ايده روستاي سالم چند سالي است كه براي اولين بار در كشور و در كرمانشاه شكل گرفته و دانشگاه علوم پزشكي اين استان هم اكنون با كمك دستگاههاي ديگر در 42 روستاي استان آن را اجرا مي كند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در همايش روستاي سالم گفته بود: بايد الگويي از روستاي سالم ارائه دهيم كه ديگر استانها نيز از آن استفاده كنند.
دكتر حسين كريم افزود: طرح روستاي سالم براي اولين بار است در كشور كه توسط دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه مطرح و اجرايي شده است.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي استان كرمانشاه هم چندي پيش اعلام كرد: موفقيت دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در اجراي طرح روستاي سالم مورد تقدير دكتر سياري معاون امور بهداشتي وزير بهداشت قرار گرفته است كه وي در سخناني با قدرداني از رييس و معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در جهت توسعه روستايي پايدار تاكيد كرده و همه دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور را به اجراي آن تشويق كرده است.
يك سال از اجراي طرح روستاي سالم در روستاي 'فيروزآباد' كنگاور ميگذرد و بخش زيادي از پروژههاي عمراني، اقتصادي و فرهنگي در اين روستا اجرا شده است.
همچنين طي چند ماه اخير روستاي رحمت آباد به عنوان دروازه ورودي استان كرمانشاه و دومين روستا سالم شهرستان كنگاور توسط كارگروه مربوطه انتخاب شده است كه فعاليت هاي عمراني و بهداشتي در آن آغاز شده است.
فرماندار كنگاور در اين راستا به خبرنگار ايرنا، گفت: خدمات رساني و توسعه مناطق روستايي در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي از مهمترين اولويت ها و رويكردهاي دولت تدبير و اميد است كه در بخش هاي راهسازي، گازرساني، ارائه تسهيلات كم بهره به منظور ايجاد اشتغال و درآمد پايدار و دائم براي روستائيان، اجراي طرح هاي هادي و احداث مجتمع هاي آبرساني بي نظيرعمل شده است.
عليرضا ايزدي خاطرنشان كرد: اقدام هاي انجام شده در كاهش مهاجرت روستائيان و جلوگيري از توسعه حاشيه نشيني در شهرها تأثير بسزايي داشته است.
وي ادامه داد: فرمانداري شهرستان كنگاور پيرو سياست هاي دولت تدبير و اميد در جهت شتاب توسعه روستاها و رفع موانع و مشكلات روستاهايي در جهت بقا جمعيت در اين مناطق مهم اعتبارات قابل توجهي نسبت به گذشته براي روستاهاي بخش مركزي در نظر گرفته است.
اين مقام مسئول معتقد است؛ با افزايش خدمات رساني به روستاها و توسعه آنها با هر عنواني از جمله روستاي سالم، آهنگ مهاجرت روستاييان به شهرها كند مي شود.
مسئول طرح روستاي سالم علوم پزشكي كرمانشاه در اين راستا به خبرنگار ايرنا، اظهار داشت: تا كنون سه روستا در استان به عنوان روستاي سالم معرفي شده اند و در چند ماه آينده كنگاور، صحنه و سنقر نيز شاهد افتتاحيه روستاي سالم خواهند بود.
ليلا تابنده بيان كرد: اجراي اين طرح را با دست خالي و بدون كمترين اعتبار در استان آغاز كرديم، هرچند در اجراي پروژه با چالشهاي بسياري رو به رو شديم، اما با مشاركت بالاي مردم و همكاري نهادها و دستگاههاي مربوط توانستيم طرح را با درصد موفقيت بالا پيش ببريم.
به گفته وي، در طرح روستاي سالم تلاش بر اين است كه تمامي نيازهاي مردم روستا از نظر اقتصادي، اجتماعي، بهداشتي و فرهنگي پاسخ داده شود، بنابراين در اين زمينه وضع مردم از زواياي گوناگون بررسي ميشود.
