به گزارش ايرنا، سيد محمد صادق زاده روز پنجشنبه در آئين افتتاح مجتمع نيروگاه هاي خورشيدي مكران در ماهان با حضور وزير نيرو با اشاره به مزيت هاي نيروگاه هاي خورشيدي و انرژي هاي تجديد پذير، افزود: اين نوع از انرژي به سيل توسعه مناطق كمتر توسعه يافته تبديل شده است.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر نقاطي در كشور بدون بهره مندي از نعمت برق وجود دارد كه به همت مسئولان با استفاده از انرژي هاي خورشيدي، برق اين مناطق تامين شده است.
وي اظهاركرد: انرژي هاي تجديد پذير منبع خدادادي است كه در مناطق مختلف وجود دارد و اين مساله در همه جاي دنيا مورد تاكيد و توجه است.
وي ادامه داد: نيروگاه هاي تجديد پذير اقدامي سازنده در جهت توسعه اقتصادي مناطق كمتر توسعه يافته به شمار مي روند.
سفير جمهوري فدرال آلمان در ايران نيز در اين آئين با اشاره به سفر خود به استان كرمان براي افتتاح نيروگاه 20 مگاواتي خورشيدي، گفت: نام كشور آلمان با نيروگاه هاي خورشيدي عجين شده است.
ميكاييل كلور برشتولد ادامه داد: آلمان كشور تحول اقتصادي است و شركت هاي آن به تبع سرمايه گذاري، فن آوري و دانش بسياري دارند و امروز شركت هاي آلماني نه تنها دانش و فن آوري خود را در اختيار ايران گذاشته اند، بلكه نحوه اجرا را نيز وارد ايران كرده اند كه نمونه بارز آن افتتاح مجتمع نيروگاه هاي خورشيدي مكران است كه با مشاركت ايرانيان به بهره برداري رسيده است.
وي به افتتاح نيروگاه خورشيدي همدان نيز اشاره و بيان كرد: اين نيروگاه با مشاركت 2 شركت سرمايه گذاري آلماني و ايراني راه اندازي شده است و اين فعاليت ها از دو منظر سرمايه گذاري در فن آوري آينده ايران است.
وي ادامه داد: سرمايه گذاري در حوزه انرژي خورشيدي، تنها به خورشيد نياز ندارد بلكه به شجاعت و حسن اعتماد بين دو طرف نيز نيازمند است و پايه و اساس اعتماد متقابل با امضاي سند برجام طي 2سال گذشته در دولت تدبيرو اميد پايه گذاري شد و كشور آلمان در اين امر نقش زيادي را ايفا كرد.
كلور برشتولد گفت: اجراي دقيق برجام موجب اعتماد طرف مقابل خواهد شد و همين امر موجب فعاليت بيشتر شركت هاي اروپايي در ايران مي شود.
وي ادامه داد: امروز از طرف دولت آلمان اجراي دقيق و بي چون و چراي برجام مورد تاكيد قرار مي گيرد.
كلور برشتولد بيان كرد: معتقديم بايد روابط ديرينه بين دو كشور آلمان و ايران را گسترش داده و تعميق ببخشيم.
وي با اشاره به افزايش 50 درصدي صادرات از آلمان به ايران، گفت: نكته مهم اين است كه بخش عمده اين صادرات، مربوط به ماشين آلات است كه منجر به توليد محصولات باكيفيت مي شود.
كلور برشتولد با اشاره به اينكه اين موفقيت ها بدون موفقيت سند برجام امكان پذير نمي شد، گفت: اين پروژه الگويي براي ساير شركت هاي سرمايه گذاري آلماني براي سرمايه گذاري در ايران است.
مجتمع نيروگاههاي خورشيدي مكران با ظرفيت توليد 20 مگاوات برق، امروز پنجشنبه با حضور وزير نيرو در بخش ماهان از توابع شهرستان كرمان به بهرهبرداري رسيد.
مجتمع نيروگاههاي خورشيدي مكران شامل 2 نيروگاه توليد برق فتوولتائيك، هر يك به ظرفيت 10 مگاوات است كه با سرمايهگذاري مشترك شركت «سولار انرژي مكران» و شركت دوريان (Durion) سوئيس به مبلغ 27 ميليون دلار و مديريت طرح شركت آلماني «ادور» (Adore) در مدت 6ماه راه اندازي شده است.
مجتمع نيروگاههاي خورشيدي مكران در مجموع از 76 هزار و 912 عدد پنل خورشيدي هر كدام به قدرت 260 وات با ابعاد 1 * 1.65 تشكيل و در مساحتي بالغ بر 44 هكتار نصب شده است كه براي نصب پنلها تعداد 27 هزار پايه آهني گالوانيزهشده به طول 1.5 متر در زمين كوبيده شده و بر روي آنها تعداد 13 هزار و 500 سازه فولادي تعبيه شده است.
همزمان با بهرهبرداري از مجتمع نيروگاههاي خورشيدي مكران، باحضور وزير نيرو، كلنگ احداث نيروگاه 100 مگاواتي شركت «سولار انرژي مكران» نيز به زمين زده شد.
در حال حاضر شركت «سولار انرژي مكران» بهعنوان پيمانكار اصلي (General Contractor) پروژه در حال آمادهسازي طرح اجراي پروژه است و اين پروژه در مسير بم به كرمان در زميني به وسعت 150 هكتار اجرا خواهد شد و يكي از بزرگترين نيروگاههاي خورشيدي خاورميانه در استان كرمان خواهد بود.
استان كرمان با ساخت و بهرهبرداري از اين نيروگاه خورشيدي 20 مگاواتي، فعلا حائز رتبه اول در كشور در دارا بودن نيروگاه خورشيدي است و ساخت نيروگاه خورشيدي 100 مگاواتي، اين استان را به يكي از بزرگ ترين قطبهاي تكنولوژي فتوولتائيك در خاورميانه تبديل ميكند.
خبرنگار: سميه حسن شاهي ** انتشار : بهنام احمدي *
7440/ 5054
ساخت نيروگاه هاي انرژي تجديدپذير منجر به تامين برق پايدار و اشتغال مي شود
۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۴۶
کد خبر:
82612018
كرمان- ايرنا- مديرعامل سازمان انرژي هاي تجديد پذير و بهره وري انرژي گفت: نيروگاه هاي انرژي هاي تجديد پذير ضمن تامين برق پايدار براي مناطق، اشتغال زايي خوبي را نيز محقق مي كند.