كمبود صندلي سينمايي در قم جدي است/ بهره برداري از 2 هزار صندلي تا پايان سال 97

قم – ايرنا - رئيس اداره سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم، با بيان اينكه اين استان با كمبود سرانه صندلي سينمايي مواجه است گفت: تا پايان امسال حدود يكهزار صندلي و تا پايان سال 97 نيز يكهزار صندلي سينمايي ديگر به ظرفيت سالن هاي نمايشي قم افزوده مي شود.

محمد كاظم رضواني روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه سه سينما با چهار سالن نمايش چند منظوره دولتي تا پايان امسال در قم به بهره برداري مي رسد ادامه داد: سينما ولايت با 220صندلي، سينما پرديسان با 220 صندلي و سينما تالار مركزي شهر با 2 سالن 200 و 400 صندلي تا پايان امسال به بهره برداري مي رسند كه دراين اماكن علاوه بر نمايش فيلم، زيرساخت مناسبي براي گروه هاي هنري نيز فراهم مي شود.
وي ادامه داد: به دليل كمبودها و ظرفيت هاي استان، صنعت سينما درقم به يك صنعت پررونق در سال هاي گذشته تبديل شده كه به همين دليل در تعدادي از مجتمع هاي تجاري درحال ساخت بخش خصوصي در قم، احداث سالن سينما نيز پيش بيني شده است.
رئيس اداره سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم افزود: 10سالن نمايش فيلم توسط بخش خصوصي درحال ساخت است كه با بهره برداري از اين طرح ها، يكهزار صندلي سينمايي ديگر به ظرفيت سينمايي قم تا پايان سال 97 افزوده مي شود.
وي با گسترده خواندن استقبال مردم قم از سينما گفت: بر اساس برآوردها، سال گذشته نزديك به400 هزار نفر براي تماشاي فيلم هاي سينمايي به سينماهاي قم مراجعه كرده اند.

** كلانشهر قم تنها داراي سه سينماي فعال است
رئيس اداره سينمايي قم، اظهار داشت: تعداد صندلي هاي سينمايي موجود در قم 940 صندلي است كه با بهره برداري از 2 هزار صندلي تا پايان سال 97، تعداد صندلي سينمايي در قم به سه هزار صندلي افزايش مي يابد.
وي بيان اينكه سه سينماي فعال با چهار سالن نمايش فيلم در قم فعال است ادامه داد: سه سينماي ونوس با 300 صندلي، سينماي تربيت با 500 صندلي و سينماي آيه با 140 صندلي هم اكنون در شهر قم فعال هستند.
وي بهره برداري از پرديس سينمايي ونوس با 2 سالن نمايش و ظرفيت مجموع 300 صندلي در سال 1389 به عنوان نخستين سينماي داراي سيستم پخش صداي دالبي اقدامي ارزشمند در بهبود زيرساخت هاي سينمايي در قم دانست و ادامه داد: سالن سينمايي شهر آفتاب با ظرفيت 500 صندلي و درقالب سه سالن بهمن ماه امسال به بهره برداري مي رسد.
مجتمع سينما ونوس قم با دو سالن نمايش به ترتيب 213 و 63 صندلي درسال 1388 به عنوان اولين سينماي مجهز به سيستم دالبي دراستان قم فعاليت خود را آغاز نموده. درسينما ونوس علاوه بر بخش فيلم ، كلاس هاي آموزشي ،غرفه فرهنگي ، كافي شاپ، داراي يك سالن VIP نيز است.
سينما تربيت كه نام قديمي آن سينما پيش‌آهنگي است يكي از سينماهاي قديمي قم و متعلق به آموزش و پرورش است. 466 صندلي دارد و مزيت آن نسبت به دو سينماي ديگر واقع شدن در مركز شهر و دسترسي مناسب است.
سينما آيه به عنوان نخستين سينماي تخصصي طلاب و روحانيان، ارديبهشت ماه 95 در مدرسه اسلامي هنر قم گشايش يافت. هدف از بهره برداري از اين سينما، ايجاد بستر براي حضور قشر فرهيخته حوزه، نخبگان حوزوي و عموم متديناني كه به طور عادي شايد در سينماها حضور پيدا نكنند، در سينما بوده است. اين سينما مجهز به سيستم ديجيتال دالبي است.

** بنيه ضعيف مالي و نداشتن تخصيص سهم تسهيلات استاني مهمترين دلايل ضعف سينماي قم
رضواني، با بيان اينكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خود را موظف به حمايت و تجهيز سالن هاي سينمايي بخش خصوصي و دولتي مي داند گفت: بنيه ضعيف مالي برخي سينماداران قديمي و عدم تخصيص سهم تسهيلات استاني مهمترين دلايل ضعف توسعه و افزايش سالن هاي سينما در قم مي باشد.
رئيس اداره سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم گفت: 12 موسسه فرهنگي هنري فيلم سازي، 9 آموزشگاه آزاد سينمايي و 2 انجمن سينما جوان و انجمن پويانمايي در قم فعال است كه نشان از ظرفيت هاي بسيار قم در حوزه سينمايي است.
وي ادامه داد: انجمن سينما جوان قم با سابقه 20 ساله، يكي از درخشان ترين انجمن هاي سينمايي در كشور است كه طي سال ها فعاليت علاوه بر تربيت بيش از يكهزار هنرجو، موفق به كسب عناوين مهم ملي و بين المللي شده است.
رضواني با اشاره به برگزاري جشنواره هاي ملي فيلم در قم ادامه داد: جشنواره ملي دوسالانه «نماز و نيايش به روايت دوربين»، جشنواره فيلم فجر و دومين مسابقه بزرگ فيلم نامه نويسي با موضوع دفاع مقدس از جمله اتفاق هاي مهم سينمايي در قم است كه با استقبال هنرمندان سراسر كشور مواجه شده است.

** اجراي طرح ملي «سينما سلام» نيازمند حمايت بيشتر بخشداران است
رئيس اداره سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم توجه به زيرساخت هاي سينمايي در شهرهاي تابعه استان را مورد تاكيد قرار داد و گفت: طرح سلام سينما با ايجاد سينماي سيار به منظور بهره گيري از شهرهاي تابعه از اين زيرساخت فرهنگي در شهر كهك اجرا و قرار است كه در شهرهاي دستجرد، سلفچگان،جعفريه و قنوات نيز اجرايي شود.
وي اجرايي شدن طرح سلام سينما در بخش هاي قم را نيازمند حمايت بخشداران دانست و گفت: مسئولان و بخشداران اين شهرها بايدانگيزه بيشتري براي اجراي اين طرح داشته باشند تا مانع ازعدم موفقيت طرح دراستان باشيم.

** سابقه فعاليت سينما در قم حدود 42 سال است
رئيس اداره سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قم در ادامه سابقه فعاليت سينما در قم را حدود 42 سال عنوان كرد و گفت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي و اكران فيلم هاي انقلابي در سينماي قم علاوه بر استقبال مردم، با استقبال برخي از بزرگان و شخصيت هاي برجسته مواجه شد
رضواني، اوج درخشش سينماي قم را سال هاي ابتدايي دهه 60 شمسي عنوان كرد و افزود: پس از پيروزي انقلاب اسلامي روند ساخت سينما در قم سرعت گرفت به گونه اي كه ظرف چند سال قم شاهد تاسيس چندين سينما از جمله سينماي تربيت، سينما شهر قيام، سينما استقلال، سينما قدس، سينما مفيد و سينما نور بود.
7404/ 6133/ خبرنگار: محمد زماني راد **انتشار- جعفرمسلمي