۲۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۲۲
کد خبر: 82634519
T T
۰ نفر

26 مرداد / روز بازگشت الماس های همیشه درخشان

۲۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۲۲
کد خبر: 82634519
26 مرداد / روز بازگشت الماس های همیشه درخشان

همدان - ایرنا - تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب كه فرمودند 'دوران سخت اسارت،آزادگان را تبدیل به الماس‌های درخشان كرده است'برازنده آزاد مردانی است كه برای دفاع از میهن اسلامی خود، سالها دوری و شكنجه را تحمل كردند و همچنان در عرصه های مختلف در مقابله با نظام كفر و استكبار می درخشند.

به گزارش ایرنا 26 مرداد یادآور ثانیه های انتظار است كه به كندی سپری می شد، سكوتی مبهم شهر را فرا گرفته همه به استقبال پرنده های مهاجر آمده بودند پرنده هایی كه برای دفاع از این مرز و بوم سال های سخت دوری از وطن را تحمل كردند، پرنده هایی كه با بال و پر خونی در زیر شكنجه های دشمنان تاب آوردند و از آرمان های خود نگذشتند.
26 مرداد سال 69 روزی كه همه شهر از زن و مرد و كوچك و بزرگ شادمان بودند و به یكدیگر شادباش و تبریك می گفتند به روز وصل و پایان فراق تبدیل شد، روزی كه دیدار پدر و مادری خسته و چشم انتظار فرزند را در قاب آزادی به تصویر كشید، پایان سالها چشم انتظاری همسری كه به امید وصال ثانیه ها، دقیقه ها و روزها و شب را شمرده بود به نمایش گذاشت و اولین ملاقات پدری خسته و رنجور از اسارت كه پس از آزادی از اسارت فرزند ندیده اش را به آغوش می كشد را ثبت كرد.
آری 26 مرداد روز شادمانی یك ملت است ملتی كه با سرافرازی جوانانی را تقدیم انقلاب كرد تا ایران همچنان با عزت و سربلند بماند.
به راستی آیا با قلم می شود این همه مردانگی و استقامت دوران اسارت را به نگارش درآورد و به راستی كدامین ساعت و تقویم می تواند شكوه لحظات دیدار و آن همه شور و شوق را در خود ثبت كند.
آری آزادگان این مردان غیرت و حماسه كه سال های سال جسمشان دربند بود با قدرت ایمان و امیدی كه در قلبشان موج می زد به فكر وطن بودند و با داشتن روح و افكاری بلند و عرفانی هیچگاه خود را در بند دشمن ندانستند و لحظه ای بدون یاد خدا و دلبستگی به وطن سپری نكردند.
روز 26 مرداد 1369 ایران اسلامي شاهد بازگشت آزادگان سرافرازي بود كه پس از تحمل سالهاي اسارت خود در اردوگاه هاي عراق، قدم بر چشمان میهن اسلامي گذاشتند و به آغوش خانواده‏هاي خود بازگشتند.
به مناسبت آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی پای صحبت یكی از آزادگان سرافراز همدانی 'سید جعفر دعوتی' نشستیم.
این آزاده دوران هشت سال دفاع مقدس در گفت و گو با ایرنا با بیان اینكه در سال 1365 در قالب كاروان راهیان كربلا به جبهه اعزام شده است گفت: پس از به عضویت درآمدن در لشكر 32 انصارالحسین (ع) به عنوان غواص خط شكن ساماندهی و پس از طی یك فرایند دوره های غواصی در گردان 155 غواصی برای عملیات كربلای 4 انتخاب شدم.
سید جعفر دعوتی كه در چهارم دی ماه سال 65 در عملیات كربلای 4 به اسارت نیروهای دشمن درآمد ادامه داد: از روزی كه به اسارت نیروی های بعثی درآمدم تا روز تبادل اسرا به صورت مفقود در آن اردوگاه حضور داشتم.
وی بیان كرد: در هنگام اسارت به مدت 13 روز در بصره بودیم و سپس به بغداد منتقل شدیم و سه روز هم در سازمان امنیت و اطلاعات و پس از آن به زندان و سلول های الرشید اعزام شدیم و پس از 2 ماه به اردوگاه تكریت منتقل شدیم.
