۲۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82634542
T T
۰ نفر

26 مرداد، روز بازگشت الماس هاي هميشه درخشان

۲۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82634542
26 مرداد، روز بازگشت الماس هاي هميشه درخشان

همدان - ايرنا - تعبير زيباي رهبر معظم انقلاب كه فرمودند 'دوران سخت اسارت،آزادگان را تبديل به الماس‌هاي درخشان كرده است'برازنده آزاد مرداني است كه براي دفاع از ميهن اسلامي خود، سالها دوري و شكنجه را تحمل كردند و همچنان در عرصه هاي مختلف در مقابله با نظام كفر و استكبار مي درخشند.

به گزارش ايرنا 26 مرداد يادآور ثانيه هاي انتظار است كه به كندي سپري مي شد، سكوتي مبهم شهر را فرا گرفته همه به استقبال پرنده هاي مهاجر آمده بودند پرنده هايي كه براي دفاع از اين مرز و بوم سال هاي سخت دوري از وطن را تحمل كردند، پرنده هايي كه با بال و پر خوني در زير شكنجه هاي دشمنان تاب آوردند و از آرمان هاي خود نگذشتند.
26 مرداد سال 69 روزي كه همه شهر از زن و مرد و كوچك و بزرگ شادمان بودند و به يكديگر شادباش و تبريك مي گفتند به روز وصل و پايان فراق تبديل شد، روزي كه ديدار پدر و مادري خسته و چشم انتظار فرزند را در قاب آزادي به تصوير كشيد، پايان سالها چشم انتظاري همسري كه به اميد وصال ثانيه ها، دقيقه ها و روزها و شب را شمرده بود به نمايش گذاشت و اولين ملاقات پدري خسته و رنجور از اسارت كه پس از آزادي از اسارت فرزند نديده اش را به آغوش مي كشد را ثبت كرد.
آري 26 مرداد روز شادماني يك ملت است ملتي كه با سرافرازي جواناني را تقديم انقلاب كرد تا ايران همچنان با عزت و سربلند بماند.
به راستي آيا با قلم مي شود اين همه مردانگي و استقامت دوران اسارت را به نگارش درآورد و به راستي كدامين ساعت و تقويم مي تواند شكوه لحظات ديدار و آن همه شور و شوق را در خود ثبت كند.
آري آزادگان اين مردان غيرت و حماسه كه سال هاي سال جسمشان دربند بود با قدرت ايمان و اميدي كه در قلبشان موج مي زد به فكر وطن بودند و با داشتن روح و افكاري بلند و عرفاني هيچگاه خود را در بند دشمن ندانستند و لحظه اي بدون ياد خدا و دلبستگي به وطن سپري نكردند.
روز 26 مرداد 1369 ايران اسلامي شاهد بازگشت آزادگان سرافرازي بود كه پس از تحمل سالهاي اسارت خود در اردوگاه هاي عراق، قدم بر چشمان ميهن اسلامي گذاشتند و به آغوش خانواده‏هاي خود بازگشتند.
به مناسبت آغاز بازگشت آزادگان به ميهن اسلامي پاي صحبت يكي از آزادگان سرافراز همداني 'سيد جعفر دعوتي' نشستيم.
اين آزاده دوران هشت سال دفاع مقدس در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه در سال 1365 در قالب كاروان راهيان كربلا به جبهه اعزام شده است گفت: پس از به عضويت درآمدن در لشكر 32 انصارالحسين (ع) به عنوان غواص خط شكن ساماندهي و پس از طي يك فرايند دوره هاي غواصي در گردان 155 غواصي براي عمليات كربلاي 4 انتخاب شدم.
سيد جعفر دعوتي كه در چهارم دي ماه سال 65 در عمليات كربلاي 4 به اسارت نيروهاي دشمن درآمد ادامه داد: از روزي كه به اسارت نيروي هاي بعثي درآمدم تا روز تبادل اسرا به صورت مفقود در آن اردوگاه حضور داشتم.
وي بيان كرد: در هنگام اسارت به مدت 13 روز در بصره بوديم و سپس به بغداد منتقل شديم و سه روز هم در سازمان امنيت و اطلاعات و پس از آن به زندان و سلول هاي الرشيد اعزام شديم و پس از 2 ماه به اردوگاه تكريت منتقل شديم.
