۲۹ مرداد ۱۳۹۶، ۱۷:۲۷
کد خبر: 82637719
T T
۰ نفر
مجموعه پل ها و ميدان استقلال اصفهان به بهره برداري رسيد

اصفهان-ايرنا- مجموعه پل ها و ميدان استقلال اصفهان، روز يكشنبه با حضور مسئولان استاني و شهري اصفهان، خانواده شهيدان و جمعي از مردم در ورودي شمال غرب اصفهان به بهره برداري رسيد.

به گزارش ايرنا، پروژه مجموعه پل ها و ميدان استقلال در محدوده 1.5 در 2 كيلومتر در محل تقاطع سه شهرستان اصفهان، خميني شهر و شاهين شهر با اعتبار يكهزار و 500ميليارد ريال در دو مرحله اجرا شده است.
عمليات اجرايي ميدان استقلال در مرداد سال 94 با هدف ساماندهي ترافيكي و بهبود شرايط زيست محيطي و كاهش ترافيك مناطق 2 و 12 شهرداري اصفهان آغاز شد.
ميدان استقلال داراي هفت ورودي از خميني شهر، دهنو، بزرگراه آزادگان، خيابان استقلال، خيابان امام خميني(ره) و دانشگاه صنعتي است.
احداث تقاطع پنج سطحي ميدان استقلال شامل ميدان با سه پل همسطح، 2 پل موازي روگذر، پل قطار شهري، پل زيرگذر و پل رمپ جهتي(چپگَرد) است كه مسيـر دسترسي به خيابان استقلال، بلوار امام خميني، بلوار دانشگاه صنعتي اصفهـان، بزرگراه آزادگان و خيابان محمود آبادي را فراهم مي آورد.
همچنين پل هاي موازي روگذر در هفت متري زمين براي اتصال خيابان امام خميني به اتوبان آزادگان و يك روگذر با ارتفاع 14 متر براي اتصال بلوار دانشگاه صنعتي به بلوار آزادگان و يك زيرگذر در بلوار دانشگاه صنعتي و ميدان اصلي با عرض عبور 16 متر، به شعاع 90 متر احداث شده است.
تقاطع غيرهمسطح استقلال، نقطه آغاز عمليات اجرايي حلقه چهارم ترافيكي اصفهان محسوب مي شود.
با اجراي مجموعه پل‌ها و ميدان استقلال يكهزارو 600 متر از طول حلقه چهارم حفاظتي شهر اصفهان نيز احداث مي‌شود.
حلقه ترافيكي، شبكه عبور و مروري است كه از يك نقطه شهر آغاز مي شود و با عبور پيراموني از مناطقي از شهر به همان نقطه بازمي گردد.
اكنون چهار حلقه ترافيكي در اصفهان تعريف شده است كه حلقه اول دربرگيرنده مناطق مركزي، حلقه دوم دربرگيرنده خيابان هاي اصلي و پخش كننده ترافيك شهر، حلقه سوم شامل شبكه بزرگراهي اطراف شهر است و حلقه چهارم يا همان رينگ حفاظتي وظيفه انتقال ترافيك عبوري و جلوگيري از ورود خودروهاي سنگين به داخل شهر را برعهده دارد و پروژه پل ها و ميدان استقلال بخشي از اين رينگ است كه سبب روانسازي ترافيك برون شهري و درون شهري مي شود.
پروژه مجموعه پل ها و ميدان استقلال در سومين دوره جايزه جهاني 'خشت طلايي تهران 2016' در بين 23 طرح برتر از مجموع 400 طرح سراسر جهان، اين جايزه را از آن خود كرد.
جايزه خشت طلايي به پروژه هايي تعلق مي گيرد كه علاوه بر عظمت و وسعت با بالاترين كيفيت و در كمترين زمان ممكن به نتيجه برسد و بيشترين تأثير زيست محيطي، ترافيكي، فرهنگي و اجتماعي را بر ساختار منطقه اي اجراي آن داشته باشد.
استاندار اصفهان در آيين افتتاح مجموعه پل ها و ميدان استقلال گفت: در برنامه ساماندهي ورودي هاي (درايگاه يا درايه) شهر اصفهان، از 11 ورودي ساماندهي چهار ورودي متناسب با شان اين شهر و مردم آن در اولويت قرار گرفت.
رسول زرگرپور افزود: ساماندهي 2 ورودي از چهار ورودي شمالِ غرب و شرق شهر اصفهان با اجراي تقاطع غيرهمسطح اشكاوند و مجموعه پل ها و ميدان استقلال انجام شده است و 2 ورودي ديگر با آغاز بكار شوراي پنجم پيگيري مي شود.
زرگرپور در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به برگزاري مراسم تحليف دوره پنجم شوراي شهر اصفهان و آغاز به كار آن گفت: اصفهان يك شهر بين المللي و مرجع محسوب مي شود بنابراين شهردار اصفهان نيز بايد درخور شان و مقام اين شهر انتخاب شود.
شهردار اصفهان نيز در حاشيه اين مراسم در جمع خبرنگاران گفت: يكي از دغدغه هاي مديران شهري و استاني سخت بودن اجراي اين پروژه با توجه به قرار داشتن ايستگاه تمام تاسيسات مادر شهر اصفهان مانند آب، برق، گاز و مخابرات در زير ميدان استقلال بود.
مهدي جمالي نژاد افزود: براساس پيش بيني ها، جابجايي اين تاسيسات و جانمايي جديد حدود يك سال طول مي كشيد اما با همكاري ارگان هاي مربوطه، كل پروژه در يك بازه زماني 23 ماهه به اتمام رسيد.
وي گفت: 'تونل نور' از اصلي ترين قسمت هاي اين پروژه است و اين ورودي با نور و روشنايي به استقبال و بدرقه مسافراني مي رود كه از شمال غرب به اصفهان رفت و آمد مي كنند.
جمالي نژاد افزود: همچنين در كنار نصب ستون ها در دو طرف جاده، بين آنها آبنماهاي زيبايي همراه با نمادهاي دانشي شهر اصفهان نصب و با توجه به وجود شهرك علمي و تحقيقاتي و دانشگاه صنعتي در اين محدوده، اين ورودي بعنوان 'درايه علم و فناوري' ناميده شده است.
شهردار اصفهان در بخش ديگر سخنانش در باره شهر مورد نظر خود براي تصدي سمت شهرداري گفت: شهرهاي اهواز، رشت، يزد و همدان پيشنهادهايي را براي تصدي شهرداري ارائه كرده اند و من در چند روز آينده براي تصميم گيري از اين شهرها بازديد خواهم كرد.
به گزارش ايرنا، در اين پروژه حدود پنج هكتار زمين براي اجراي فضاي سبز، 40 هزار مترمربع پل سازي، 24 هزار مترمربع پياده روسازي و 445 هزار مترمكعب خاكبرداري انجام شده است.
گ/ 7153/ 6027 **خبرنگار: هُدا استكي* انتشار: شكراللهي