شاپور بدیعی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس بیمارستانهای رضوی، جواد الائمه(ع)، بنت الهدی، سینا، مهر، طالقانی، پاستور، اكبر، امام رضا(ع)، قائم، آریا و امام زمان(عج) در مشهد از وزارت بهداشت مجوز IPD به معنای جواز پذیرش بیماران خارجی را گرفته اند.
وی ادامه داد: سالانه 6 هزار گردشگر سلامت از كشورهای مختلف در بیمارستانهای مشهد پذیرش و بستری می شوند؛ این تعداد با احتساب خدمات سرپایی به گردشگران سلامت به 20 هزار نفر می رسد.
معاون دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: بیشتر گردشگران سلامت از كشورهای كویت، بحرین، قطر، عراق، افغانستان، تاجیكستان و تركمنستان با هدف بهره مندی از خدمات درمانی به مشهد سفر می كنند.
وی افزود: جراحی قلب باز، جراحی عروق، جراحی عمومی، ارتوپدی، خدمات پوست، مو و زیبایی، خدمات دندانپزشكی، زنان و نازایی بیشترین نیازهای درمانی گردشگران سلامت را تشكیل می دهند.
بدیعی ادامه داد: نرخ خدمات درمانی ارائه شده به گردشگران خارجی تقریبا حدود دو برابر سایر بیماران است.
وی همچنین دانشگاه علوم پزشكی مشهد را در زمینه گردشگری سلامت پیشگام توصیف و بیان كرد: جذب گردشگر سلامت یا توریسم درمانی یكی از توانمندیهای ویژه مشهد در حوزه سلامت با وجود بارگاه منور رضوی، توانمندی بالای پزشكان، مراكز تشخیصی و درمانی مجهز و وجود منابع طبیعی متعدد به شمار می رود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: هم اینك 14 شركت گردشگری سلامت در خراسان رضوی دایر است. این شركتها حلقه واسط بین بیماران و مراكز درمانی هستند و خدمات درمانی و گردشگری را از مبدا تا مقصد به بیماران خارجی ارائه می دهند.
وی افزود: با این وجود بسیاری از گردشگران سلامت از مسیرهای غیرحرفه ای به پزشكان معرفی می شوند كه اقدامی آسیب زا است. به همین خاطر به تدریج بیمارستانها و مراكز درمانی مجاب خواهند شد به جای پذیرش بیماران از طریق واسطه های بدون مجوز، از طریق شركتهای گردشگری بیماران را پذیرش كنند.
گردشگری سلامت به گروههای گردشگری پزشكی، گردشگری درمانی طبیعی و همچنین گردشگری صحت، تندرستی و نیز پیشگیری تقسیم بندی می شود.
هم اكنون ایران از مقاصد بزرگ گردشگری سلامت در منطقه می باشد. كشورهای همجوار مانند عراق، تركمنستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان و سایر كشورهای منطقه متقاضی استفاده از خدمات و امكانات گردشگری سلامت در ایران هستند. بر اساس آمارهای منتشره سالانه حدود 200 هزار گردشگر سلامت به ایران سفر می كنند.
دانشگاه علوم پزشكی مشهد به عنوان قطب پزشكی در شرق كشور شبكه بهداشت و درمان، هفت دانشكده و 46 مركز تحقیقاتی و 23 بیمارستان را زیر پوشش دارد.
خبرنگار: مریم انجیدنی **انتشار: حسین كریم زاده
3027/1858
![12 بیمارستان در مشهد مجوز گردشگری سلامت دارند 12 بیمارستان در مشهد مجوز گردشگری سلامت دارند](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960516/82623124/N82623124-71790121.jpg)
مشهد- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: تاكنون 12 بیمارستان فعال در مشهد در محدوده شمال شرق كشور مجوز پذیرش گردشگری سلامت را دریافت كرده اند.