۹ مرداد ۱۳۹۶، ۸:۵۰
کد خبر: 82615606
T T
۰ نفر
بیماری «زغالی بلوط» جنگل های شمال شرق را تهدید می كند

بجنورد - ایرنا- رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره كل منابع طبیعی وآبخیزداری خراسان شمالی گفت: بیماری قارچی زغالی بلوط تنها منطقه جنگلی این گونه را واقع در شهرستان مانه و سملقان این استان تهدید می كند.

اصغر سمیعی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: اكنون مبارزه با این بیماری قارچی در جنگل های بلوط توسط یك پیمانكار در حال انجام است.
وی با بیان اینكه هنوز میزان سطح آلوده جنگل های بلوط استان بطور كامل مشخص نشده است، افزود: جنگل های بلوط خراسان شمالی از2 سال پیش با بیماری قارچی زغالی بلوط درگیر و در این راستا عرصه های جنگلی بلوط در حوالی كانون های آلوده شناسایی شده پارسال دوباره دچار این بیماری شده است.
جنگل های هیركانی خراسان شمالی با بیش از ۲۵ هزار هكتار وسعت، در مناطق جوزك، دركش و هاور قرار دارند كه منطقه حدفاصل دو ناحیه رویشی خزری و ایران تورانی محسوب می شود و به لحاظ اكولوژیكی شاخص های دو ناحیه رویشی را در بر می گیرد و دارای شرایط محیطی شكننده است و به همین لحاظ كه در صورت وارد شدن هر گونه استرس و یا تخریب، برگشت پذیری این مناطق به حالت اولیه بسیار زمان بر است.
گونه های اصلی جنگل های هیركانی استان شامل گونه هایی همچون بلوط، زبان گنجشك، افرا شیردار، كچف، داغ داغان، سیاه تلو، زرشك و چنار است.
جنگل های هیركانی به دلیل اینكه در ناحیه نیمه مرطوب واقع شده اند به لحاظ اكولوژیكی از اهمیت بسیار زیادی در زمینه مطالعاتی و تحقیقاتی برخوردارند.
سمیعی خاطرنشان كرد: این مناطق جنگلی در شهرستان مانه و سملقان، ذخایر ارزشمند به شمار می رود و به لحاظ اكولوژیكی ژنتیكی گردشگری از حساسیت زیادی برخوردار است.
سمیعی در باره اقدامات انجام شده برای برای مهار این بیماری اظهار كرد: تنها راه كنترل بیماری، معدوم سازی پایه ای آلوده است و با این روش تلاش می شود تا بیماری به سایر نقاط جنگلی تسری پیدا نكند.
وی تصریح كرد: برای كنترل زغالی بلوط، پایه های آلوده شناسایی شده و قطع می شوند و در كوره هایی سوزانده می شوند.
سمیعی درباره علت بروز بیماری زغالی بلوط گفت: درختان بلوط در جنگل های استان طی سال های گذشته در اثر خشك سالی و تنش های بی آبی دچار ضعف شده و در برابر بیماری ضعیف شده اند.
وی خاطرنشان كرد: درختانی از مناطق جنگلی كه در عمق كمتری از خاك رویش داشته اند، بیشتر در معرض این بیماری قرار گرفته اند.
وی گفت: پارسال نیز 400 هكتار از جنگل های بلوط استان به بیماری قارچی زغالی بلوط آلوده شد كه مبارزه در سطح 50 هكتار به روش معدوم سازی پایه های آلوده، انجام شد و بر اساس این گزارش، سطح آلوده به این بیماری در جنگل های استان در مقایسه با پارسال كمتر شده است.
7185/ 6042 خبرنگار: كبری علی آبادی** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی
۰ نفر