به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، محققان آمریكایی این آزمایش را روی 16 بیمار انجام دادند و با مقایسه نتایج مطالعه خود با اسكن های مغزی متوجه شدند كه این آزمایش چشم در تشخیص افراد با دو برابر میزان رسوب پلاك در مغزشان، موفق بود.
محققان می گویند : این یافته یكی از بزرگترین موفقیت ها در تحقیقات آلزایمر تا به این تاریخ است و اولین نشانه از یك آزمایش مقرون به صرفه و غیر تهاجمی را نشان می دهد.
دكتر 'مایا كورونیو هامائوی' جراح اعصاب در Cedars-Sinai در كالیفرنیا گفت: این یافته ها نشان می دهد كه شبكیه ممكن است یك منبع قابل اعتماد برای تشخیص بیماری آلزایمر باشد.
محققان متوجه شدند كه دقت نتایج این آزمایش چشم به اندازه دقت نتایج روش های استاندارد تهاجمی است.آنها یكی دیگر از یافته های اصلی این مطالعه جدید را كشف پلاك های آمیلوئید در مناطقی از شبكیه عنوان كردند كه پیش از این نادیده گرفته شده بود.
محققان با اظهار اینكه مقدار این پلاك در شبكیه با مقدار پلاك در مناطق خاص مغز ارتباط داشت، گفتند: اكنون دقیقا می دانیم كه برای كشف علائم اولیه بیماری آلزایمر كجا را باید بررسی كنیم.
آنها یافته های این مطالعه را نوید بخش تشخیص زودهنگام آلزایمر می دانند و اظهار می كنند: امید ما این است كه در نهایت اسكن تحقیقاتی چشم به عنوان یك دستگاه غربالگری برای تشخیص زودهنگام این بیماری برای مداخله و تغییر رویه این اختلال با استفاده از داروها و تغییر شیوه زندگی مورد استفاده قرار گیرد.
علمی**2038**1440
مترجم: درنا محمدیان** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@ https://telegram.me
تهران-ایرنا- محققان در یك تحقیق جدید ادعا می كنند كه یك آزمایش چشم می تواند بیماری آلزایمر را دو دهه قبل از بروز علائم این بیماری تشخیص دهد.