دعوتی با بیان اینكه وی به همراه سه تن دیگر از اسرای همدانی به نام های جعفر زمردیان، فتحیان نسب و قاسم بهرامی در لیست شهدا قرار داشتند گفت: همرزمان ، بستگان و خانواده بر این تصور بودند كه ما به شهادت رسیدیم و در قطعه شهدای همدان نیز برایمان مزار در نظر گرفته شده بود.
این آزاده سرافراز كه در هنگام اسارت 17 سال بیشتر نداشت ادامه داد: به دلیل اینكه ما مفقود بودیم و كسی از وضعیت ما اطلاعی نداشت بیشتر مورد آزار بعثی ها قرار گرفته و هر بار به دلایل مختلف مورد شكنجه ، آزار و اذیت نیروهای بعثی قرار می گرفتیم.
این یادگار هشت سال دوران دفاع مقدس افزود: این شكنجه ها به اندازه ای بود كه در طول چهار سال اسارت چند نفر از اسرای هم بند از جمله محمد رضایی، یك طلبه جوان از خراسان رضوی، ابراهیم اسدی، اكبر قاسمی و شهید گلبازی در این اردوگاه به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
وی با یادآوری آن دوران و خاطراتی از شهید اكبر قاسمی كه در دوران اسارات به شهادت رسید گفت: این شهید بزرگوار یكی از غواصان و بی سیم چی شهید حاج ستار ابراهیمی بود و با داشتن پنج فرزند زندگی را رها كرده و به جبهه آمده بود و به اسارت نیروهای دشمن درآمد.
دعوتی اضافه كرد: نیروهای بعثی برای تضعیف روحیه اسرا ، اكبر قاسمی را كه سن و سالی بیشتر از سایر اسرا داشت بارها و به شدت مورد شكنجه قرار دادند و این شهید بزرگوار پس از شكنجه های بی شمار و شكستن بیشتر نقاط بدنش در اثر این شكنجه ها در اردوگاه و در كنار اسرا به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
وی اظهار كرد: پیكر این شهید پس از تبادل اسرا در اولین گروه شهدا، از اردوگاه تكریت عراق در سال 72 به ایران رجعت كرد و در تهران در بستر خاك آرمید.
دعوتی با بیان اینكه پس از اسارت، این رزمندگان خط شكن یك حركت فرهنگی را آغاز كردند تا از این طریق با دشمن مبارزه كنند افزود: این نبرد بسیار سخت تر و مشكل تر از جنگ نظامی بود چراكه دشمنان تبلیغات گسترده ای علیه ایران داشتند.
وی با تشریح برنامه های فرهنگی ایران در اردوگاه عراق گفت: رزمندگان در دوران اسارت با ولایت مداری و ولایت پذیری و با وجود همه سختی ها با روحیه عالی و مقاومت زندگی جدیدی را آغاز كردند و با كمترین امكانات و محدودیت ها كارهای بزرگی را انجام دادند.
دعوتی اظهار كرد: رزمندگان در این دوران به افرادی كه سواد خواندن و نوشتن نداشتند آموزش دادند و از طریق روزنامه های انگلیسی و عربی علاوه بر تجزیه و تحلیل مسائل روز و جنگ به ارتقای علمی خود می پرداختند.
وی به سختی های دوران اسارت پرداخت و گفت: نیروهای بعثی حتی در دوران اسارت از اسرا برای تست مواد شیمیایی استفاده می كردند و در غذای آنها مواد شیمیایی می ریختند تا فرایند آن را در بدن آنها مشاهده كنند و در سه نوبت از ریه و قفسه سینه این اسرا كه به صورت مفقود در اسارت بودند اسكن و رادیو گرافی انجام شد.
وی یك معضل بزرگ كه به عنوان یك غده سرطانی موجب آزار و اذیت اسرا می شد را وجود سازمان منافقان در عراق عنوان كرد و گفت: این گروه با ایجاد ارتش آزادی بخش با تبلیغات، سعی در جذب نیرو داشتند و با اجرای برنامه های تلویزیونی و حضور چهره به چهره در اردوگاه با تضعیف روحیه اسرا و دادن وعده و وعید خواستار جذب آنها بودند كه اسرا در نهایت با دمپایی از آنها استقبال كردند و این حركت آنها هم موجب نشد اسرا دست از آرمان های خود بردارند.