دعوتي با بيان اينكه وي به همراه سه تن ديگر از اسراي همداني به نام هاي جعفر زمرديان، فتحيان نسب و قاسم بهرامي در ليست شهدا قرار داشتند گفت: همرزمان ، بستگان و خانواده بر اين تصور بودند كه ما به شهادت رسيديم و در قطعه شهداي همدان نيز برايمان مزار در نظر گرفته شده بود.
اين آزاده سرافراز كه در هنگام اسارت 17 سال بيشتر نداشت ادامه داد: به دليل اينكه ما مفقود بوديم و كسي از وضعيت ما اطلاعي نداشت بيشتر مورد آزار بعثي ها قرار گرفته و هر بار به دلايل مختلف مورد شكنجه ، آزار و اذيت نيروهاي بعثي قرار مي گرفتيم.
اين يادگار هشت سال دوران دفاع مقدس افزود: اين شكنجه ها به اندازه اي بود كه در طول چهار سال اسارت چند نفر از اسراي هم بند از جمله محمد رضايي، يك طلبه جوان از خراسان رضوي، ابراهيم اسدي، اكبر قاسمي و شهيد گلبازي در اين اردوگاه به درجه رفيع شهادت نائل آمدند.
وي با يادآوري آن دوران و خاطراتي از شهيد اكبر قاسمي كه در دوران اسارات به شهادت رسيد گفت: اين شهيد بزرگوار يكي از غواصان و بي سيم چي شهيد حاج ستار ابراهيمي بود و با داشتن پنج فرزند زندگي را رها كرده و به جبهه آمده بود و به اسارت نيروهاي دشمن درآمد.
دعوتي اضافه كرد: نيروهاي بعثي براي تضعيف روحيه اسرا ، اكبر قاسمي را كه سن و سالي بيشتر از ساير اسرا داشت بارها و به شدت مورد شكنجه قرار دادند و اين شهيد بزرگوار پس از شكنجه هاي بي شمار و شكستن بيشتر نقاط بدنش در اثر اين شكنجه ها در اردوگاه و در كنار اسرا به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
وي اظهار كرد: پيكر اين شهيد پس از تبادل اسرا در اولين گروه شهدا، از اردوگاه تكريت عراق در سال 72 به ايران رجعت كرد و در تهران در بستر خاك آرميد.
دعوتي با بيان اينكه پس از اسارت، اين رزمندگان خط شكن يك حركت فرهنگي را آغاز كردند تا از اين طريق با دشمن مبارزه كنند افزود: اين نبرد بسيار سخت تر و مشكل تر از جنگ نظامي بود چراكه دشمنان تبليغات گسترده اي عليه ايران داشتند.
وي با تشريح برنامه هاي فرهنگي ايران در اردوگاه عراق گفت: رزمندگان در دوران اسارت با ولايت مداري و ولايت پذيري و با وجود همه سختي ها با روحيه عالي و مقاومت زندگي جديدي را آغاز كردند و با كمترين امكانات و محدوديت ها كارهاي بزرگي را انجام دادند.
دعوتي اظهار كرد: رزمندگان در اين دوران به افرادي كه سواد خواندن و نوشتن نداشتند آموزش دادند و از طريق روزنامه هاي انگليسي و عربي علاوه بر تجزيه و تحليل مسائل روز و جنگ به ارتقاي علمي خود مي پرداختند.
وي به سختي هاي دوران اسارت پرداخت و گفت: نيروهاي بعثي حتي در دوران اسارت از اسرا براي تست مواد شيميايي استفاده مي كردند و در غذاي آنها مواد شيميايي مي ريختند تا فرايند آن را در بدن آنها مشاهده كنند و در سه نوبت از ريه و قفسه سينه اين اسرا كه به صورت مفقود در اسارت بودند اسكن و راديو گرافي انجام شد.
وي يك معضل بزرگ كه به عنوان يك غده سرطاني موجب آزار و اذيت اسرا مي شد را وجود سازمان منافقان در عراق عنوان كرد و گفت: اين گروه با ايجاد ارتش آزادي بخش با تبليغات، سعي در جذب نيرو داشتند و با اجراي برنامه هاي تلويزيوني و حضور چهره به چهره در اردوگاه با تضعيف روحيه اسرا و دادن وعده و وعيد خواستار جذب آنها بودند كه اسرا در نهايت با دمپايي از آنها استقبال كردند و اين حركت آنها هم موجب نشد اسرا دست از آرمان هاي خود بردارند.
