۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۳۳
کد خبر: 82611896
T T
۰ نفر

آتش درجنگلهای اندونزی وتهدیدآلودگی وسیع

۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۳۳
کد خبر: 82611896
آتش درجنگلهای اندونزی وتهدیدآلودگی وسیع

كوالالامپور- ایرنا - اندونزی هر سال در چنین ایامی با آتش سوزی جنگل های پالم مواجه است كه آلودگی ناشی از آن بخش وسیعی از منطقه جنوب شرق آسیا را فرامی گیرد و تلاش برای متوقف كردن آن تاكنون به نتیجه مثبتی منجر نشده است.

به گزارش ایرنا، این آتش سوزی ها و آلودگی هوای منطقه ضمن تهدید سلامت مردم، برای اندونزی تبعات سیاسی بدنبال داشته و هرسال این كشور تحت فشار كشورهای همسایه قرار می گیرد.
براساس گزارش روز پنجشنبه رسانههای محلی انونزی، امسال نیز با آغاز فصل خشك در اندونزی 'سازمان كاهش بلایای طبیعی' این كشور نسبت به افزایش تهدیدات آتش سوزی كه پیش بینی می شود در ماه های آتی مناطق بیشتری را تحت تاثیر قرار دهد، هشدار داد.
اندونزی كه سال های گذشته تلاش كرده است مناطق مستعد آتش سوزی را شناسایی كند، اما همچنان در كنترل آتش سوزی ها در گوشه و كنار این كشور، موفقیت قابل قبولی كسب نكرده است.
در نخستین مورد از آتش سوزی های روزهای گذشته در استان 'آچه' حدود 64 هكتار از مزارع این استان كه در شمال جزیره 'سوماترا' واقع شده در آتش سوختند و باعث انتقال شماری از ساكنان منطقه به بیمارستان شدند.
دود غلیظ ایجاد شده توسط آتش سوزی جنگل ها در این استان اندونزی باعث شد دهها نفر از بزرگسالان و نوجوانان اندونزیایی برای مداوای آلودگی ریه در بیمارستان بستری شوند.
میزان آلودگی بر اساس شاخص آلودگی هوا تعیین می شود كه بین صفر تا 50 خوب، 51 تا 100 متوسط، 110 تا 200 ناسالم، 201 تا 300 خیلی ناسالم، 301 تا 500 خطرناك و شاخص بیش از 500 شرایط اضطراری است.
اگر این شاخص از مرز 500 عبور كند خدمات غیرضروری دولت متوقف و همه بنادر در مناطق تحت تاثیر قرار گرفته تعطیل می شوند.
مالزی پیش از این در ماه سپتامبر سال 1997 براثراینآتش سوزی های كشور همسایه شاخص آلودگی 839 را در شهر 'كوچینگ' مركز ایالت 'ساراوك' تجربه كرد كه شرایط بحرانی بود.
اگرچه همچنان ماه ژوئیه به پایان نرسیده است و طبق تجربیات سال های قبل، بیشترین مورد آتش سوزی ها در ماه اوت و سپتامبر رخ می دهد، اما آتش سوزی های فعلی 'آچه' زنگ هشداری برای مقامات اندونزی و كشورهای همسایه از جمله سنگاپور، مالزی و بخش جنوب تایلند محسوب می شود.
استان های آچه در جزیره سوماترا با 45 نقطه مستعد آتش سوزی، 'نوسا تنگارا شرقی' با 44 نقطه و 'كالیمانتان غربی' با 21 نقطه از 170 نقطه اصلی مستعد آتش سوزی است كه توسط ماهواره ها شناسایی شده اند.
این آتش سوزی ها عمدتا به دلیل آتش زدن عمدی مزارعی كه بیشتر آنها مواد كربنی در خود دارند و با هدف كشت مجدد به ویژه كشت درخت پالم به آتش كشیده می شوند و بحران آلودگی هوا در منطقه را ایجاد می كنند.
این آتش سوزی ها ب طور عمده در جزیره 'سوماترا' و بخش 'بورنئو' اندونزی رخ می دهد كه همزمان با فصل بادهای موسمی دود ناشی از این آتش سوزی ها را تا مالزی و سنگاپور می رساند.
تحقیقات دانشگاه های هاروارد و كلمبیا آمریكا در ارتباطات با پیامدهای سلامت آتش سوزی ها در جهان نشان می دهد كه در سال 2015 حدود 100 هزار مرگ نابهنگام بر اثر این آتش سوزی ها به وقوع پیوسته است.
آمار بانك جهانی نیز نشان می دهد كه از ماه ژوئن تا اكتبر سال 2015 وقوع آتش سوزی در دو میلیون و 600 هزار هكتار از زمین های اندونزی، این كشور را متحمل آسیب اقتصادی 16 میلیارد دلاری كرده است.
تبعات این آتش سوزی ها در بخش سلامت و آسیب های اقتصادی ناشی از آن، اهمیت مقابله به این بحران منطقه ای را كه می تواند بر تغییرات جوی جهان نیز تاثیرگذار باشد، مورد تاكید قرار می دهد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی