به گزارش ايرنا، عليرضا رزم حسيني به همراه مجمع نمايندگان استان در ديدار با عشاير استان منطقه هنزاء افزود: تعيين معين اقتصاد مقاومتي براي جامعه عشايري از آنجا كه اين جامعه بسيار پراكنده است، سخت است اما مي توان كميته ويژه اي را مختص عشاير ايجاد كرده و پس از انجام هماهنگي هاي بين بخشي، از معين هاي اقتصادي بخواهيم كه مواردي را در جامعه عشايري دنبال كنند.
وي ادامه داد: با پيشرفت هاي تكنولوژي و شهرنشيني جامعه عشايري تحت تاثير قرار گرفته است و از يك سو تلاش مي كند كه روحيه عشايري خود را حفظ كند و از سوي ديگر مي خواهد همراه با پيشرفت تكنولوژي باشد.
وي از هنزاء به عنوان يك منطقه گردشگري ياد كرد و گفت: ايجاد مسير گردشگري بايد متناسب با وضعيت منطقه باشد.
رزم حسيني با تاكيد بر اينكه آماده ايم تا رديف هاي خاصي را براي هنزاء در نظر بگيريم، ادامه داد: صفاي اين مكان به بكر بودن آن است و براي اجراي طرح هاي توسعه اي در مناطق گردشگري بايد معقول فكر كنيم.
وي بر شناسايي جوانان بيكار در اين منطقه تاكيد كرد و گفت: مي توان با پرداخت وام هاي ارزان قيمت و آموزش هاي لازم زمينه توسعه اشتغال در جامعه عشايري را افزايش داد.
وي با تاكيد بر اينكه با توسعه صنايع دستي عشاير كار بزرگي در حوزه اقتصاد عشايري رقم مي خورد، گفت: اقداماتي را در سطح استاني براي ساماندهي امور عشاير مي توان انجام داد و مسائلي را نيز بايد در سطح كشوري پيگيري كرد.
رزم حسيني ضمن گرامي داشت ياد و خاطره شهداي كشور به ويژه شهداي عشاير، گفت: يك واقعيت را ما بايد بپذيريم و آن اين است كه با پيشرفت تكنولوژي در جامعه شهري و روستايي، سازمان عشايري تحت تاثيرقرار گرفته است.
وي ادامه داد: در حوزه عشايري بايد يك طرح اساسي با استفاده از تجربيات جهاني تدوين شود زيرا جامعه عشايري تكليف خود را با جامعه سنتي و مدرنيته نمي داند.
استاندار كرمان با تاكيد بر اينكه در مناطقي از استان كرمان كه به گردشگري توجه شده جوان بيكار نداريم، گفت: در سال گذشته 200 واحد بوم گردي در كشور ايجاد شده كه 120 واحد در استان كرمان بوده است.
وي بر ارتقاي دانش گردشگري عشاير و مردم ساكن در مناطق گردشگري تاكيد كرد و افزود: به عنوان مثال در شهرستان قلعه گنج با ايجاد هتل كپري و توسعه گردشگري، 83 درصد اشغال هتل كپري را شاهد هستيم و اين در حالي است كه سطح برخي هتل ها در مركز استان، 43 درصد است.
رزم حسيني ادامه داد: وقتي بتوانيم به سمتي برويم كه توسعه را ايجاد كنيم و سرمايه گذار را جذب كنيم موفق خواهيم بود.
وي با تاكيد بر اينكه در حد مقدورات خود براي ساماندهي امور عشايري اقدام خواهيم كرد، خاطرنشان كرد: نبايد به اعتماد مردم خدشه وارد كنيم و بايد كارهايي كه از دستمان بر مي آيد را انجام دهيم.
استاندار كرمان ضمن تاكيد بر اين مطلب كه بايد براي اقتصاد عشاير فكر اساسي كنيم، گفت: ظرفيت هاي بسيار خوبي در اين حوزه وجود دارد كه بايد از آنها استفاده كنيم.
*** كرمان، دومين استان عشايرنشين كشور
مديركل امور عشايري شمال استان كرمان نيز در اين نشست گفت: استان كرمان به عنوان دومين استان عشاير نشين كشور پس از فارس قرار دارد.
مهدي ابراهيمي با اشاره به اينكه 10 هزار نفر جمعيت عشايري در استان كرمان حضور دارند، افزود: چهار درصد جمعيت استان كرمان عشاير هستند.