دعوتي با بيان اينكه اسرا در دوران سخت و شكنجه و آزار و اذيت هيچگاه ضربات كابل را به لباس و غذا ترجيح ندادند اضافه كرد: اين روند شكنجه ادامه داشت تا اينكه صليب سرخ وارد اردوگاه تكريت شد و اين زماني بود كه فرايند تبادل اسرا انجام شده بود و بيشتر اسرا به ميهن اسلامي بازگشته بودند.
وي ادامه داد: اسراي كه به صورت مفقود در اردوگاه تكريت عراق بسر مي بردند جزو آخرين گروه هايي بودند كه به ميهن اسلامي بازگشتند و اين گروه هشتم شهريور ماه سال 69 پس از ورود به ميهن اسلامي سه روز در كرمانشاه قرنطينه بوديم و و سپس وارد استان همدان شديم.
دعوتي با ذكر حال و هواي روزهاي آزادي ادامه داد: آن لحظه پس از اينكه با استقبال مردم و شور و شوق آنها در شهر مريانج مواجه شدم تازه به اين باور رسيدم كه آزاد شدم كه بيان آن لحظات و ديدن خانواده و بستگان به گونه اي است كه نمي توان آن را وصف كرد.
اين آزاده سرافزاز كه پس از چهار سال اسارت به ايران بازگشته و اكنون داراي 2 فرزند پسر و يك فرزند دختر و در عرصه فرهنگي مشغول به خدمت شده است .
وي در مورد فعاليت هاي خود گفت: در حال حاضر با راه اندازي تشكل غير دولتي پيام آوران ايثار مشغول به فعاليت هستم كه در اين تشكل از طريق خانواده هاي شهدا، فرزندان، همسران، پدران و مادران شهدا و جانبازان و آزادگان، راويان فتح شناسايي و دسته بندي شدند و با گذراندن دوره هاي تخصصي به عنوان استاد راوي در مدارس و دانشگاه ها حضور پيدا كنند تا امر و رسالت فرهنگي خود را به جاي آوردند.
دعوتي اظهار كرد: موسسه فرهنگي به نام شهيد اكبر قاسمي به ثبت رسيده و قرار است در اين موسسه به نشر و زندگي شهداي غريب در اسارت پرداخته شود.
مديركل بنياد شهيد و امور ايثارگران استان همدان نيز با بيان اينكه آزادگان در طول دوران دفاع مقدس با تمام توان در جبهه ها حماسه آفريدند ادامه داد: بيشتر آنها با جسم مجروح به اسارت دشمن درآمدند و در مدتي كه در چنگال رژيم بعثي بودند از حيثيت، ابرو ، عزت و سربلندي انقلاب اسلامي و آرمان هاي انقلاب و ولايت فقيه دفاع جانانه داشتند.
ناصر عارف گفت: آزادگان سفيران سرافراز و حافظ ارزش هاي انقلاب اسلامي در ميان دشمنان بودند و با صبر و بردباري انقلاب را ياري كردند و پس از بازگشت از اسارت نيز آرام نبودند و در عرصه هاي سياسي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران خدمت كردند.
وي با تاكيد بر اينكه ايثارگري آزادگان همچنان تداوم دارد گفت: فرهنگ سلحشوري و از جان گذشتگي آزادگان در دفاع از دين و وطن ارزشمند است و آنها هميشه تاريخ بايد مورد تجليل و تكريم قرار گيرند.
به گفته وي استان همدان در دوران هشت سال دفاع مقدس يك هزار و 39 آزاده را تقديم انقلاب كرده است كه اكنون از اين تعداد 943 نفر در استان همدان زندگي مي كنند و بقيه به دلايل شهادت و مهاجرت از بين ما رفته اند.
مديركل بنياد شهيد و امور ايثارگران استان همدان با تشريح برنامه هاي سالروز ورود آزادگان در اين استان گفت: بيش از 50 عنوان برنامه به اين مناسبت در سطح استان اجرا مي شود.
عارف افزود: تجليل از آزادگان ، برگزاري مسابقات فرهنگي، هنري و ورزشي، ديدار با نماينده ولي فقيه در استان و همايش پياده روي از جمله مهمترين اين برنامه ها براي سالروز ورود آزادگان به ميهن اسلامي است.
26 مرداد ماه آغاز بازگشت آزادگان به ميهن اسلامي است.
جنگ تحميلي عليه ايران از سال 1359 آغاز و به مدت هشت سال ادامه داشت و در اين جنگ 42 هزار نفر آزاده و اسير در چنگال رژيم بعثي داشتيم.
2087/ 1181
گزارش از زهرا پيرنيا** انتشاردهنده: الهام تدين