به گزارش روز دوشنبه دفتر اين نماينده مجلس، سيد ابوالفضل موسوي بيوكي، افزود: هم اكنون آب شرب مردم يزد از طريق آب انتقالي از زاينده رود اصفهان تامين مي شود، با توجه به كيفيت پايين آب هاي زيرزميني استان، آب انتقالي با آب هاي استحصالي مخلوط و به مصرف شرب مردم مي رسد.
وي اضافه كرد: چنانچه از مقدار آب انتقالي به يزد به دلايلي كم شود، مصرف آب شرب مردم مختل خواهد شد بايد با تمام توان از حقابه مردم استان از آب انتقالي دفاع كرد.
وي ادامه داد: طرح ديگري براي انتقال آب از سرشاخه هاي رود كارون و سد بهشت آباد در دستور كار است ، در صورت اجراي اين خط انتقال، باز هم در سال 1400 نياز آبي استان يزد رفع نخواهد شد و بايد منابع ديگري در نظر گرفته شود.
نماينده مردم يزد و اشكذر در مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: طرح ديگري كه آب را به استان انتقال مي دهد، خط انتقال آب سوم از خليج فارس است كه براي تامين آب مورد نياز شركت هاي گل گهر سيرجان، مس سرچشمه و چادرملوي يزد اختصاص دارد.
موسوي بيوكي با اشاره به پيش بيني هاي انجام شده در مورد نياز آبي استان در افق 30 ساله اظهار كرد: طبق برآوردها در صورتي كه سه خط انتقال آب يادشده احداث شود باز هم در سال 1430، 500 ميليون مترمكعب آب نياز است تا نيازهاي جمعيتي و توسعه اي استان تامين شود و در اين ارتباط احداث خط انتقال آب چهارم مطرح شده است.
اين نماينده مجلس با اشاره به اهداف سفرش به استان هرمزگان گفت: پيرو نشست مجمع نمايندگان استان به همراه جمعي از صنعتگران و مديران واحدهاي صنعتي يزد به هرمزگان سفر كرديم تا با پيگيري اجراي طرح انتقال آب خليج فارس از تجربه اين خط براي خط چهارم استفاده شود و شرايط استفاده از زيرساخت هاي آن را براي خط لوله چهارم بررسي شود.
موسوي ادامه داد: خط انتقال آب خليج فارس به خوبي در حال اجراست و با توجه به حضور نماينده مردم هرمزگان، معاون استانداري كرمان و تعدادي از مديران يزد هماهنگي هايي براي رفع مشكل در اين سه استان انجام شد و بخشي از مشكل هم در مجلس پيگيري خواهد شد.
اين مسئول اظهار كرد: طبق زمانبندي اين طرح بايد تا شهريور 96 به بهره برداري برسد اما مشكلات مانع شد،به نظر مي رسد بهره برداري از آن تا چهار سال آينده انجام خواهد شد.
موسوي با اشاره به تجربه در طرح انتقال آب خليج فارس بيان كرد: در بازديدها متوجه شديم كه به دليل مجوزهاي زيست محيطي امكان برداشت آب موردنياز براي يزد از خليج فارس در بندرعباس وجود ندارد و به نظر مي رسد پايدارترين آب براي انتقال به يزد، آب درياي عمان باشد.
نماينده مردم يزد در ادامه عنوان كرد: در بررسي روند اجراي خط انتقال آب از خليج فارس مشخص شد، در روند اجراي طرح مشكل مردمي وجود ندارد، بيشترين چالش مربوط به بخش دولتي و صدور مجوزهاست به همين دليل به جمع بندي رسيديم كه انتقال آب به يزد از طريق خط چهارم با كمك بخش خصوصي انجام شود، دولت دخالتي در آن نداشته باشد و تنها نقش نظارتي خود را ايفا كند.
به گفته موسوي مقرر شد كنسرسيومي با مشاركت سرمايه گذاران و صنعتگران بخش خصوصي و مردم استان يزد تشكيل شود و مطالعات براي اجراي خط لوله چهارم در دستور كار قرار دهد.
وي ابراز اميدواري كرد، با كمك مردم و صنعتگران و همكاري مسئولان چالش تامين آب يزد حل شود و نسل هاي آينده با مشكل جدي آب مواجه نشوند.
پديده خشكسالي و كم آبي نزديك به دو دهه خسارت زيادي به منابع اقتصادي و بويژه بخش كشاورزي استان وارد كرده است.
هم اكنون مهمترين نياز حياتي مردم اين بخش از سرزمين ايران طرح انتقال آب براي مصرف شرب است.
هم اكنون 20 درصد جمعيت يك ميليون و 138هزارنفري استان يزد در روستاها و
آبادي ها زندگي مي كنند.
7536* 2047* دريافت كننده- كاظم سبحان زاده* انتشاردهنده -عباسقلي اشكورجيري
نماينده مجلس: طرح انتقال آب از جنوب كشور به استان يزد با همكاري بخش خصوصي انجام مي شود
۲۳ مرداد ۱۳۹۶، ۸:۲۹
کد خبر:
82630760
![نماينده مجلس: طرح انتقال آب از جنوب كشور به استان يزد با همكاري بخش خصوصي انجام مي شود نماينده مجلس: طرح انتقال آب از جنوب كشور به استان يزد با همكاري بخش خصوصي انجام مي شود](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960523/82630760/N82630760-71803684.jpg)
يزد - ايرنا - نماينده مردم شهرستان هاي يزد و اشكذر در مجلس شوراي اسلامي گفت: طرح انتقال آب از خليج فارس و درياي عمان به استان يزد به عنوان يك ضرورت مهم اجتماعي و اقتصادي براي آينده با همكاري بخش خصوصي انجام خواهد شد.