وي ادامه داد: بيش از چهار هزار و 200 كيلومتر ايل راه در استان كرمان وجود دارد كه هر ساله بايد مرمت و بازسازي شوند.
وي خاطرنشان كرد: ناوگان راه سازي عشايري در شمال و جنوب استان كرمان فرسوده هستند و اين امر مشكلاتي را ايجاد كرده است.
ابراهيمي با اشاره به اينكه آبرساني سيار از مشكلات عشاير است و ناوگان آبرساني به شدت فرسوده شده است ، اظهار كرد: در راستاي تامين آب شرب چندين حلقه چاه آب حفر شده و در حال بهره برداري هستند.
وي يادآور شد: بسياري از عشاير ما از برق برخوردار هستند و در مكان هايي كه برق وجود ندارد مي توانند از برق خورشيدي استفاده كنند.
مديركل امور عشايري شمال استان كرمان گفت: سه ميليون راس دام در جامعه عشايري مورد پروار قرار گرفته و زنجيره گوشت نيز در استان كرمان شكل گرفته است.
وي اظهار كرد: بيش از 75 هزار هكتار زمين كشاورزي در اختيار عشاير است كه فاقد سند هستند و محصولات توليدي اين اراضي كاملا ارگانيك است.
ابراهيمي يادآور شد: اعتبارات اداره كل عشايري استان كرمان در سال گذشته بسيار ناچيز بوده كه امسال تا سه برابر افزايش يافته و با استفاده از آن مي توان خدمات خوبي را به جامعه عشايري ارائه كرد.
وي با اشاره به اينكه 75 ميليارد تومان براي بيمه دام عشاير در دست پيگيري است، گفت: آئين نامه ساماندهي عشاير تدوين شده و دستگاه ها موظف هستند در مناطق عشايري خدمات خود را ارائه كنند.
*** لزوم بهره مندي فرزندان عشاير از سهميه خاص در كنكور
مديركل امور عشايري جنوب استان كرمان نيز گفت: با توجه به شرايط دشوار و خاص فرزندان عشاير، لازم است كه سهميه خاصي براي اين افراد دركنكور سراسري پيش بيني شود.
جمشيد احساني افزود: بيش از 700 حلقه چاه عشايري به عشاير واگذار شده كه 30 درصد آنها برقي هستند .
وي با اشاره به اينكه اعتبارات بسيار خوبي براي عشاير در سال جاري در نظر گرفته شده است، ادامه داد: در حوزه اسناد اراضي با مشكلات عديده اي روبرو هستيم و عشاير در اين حوزه مظلوم واقع شده اند.
وي تاكيد كرد: عشاير به دليل نداشتن سند نمي توانند از تسهيلات بانكي استفاده كرده و يا سيستم هاي نوين آبياري را در اراضي خود اجرايي كنند.
احساني با اشاره به اين مطلب كه در حوزه راه مشكل جدي داريم، گفت: راه هاي عشايري جنوب استان مسدود است و عشاير پشت راه هاي بسته مانده اند.
وي تصريح كرد: لازم است آئين نامه ساماندهي عشاير به قانون تبديل شود تا خدمات رساني به عشاير به صورت بهتري انجام شود.
شهر هنزاء از توابع شهرستان رابر در 150كيلومتري كرمان قرار دارد.
خبرنگار: سميه حسن شاهي ** انتشار : بهنام احمدي *
7440/ 5054
استاندار كرمان:
پيشرفت تكنولوژي و شهرنشيني بر زندگي عشايري تاثيرگذاشته است
۹ مرداد ۱۳۹۶، ۲۰:۲۱
کد خبر:
82616672
![پيشرفت تكنولوژي و شهرنشيني بر زندگي عشايري تاثيرگذاشته است پيشرفت تكنولوژي و شهرنشيني بر زندگي عشايري تاثيرگذاشته است](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960509/82616672/N82616672-71777795.jpg)
كرمان – ايرنا- استاندار كرمان با بيان اينكه پيشرفت تكنولوژي و شهرنشيني بر زندگي عشايري تاثيرگذاشته است، گفت: معين هاي اقتصاد مقاومتي استان مي توانند در حوزه كمك به جامعه عشايري نيز وارد شوند.