تابنده با اشاره به اقدام هاي انجام شده در روستاي سالم تصريح كرد: در راستاي اجراي طرح سالم سازي روستا اقدام هايي مانند بهسازي منابع آب، دفع صحيح زباله و فضولات حيواني، احداث و بهسازي توالت بهداشتي، بهسازي مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي انجام مي شود.
مسئول طرح روستاي سالم علوم پزشكي كرمانشاه با بيان اينكه بهداشت و سلامت، موضوعي همه جانبه است كه تنها به فعاليت شبكه بهداشت و درمان ختم نميشود، اظهار كرد: همه ارگانها در ارتقاي سطح سلامت جامعه موثرند بنابراين در اين طرح همه بايد پاي كار باشند تا به نتيجه مطلوب برسيم.
تابنده تصريج كرد: ما در طرح معرفي روستاي سالم تلاش ميكنيم، روستا به محلي براي گردشگري تبديل شود. مثلا روستاي فيروزآباد و رحمت آباد از روستاهاي فراموش شدهاي بودند كه با اجراي اين طرح احيا شدند كه در آينده شاهد حضور گردشگران بيشتري در اين 2 روستا خواهيم بود.
رئيس شبكه بهداشت و درمان شهرستان كنگاور نيز در گفتگو با خبرنگار ايرنا گفت: معيشت پايدار جامعه در دست روستاييان است؛ پس بايد كاري كرد كه مردم در روستاها بمانند، ما معتقديم اجراي طرح روستاي سالم ميتواند مردم را به ادامه زندگي در روستاها اميدوار و از مهاجرت آنها به شهرها جلوگيري كند.
دكتر داريوش خزايي تصريح كرد: برگزاري همايش روستاي سالم در روستاي رحمت آباد با محوريت دخانيات، تهديدي براي توسعه و سلامت، تخريب و تسطيح خانه هاي مخروبه و خالي از سكنه، بهسازي توالت، جمع آوري زباله و فضولات حيواني از اقدام هاي انجام شده در اين روستاها بوده است.
وي با تقدير از عملكرد بنياد مسكن شهرستان كنگاور اظهار داشت: اجراي سنگ فرش، جدول گذاري، بازسازي چشمه و احداث باند كند رو و توقفگاه در روستاي رحمت آباد با 9 ميليارد و 229 ميليون ريال اعتبار و در روستاي فيروزآباد با يك ميليارد و 700 ميليون ريال اعتبار در حال اجراست.
وي افزود: آسفالت و جدول كشي راه هاي روستايي در رحمت آباد بر جذابيت بيش از پيش اين روستا به عنوان دروازه اصلي استان كرمانشاه براي ورود گردشگران داخلي و خارجي افزوده است.
وي با بيان اينكه از آنجايي كه دهياران نماينده دولت در روستاها مي باشند و با توجه به مصوبه وزارت كشور متولي اصلي در جمع آوري زباله هاي روستايي، احداث جايگاه موقت فضولات دامي و اتلاف سگهاي رهاشده مي باشند، اظهار اشت: از دهياران نيز انتظار مي رود تا هماهنگي هاي لازم را براي اجراي اين امور با ساير ارگانهاي دست اندركار انجام دهند.
به گفته مسئولان شبكه بهداشت و درمان كنگاور قرار است در آينده اي نزديك جشنواره روستاي سالم در اين شهرستان برگزار شود.
شهرستان كنگاور با 82 هزار نفر جمعيت در 94 كيلومتري شرق كرمانشاه واقع شده است.
8066/7447 خبرنگار: مجيد رحمتي ** انتشار دهنده: علي مولوي
كرمانشاه- ايرنا- دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در راستاي برنامه هاي طرح تحول نظام سلامت با اهداف ايجاد محيط زيست پاك و ايمن براي روستاييان، اجراي پروژه روستاي سالم خود را در روستاي 'رحمت آباد' از توابع بخش مركزي كنگاور و ورودي استان كرمانشاه كليد زد.