۱۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۴۶
کد خبر: 82619941
T T
۰ نفر
پذیره نویسی سلول های بنیادی خون ساز در استان مركزی آغاز شد

اراك - ایرنا - مدیركل انتقال خون استان مركزی گفت: پذیره نویسی سلول های بنیادی خون ساز برای نخستین بار در این استان با هدف تشكیل بانك اطلاعاتی افراد داوطلب اهدای سلول های بنیادی و درمان بیماران سرطانی آغاز شد.

به گزارش ایرنا، دكتر فاطمه السادات مهدویانی روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته انتقال خون، افزود: متقاضیان می توانند برای اهدای سلول های بنیادی روزهای یكشنبه و دوشنبه هر هفته به پایگاه انتقال خون شهید شیرودی اراك مراجعه كنند.
وی گفت: هم اكنون این پذیره نویسی در استان های همدان، ایلام، خوزستان مشهد، سازی، تبریز، تهران، گلستان، البرز، اصفهان، سمنان و كرمانشاه در حال انجام است.
وی، شرایط عضویت در مركز پذیرش اهداكنندگان سلول های بنیادی خونساز را داشتن سن بین 18 تا 50 سال، انگیزه بالای اهداكننده برای كمك به بیماران عنوان كرد.
وی توضیح داد: بیماران سرطانی برای گرفتن نوع سلول های بنیادی خون، سرگردان هستند كه با این پذیره نویسی و انجام كدگذاری ژنتیك، افراد اهداكننده شناسایی و فرد بیمارسرطانی به سهولت می تواند سلولهای بنیادی خون ساز را بعد از انجام آزمایش های علمی دریافت كند.
مدیركل انتقال خون استان مركزی گفت: در پذیره نویسی فرد اهداكننده خون، به مركز انتقال خون كشور معرفی و با هماهنگی دانشگاه علوم پزشكی به مدت یك هفته در بیمارستان بستری و پس انجام آزمایش های لازم، سلول بنیادی مورد نیاز بیمارسرطانی از خون اهدا كننده تامین می شود.
دكتر مهدویانی گفت: اهدای سلول های بنیادی هزینه ای برای اهداكننده ندارد و داشتن روحیه انسان دوستی، كمك به همنوع و نجات جان یك بیمار سرطانی می تواند بهترین انگیزه در این اقدام خداپسندانه باشد.
وی با یادآوری اینكه، سلول های بنیادی خون ساز مسئول ساختن اجزای خون هستند، افزود: نخستین شرط برای پیوند سلول های بنیادی خونساز به بیمار، سازگاری ژنتیكی بیمار با اهداكننده است.
مدیركل انتقال خون استان مركزی در ادامه گفت: ایران به علت فرهنگ غنی نوع دوستی در شاخص اهدای خون جایگاه مناسبی در منطقه دارد و خون اهدایی مردم ایران جزء سالم ترین خون ها است و از نظر سلامت با خون اهدایی كشورهای پیشرفته برابری می كند.
دكتر مهدویانی افزود: روش آفریزس در استان مركزی در چهار ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2 برابر رشد یافته كه این افزایش، نشانه فراوانی آمار بیماران سرطانی نیست بلكه نتیجه استفاده بیماران از 2 یا چند پلاكت خونی است.
وی اظهار كرد: ظرف چهار ماه گذشته 16 هزار و 702 نفر در استان مركزی برای اهدای خون مراجعه داشته اند كه از این تعداد 14 هزار مرد و یكهزار زن اهدای خون را تجربه كرده اندكه نسبت به سال گذشته 2 درصد رشد نشان می دهد.
وی گفت: در مدت یاد شده هفت هزار و 600 نفر با فراوانی 54 درصد اهدا كننده مستمر و زنان با 7.5 درصد موفق به اهدای خون در این بازه زمانی شده اند.
وی اظهار كرد: سه هزار و 891 واحد گلبول قرمز مازاد نیاز استان مركزی به منظور مصرف برای بیمارانی كه از استان مركزی به مراكز درمانی تهران مراجعه می كنند به سازمان انتقال خون تهران ارسال شده است.
مدیركل انتقال خون استان مركزی، درباره ایجاد پایگاه انتقال خون در این استان گفت: شبكه خونرسانی كشور با توجه به مازاد خون اهدایی در این استان، لزومی برای ایجاد مركز انتقال خون در این استان احساس نمی كند.
دكتر مهدویانی گفت: در برنامه ششم توسعه تولیدات فرآورده های خونی استان مركزی از جمله آفریزس با توجه به نیاز مراكز درمانی كه به صورت روزانه گزارش می شود، افزایش پیدا می كند.
وی افزود: در ایام خاص نظیر ماه رمضان، همزمانی آن با روزهای گرم، سردی هوا، بارش سنگین برف و آلودگی هوا از جمله زمان هایی است كه انتقال خون استان مركزی با كمبود اهدا كننده مواجه است اما با فراخوان و اطلاع رسانی این مشكل قابل حل است.
سازمان انتقال خون ایران در سال 1353 تاسیس شد و در حال حاضر این سازمان بالاترین و تنها مرجع تصمیم گیری در زمینه تامین و توزیع خون و فرآورده های خونی سالم در كشور است.
انتقال خون در استان مركزی دارای هشت پایگاه خونگیری در اراك، محلات، دلیجان، ساوه، تفرش و آشتیان است.
6991/6013/خبرنگار: معصومه ابراهیمی***انتشار دهنده:مژگان حیدری