۲۹ مرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۲۷
کد خبر: 82637813
T T
۰ نفر
سالم سازي فضاي اقتصادي، مهمترين هدف از استقرار پليس در گمرك است

بندرعباس - ايرنا - رئيس پليس آگاهي ناجا يكي از مهمترين هدف هاي استقرار پليس در گمرك شهيد رجايي بندرعباس را، سالم سازي فضاي اقتصادي و كمك به توليد داخلي و افزايش درآمدهاي گمرك كشور عنوان كرد.

به گزارش عصر يكشنبه ايرنا به نقل از پايگاه خبري پليس، سردار محمدرضا مقيمي در كارگاه آموزشي تخصصي طرح استقرار ناجا در گمرك شهيد رجايي بندرعباس با تاكيد برافزايش درآمد گمركي از طريق تنگ كردن عرصه بر قاچاقچيان، گفت: كنترل واردات و صادرات بايد در گلوگاه هاي ورودي كشور انجام شود، دستگاه ها نيز مجهز شده و خودروها به صورت آنلاين با سامانه رصد كنترل شوند.
وي با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر پيشگيري از قاچاق كالا در دريا، افزود: قاچاق نبايد به خشكي برسد، زيرا معيشت مردم را دستخوش تغيير كرده و آثار سوء و زيانباري به دنبال دارد.
رئيس پليس آگاهي ناجا تصريح كرد: پليس با استقرار در گمرك با ايجاد فضاي همدلي و تعاملي و با تلاش و جديت تمام در مبارزه با قاچاق و سرانگشتان آن گام بر مي دارد.
وي با تاكيد بر چگونگي استقرار و اقدام هاي آموزشي ماموران، گفت: برنامه هاي آموزشي و الفباي ماموريت ،استفاده از قوانين گمركي و شيوه نامه خدمتي در گمرك بايد جدي گرفته شود.
سردار مقيمي بيان داشت: امكانات لازم بايد در اختيار ماموران قرار گيرد و هم چنين با مد نظر قرار دادن بحث صيانتي و عقيدتي كاركنان نبايد اجازه دهيم كه مورد اتهام قرار گيريم.
اين مقام ارشد انتظامي خاطرنشان كرد: يكي از مشكلات در حوزه مبارزه با قاچاق،اختلاف ناجا با گمرك است كه بايد با هم هماهنگ باشيم.
وي ادامه داد: در حال حاضر يگان حفاظت گمرك در درب ورودي حضور دارند و فعلا در بحث ارزيابي ورود پيدا نمي كنيم.
رئيس پليس آگاهي ناجا گفت: يكي از ماموريت هاي اصلي پليس پس از استقرار در گمرك در آغاز كار، جمع آوري اخبار و اطلاعات ، شناسايي قاچاقچيان كلان و سرانگشتان و كنترل مبادي ورودي و خروجي است.
هرمزگان با 73 هزار كيلومتر مربع وسعت، 13 شهرستان و 5 محور اصلي ورودي و خروجي داراي راه هوايي، ريلي، دريايي و جاده اي مي باشد و بندر شهيد رجايي به عنوان بزرگترين بندر تجاري ايران در اين استان واقع شده است.
موقعيت استراتژيك استان هرمزگان باعث شده حجم انبوهي از كالاي قاچاق از طريق مبادي رسمي، ساحلي، روستايي و خورها به طورغيرمجاز وارد استان شود.
قاچاقچيان بيشتر با جعل اسناد و استفاده از خلاهاي قانوني در مبادي رسمي كالاهاي قاچاق را جابجا مي كنند.
استفاده چند باره از يك مجوز ورود كالا ، جعل اسناد گمركي و عدم تطابق اظهارنامه گمركي با محموله از شگردهاي قاچاقچيان بزرگ در استان هرمزگان است.
براساس اعلام نيروي انتظامي ، از ابتداي امسال تا نيمه مردادماه جاري 162 ميليارد و 379 ميليون تومان انواع كالاي قاچاق در هرمزگان كشف شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزايش داشته است.
براساس اعلام كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز هرمزگان ، از ابتداي امسال تاكنون 660 تن كالاي قاچاق در استان كشف و معدوم شده است.
7408/7198
خبرنگار: فاطمه حسيني ** انتشاردهنده: محمد جهانگيريان