دعوتی با بیان اینكه اسرا در دوران سخت و شكنجه و آزار و اذیت هیچگاه ضربات كابل را به لباس و غذا ترجیح ندادند اضافه كرد: این روند شكنجه ادامه داشت تا اینكه صلیب سرخ وارد اردوگاه تكریت شد و این زمانی بود كه فرایند تبادل اسرا انجام شده بود و بیشتر اسرا به میهن اسلامی بازگشته بودند.
وی ادامه داد: اسرای كه به صورت مفقود در اردوگاه تكریت عراق بسر می بردند جزو آخرین گروه هایی بودند كه به میهن اسلامی بازگشتند و این گروه هشتم شهریور ماه سال 69 پس از ورود به میهن اسلامی سه روز در كرمانشاه قرنطینه بودیم و و سپس وارد استان همدان شدیم.
دعوتی با ذكر حال و هوای روزهای آزادی ادامه داد: آن لحظه پس از اینكه با استقبال مردم و شور و شوق آنها در شهر مریانج مواجه شدم تازه به این باور رسیدم كه آزاد شدم كه بیان آن لحظات و دیدن خانواده و بستگان به گونه ای است كه نمی توان آن را وصف كرد.
این آزاده سرافزاز كه پس از چهار سال اسارت به ایران بازگشته و اكنون دارای 2 فرزند پسر و یك فرزند دختر و در عرصه فرهنگی مشغول به خدمت شده است .
وی در مورد فعالیت های خود گفت: در حال حاضر با راه اندازی تشكل غیر دولتی پیام آوران ایثار مشغول به فعالیت هستم كه در این تشكل از طریق خانواده های شهدا، فرزندان، همسران، پدران و مادران شهدا و جانبازان و آزادگان، راویان فتح شناسایی و دسته بندی شدند و با گذراندن دوره های تخصصی به عنوان استاد راوی در مدارس و دانشگاه ها حضور پیدا كنند تا امر و رسالت فرهنگی خود را به جای آوردند.
دعوتی اظهار كرد: موسسه فرهنگی به نام شهید اكبر قاسمی به ثبت رسیده و قرار است در این موسسه به نشر و زندگی شهدای غریب در اسارت پرداخته شود.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان نیز با بیان اینكه آزادگان در طول دوران دفاع مقدس با تمام توان در جبهه ها حماسه آفریدند ادامه داد: بیشتر آنها با جسم مجروح به اسارت دشمن درآمدند و در مدتی كه در چنگال رژیم بعثی بودند از حیثیت، ابرو ، عزت و سربلندی انقلاب اسلامی و آرمان های انقلاب و ولایت فقیه دفاع جانانه داشتند.
ناصر عارف گفت: آزادگان سفیران سرافراز و حافظ ارزش های انقلاب اسلامی در میان دشمنان بودند و با صبر و بردباری انقلاب را یاری كردند و پس از بازگشت از اسارت نیز آرام نبودند و در عرصه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خدمت كردند.
وی با تاكید بر اینكه ایثارگری آزادگان همچنان تداوم دارد گفت: فرهنگ سلحشوری و از جان گذشتگی آزادگان در دفاع از دین و وطن ارزشمند است و آنها همیشه تاریخ باید مورد تجلیل و تكریم قرار گیرند.
به گفته وی استان همدان در دوران هشت سال دفاع مقدس یك هزار و 39 آزاده را تقدیم انقلاب كرده است كه اكنون از این تعداد 943 نفر در استان همدان زندگی می كنند و بقیه به دلایل شهادت و مهاجرت از بین ما رفته اند.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان با تشریح برنامه های سالروز ورود آزادگان در این استان گفت: بیش از 50 عنوان برنامه به این مناسبت در سطح استان اجرا می شود.
عارف افزود: تجلیل از آزادگان ، برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و همایش پیاده روی از جمله مهمترین این برنامه ها برای سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی است.
26 مرداد ماه آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی است.
جنگ تحمیلی علیه ایران از سال 1359 آغاز و به مدت هشت سال ادامه داشت و در این جنگ 42 هزار نفر آزاده و اسیر در چنگال رژیم بعثی داشتیم.
2087/ 1354
گزارش از زهرا پیرنیا** انتشاردهنده: پروانه امانی
۰ نفر