به گزارش ایرنا، سید صدرالدین موسوی روز یكشنبه در «دومین جلسه شورای سیاست گذاری گندم، آرد و نان» در استانداری قم افزود: بسیاری از نانواهای قم بر اساس اعتقادهای مذهبی كه دارند تخلفاتی انجام نمی دهند ولی تعداد كمی از نانواها تخلفاتی انجام می دهند كه باعث زیرسوال رفتن فعالیت سایر نانواها می شوند، از این رو نظارت ها باید استمرار پیدا كند.
وی افزود: نان جزو اولویت های ضروری تغذیه مردم است كه باید تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود تا ضمن بالا بردن كیفیت نان شاهد استفاده از آردهای سبوس دار در نانوایی ها باشیم.
در حال حاضر حدود 800 واحد نانوایی در استان قم فعال است.
وی با بیان این كه افزایش قیمت نان حساسیت هایی در جامعه ایجاد می كند گفت: باید با همفكری و همكاری نهادهای مربوطه آنالیزهای قیمیت تمام شده واحدهای نانوایی و گزارش هایی از وضعیت آنان ارائه شود تا بتوان با تصمیم گیری درست خدمات بهتری به مردم ارائه كرد.
معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم ادامه داد: با برنامه های آموزشی و استفاده از ظرفیت رسانه های جمعی، می توان فرهنگ عمومی در استفاده از نان های سبوس دار را در بین مردم ارتقا داد تا با افزایش تقاضا، نانواییان ترغیب به استفاده از آردهای سبوس دار شوند.
وی گفت: نان سبوس دار دارای خاصیت درمانی و كاهش بیماری های گوارشی است.
موسوی با تاكید بر این كه اسامی واحدهای غیرمجاز نانوایی ها در قم باید اعلام شود گفت: مشخصات این واحدها از سوی اتحادیه صنف نانواییان باید به صورت كتبی ارائه شود تا با هماهنگی تعزیرات حكومتی استان قم و نهادهای مربوطه ساماندهی و تعیین تكلیف شوند.
وی بیان داشت: باید با مدیریت از فعالیت این واحدها جلوگیری شود تا خدشه ای در فعالیت سایر واحدهای نانوایی به وجود نیاید.
وی با بیان این كه نانوایی های سنگك از آرد 13 درصد سبوس دار استفاده كنند گفت: این طرح از اول مهرماه باید در نانوایی های قم اجرا شود و نظارت ها در این حوزه با جدیت پیگیری می شود.
موسوی خاطرنشان كرد: در همین راستا باید به كارخانه های آرد دستورالعملی ارائه شود تا بر اساس آن استانداردهای مورد نیاز را رعایت كنند و میزان سبوس آرد را به 13 درصد افزایش دهند.
پنج كارخانه آرد در استان قم وجود دارد كه از این تعداد چهار واحد فعال است.
معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم با اهتمام بر این كه فروشگاه های مواد غذایی نباید نان بی كیفیت را در اختیار مردم قرار دهند گفت: بسته های نان از خارج استان تامین می شود كه بر این بسته بندی ها نشانی از تاریخ تولید و مدت زمان مصرف وجود ندارد.
وی گفت: این نان ها چالش های بهداشتی را برای مردم به وجود آورده است كه باید ساماندهی و مدیریت شود، چرا كه همه واحدها در استان قم موظف به تولید نان سالم و با كیفیت و عرضه آن به مردم هستند.
وی اضافه كرد: باید فرایند تولید گندم خوب با حمایت و تقویت وضعیت كشاورزان انجام شود و علت افزایش و كاهش سهمیه آرد به نانوایی ها محرز باشد و بر اساس بهبود فرایند ها صورت بگیرد تا خدمات مناسب و با كیفیتی به مردم ارائه شود.
/8138/ 1175 خبرنگار: فرزنه پیری ** انتشار: رضا علیمحمدی
معاون استاندار قم:
نظارت بر واحدهای نانوایی قم افزایش یابد/لزوم استفاده از آرد 13 درصد سبوس دار در نانوایی های سنگك
۲۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۵۱
کد خبر:
82629998
قم - ایرنا - معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم گفت: نظارت بر واحدهای نانوایی استان با حضور دستگاه های مربوطه باید افزایش پیدا كند تا خدمات مناسبتری به مردم ارائه شود.