيان براي توسعه كشت و فرآوري گياهان دارويي در كهنوج فعال شده است.
** جنوب كرمان سرشار از ظرفيت هاي جذاب و استثنايي است
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان نيز با بيان اينكه جنوب اين استان داراي ظرفيت هاي جذاب و استثنايي در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است گفت: نخستين هتل آپارتمان اين شهرستان با 75 درصد پيشرفت فيزيكي در اين شهرستان در حال احداث است.
محمود وفايي ادامه داد: در حوزه بوم گردي نيز در سال جاري برنامه ريزي خوبي انجام شده و هفت اقامتگاه بوم گردي در شهرستان كهنوج احداث مي شود كه از اين تعداد پنج واحد به زودي فعاليت خود را آغاز مي كند.
وي اظهار كرد: نياز به تعريف محور گردشگري جنوب در استان كرمان وجود دارد و بايد براي اين محور برنامه ريزي هاي اجرايي و عملياتي انجام شود.
وي گفت: برگزاري رالي جنوب و كوير نيز در سال جاري دنبال مي شود تا موضوع گردشگري جنوب استان بيشتر مطرح شود.
وي با اشاره به آغاز طرح بازسازي قلعه كهنوج نيز گفت: سرمايه گذار نيز در اين حوزه تعيين شده است.
وفايي بر ايجاد هتل كپري در شهرستان كهنوج نيز تاكيد كرد و گفت: برنامه ريزي شده كه در سال جاري 800 نفر در شهرستان كهنوج تحت آموزش هاي تخصصي صنايع دستي قرار گيرند.
** تيتانيوم كهنوج مي تواند تحول ايجاد كند
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان كرمان نيز با بيان اينكه تيتانيوم مي تواند موجب تحول در منطقه شود گفت: پيش بيني مي شود يك معدن بزرگ كروميت در يك پهنه واگذار شده طي ماه هاي آينده كشف شود.
مجيد اسكندري نسب با اشاره به اينكه 2 پروانه بهره برداري در حوزه تيانيوم صادر شده است افزود: معدن بسيار بزرگ تيتانيوم مربوط به بخش خصوصي در كهنوج وجود دارد كه آماده واگذاري است و مي تواند در اختيار معين اقتصادي كهنوج قرار گيرد.
وي با اشاره به كم بودن سرمايه گذاري در حوزه صنعت در كهنوج گفت: از معين اقتصادي انتظار مي رود كه زمينه حضور سرمايه گذاران در اين شهرستان را توسعه دهد.
وي خاطرنشان كرد: طي سال گذشته در راستاي رونق توليد 99 طرح با 12 ميليارد تومان سرمايه ثابت و 15 ميليارد تومان سرمايه در گردش معرفي شده و در سال جاري نيز 55 طرح به بانك ها معرفي شده است.
** استاندار كرمان جز خدام ارزشمند انقلاب اسلامي است
معين اقتصادي شهرستان كهنوج نيز با بيان اينكه در استان كرمان مسئولان دلسوز، عاشق و علاقه مندي كارها را دنبال مي كنند گفت: استاندار كرمان جزء خدام ارزشمند انقلاب اسلامي است.
سيد امين جوادي افزود: در بسياري از كشورها زمين براي اجراي طرح ها و اراده وجود دارد و با وجود اين عوامل، اتفاق بزرگ و ارزشمندي رخ مي دهد و اين امر بايد در كشور ما نيز محقق شود و چرا بايد در كشور ما زمين ها به قسمت هاي كوچك تقسيم شود كه نتوان بهره برداري مناسب از آنها داشت.
وي خاطرنشان كرد: همه كشورها توان خود را مضاعف مي كنند و در مواردي ما بر عكس عمل كرده و توان خود را كوچك مي كنيم.
مديرعامل موسسه ملل تصريح كرد: در راستاي تجهيز منابع بايد پول هاي كوچك را جمع آوري كرده و پس از آن با تبديل اين پول ها به پول هاي بزرگ و تاثيرگذار، آن را در جاي مناسب هزينه كرد.
وي خاطرنشان كرد: كارهاي ارزشمندي در استان كرمان در دست انجام است و اميدواريم با تداوم اين كارها در كشور از ثروت هاي بزرگ كشور براي توسعه استفاده شود.
جوادي ادامه داد: بايد دست به دست هم داده و اين تمريني كه در كرمان انجام مي شود را در كشور توسعه دهيم.
وي افزود: با عشق و افتخار به استان كرمان آمده ايم تا هم كار ياد بگيريم و هم هر آنچه از دستمان بر مي آيد را انجام دهيم.
وي با اشاره به اينكه بايد از نعمت هاي خدادادي به درستي استفاده كنيم گفت: راه اندازي بزرگترين مزرعه سولار در استان كرمان جاي تشكر و تبريك دارد.
وي بيان كرد: مديران استان كرمان، سلايق سياسي را رها و تنها راه توسعه كشور را انتخاب كرده اند.
جوادي گفت: يكي از مهمترين دلايل توسعه نيافتن ما، ضعف هاي موجود در حوزه فرهنگي است.
وي با اشاره به اجرايي شدن نانو پودر از سوي اين موسسه گفت: شركت فرش نيز از سوي موسسه ملل خريداري شده و با استفاده از ظرفيت هاي آن مي توان در راستاي توسعه اشتغال خانگي در كهنوج استفاده كرد.
خبرنگار : سميه حسن شاهي ** انتشار دهنده: نجمه حسني
7440/3029
كرمان؛ استاني با 21 استاندار
معين هاي اقتصادي مسير توسعه را هموار مي كنند
۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۵۲
کد خبر:
82610855
كرمان - ايرنا - استاندار كرمان با بيان اينكه 21 موسسه اقتصادي مسئوليت توسعه در استان كرمان را بر عهده گرفته اند گفت: اكنون استان كرمان 21 استاندار دارد لذا هر يك از معين هاي اقتصادي يك استاندار هستند كه مسير توسعه اين استان را تسهيل مي كنند.