۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۱۸
کد خبر: 82639446
T T
۰ نفر

وضعيت اورژانسي توليدكنندگان پوشاك

۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۱۸
کد خبر: 82639446
وضعيت اورژانسي توليدكنندگان پوشاك

تهران- ايرنا- روزنامه جام جم از روند تعطيلي برخي از واحدهاي توليدكنندگان پوشاك به ارايه گزارشي پرداخت و نوشت: در حالي كه روند افتتاح فروشگاه‌ هاي برندهاي خارجي پوشاك در كشور سرعت گرفته است؛ در يك سال اخير 40 درصد واحدهاي توليدي پيراهن در كشور تعطيل شده‌اند.

در گزيده اي از اين مطلب مي خوانيم: صنعت توليد پوشاك به عنوان يكي از صنايع اشتغالزاي كشور درحالي با ركود قابل توجه دست و پنجه نرم مي‌كند كه همچنان شاهد افزايش واردات پوشاك با ترفندهاي مختلف هستيم.

در اين زمينه فعالان و اتحاديه‌ هاي مربوط خبر مي‌دهند كه طي يك سال گذشته بخش قابل‌توجهي از توليدكنندگان توان تحمل چنين شرايطي را نداشته و به دليل مشكلات اقتصادي مجبور به ترك بازار شده‌اند.

** تعطيلي قابل توجه واحدهاي صنفي
مجتبي دروديان، رئيس اتحاديه پيراهن ‌دوزان با تاكيد بر حاكميت ركود در بازار پوشاك به جام‌جم گفت: با توجه به واردات بي ‌رويه و همچنين قاچاق پوشاك، بسياري از توليدكنندگان مجبور به ترك فعاليت‌هاي توليدي خود طي سال گذشته شده‌اند.

دروديان تاكيد كرد: ادامه ركود باعث شده قدرت مالي بسياري از توليدي ‌ها كاهش يافته و ناتواني در تأمين هزينه ‌ها آنها را مجبور به تغيير كاربري يا تعطيلي كرده است درحالي كه هر روز فروشگاهي تازه با نام برندهاي خارجي افتتاح مي‌شود.

دروديان معتقد است آمارهاي قاچاق، كاهش يافته اما واردات قانوني جايگزين آن شده است چراكه با كاهش تعرفه‌ها و حمايت ضمني دولت از واردات، بسياري از افرادي كه كالاهاي غيرقانوني وارد مي‌كردند اكنون كاملا قانوني محصولات موردنظرشان را به كشور وارد مي‌كنند.

رئيس اتحاديه پيراهن ‌دوزان تصريح كرد: اطلاعاتي كه اتحاديه در اختيار دارد، بيانگر آن است كه بسياري از توليدكنندگان بزرگ خارجي كه اكنون در ايران هم شعب مختلف افتتاح كرده‌اند با استفاده از تسهيلات دولت ايران، عليه صنعت پوشاك اقدام مي‌كنند به اين ترتيب كه پوشاك نيم‌دوخته يا برش خورده را وارد مناطق آزاد مي‌كنند و با انجام فعاليتي جزئي به عنوان توليد داخل، آن را به سرزمين اصلي صادر مي‌كنند.

** رقابت نابرابر با پوشاك تركيه
از سوي ديگر محمدكاظم عميد، معاونت فني انجمن صنايع نساجي ايران، درباره شرايط ركود بازار در صنعت پوشاك به جام‌جم گفت: قاچاق، واردات بي‌رويه و هزينه توليد بالا در كنار بسياري از مشكلات داخلي در قوانين توليدي باعث شده تا واقعا نتوان نسخه‌اي واحد براي درمان صنعت نساجي و پوشاك كشورمان ارائه كرد، اما آنچه مسلم است قدرت خريد مردم تاثير قابل ‌توجهي در افزايش ركود در بخش پوشاك داشته است. به عنوان مثال برندهاي تركيه‌اي فعال در ايران امروز اگرچه فعاليت كاملا قانوني دارند، اما با حمايت ‌هاي اقتصادي كلاني كه از سوي كشورشان مي‌شوند در واقع هزينه ‌هاي حضورشان در ايران بسيار پايين‌تر از توليدكنندگان داخلي ايران است.

اين كارشناس صنعت نساجي به جام‌جم گفت: يك نكته نگران‌كننده كه تاكنون زياد به آن توجه نشده است، مربوط به سخت‌ گيري سازمان‌ ها و نهادهاي ناظر مثل تعزيرات، سازمان حمايت و... در بازار نسبت به توليدكنندگان داخلي است، چون اين نهادها برخوردشان با دو فروشگاه كنار هم كه يكي كالاهاي خارجي عرضه مي‌كند و ديگري محصولات ايراني مي‌فروشد كاملا متفاوت و به نوعي مي‌تواند گفت ضد توليدات داخلي است.

اين متخصص نساجي درباره گران بودن توليد در ايران نيز به جام‌جم گفت: براساس برآوردهاي انجام شده اگر يك پيراهن توليد‌شده در ايران صد تومان قيمت داشته باشد تقريبا يك پنجم آن هزينه توليد است و باقي موارد هزينه‌هاي سربار و اضافه ‌اي است كه باعث از بين رفتن قدرت رقابت كالاهاي ايراني در بازار شده است. به عنوان مثال هزينه ‌هاي سرقفلي و كرايه فروشگاه، واسطه‌گري ‌ها و... در حالي كه اجناس خارجي نه‌تنها چنين هزينه‌هايي ندارند بلكه كاملا از سوي دولت‌ هاي خود مورد حمايت قرار مي‌گيرند.

** حال صنعت پوشاك خوب نيست
ابوالقاسم شيرازي، رئيس اتحاديه توليدكنندگان پوشاك با اشاره به مشكلات موجود صنعت پوشاك كشور به جام‌جم توضيح داد: حال صنعت پوشاك خوب نيست و به ‌رغم اين‌كه مسئولان با برنامه‌ هاي مختلف نسبت به رفع مشكلات اين صنعت اقدام‌ كرده‌اند، هنوز نتايج قابل‌قبولي به دست نيامده است.

اين مقام صنفي عنوان كرد: در شرايط فعلي ورود شيوه‌هاي نوين توزيعي كه هنوز بازار ايران با آنها همراه نشده، باعث بروز چالش ‌هاي عمده‌اي در بخش توزيع شده تا جايي كه امروز حتي برخي افراد، پوشاك قاچاق خارجي را در منازل خود به‌فروش مي‌رسانند.

رئيس اتحاديه توليدكنندگان پوشاك گفت: تا زماني كه توليدكنندگان ايراني به توزيع مطمئن و قابل اعتمادي دسترسي نداشته باشند، هر آنچه براي توليد هزينه كنيم با چالش مواجه مي‌شود و نتيجه مطلوبي نخواهد داشت به اين دليل كه توليدكننده بايد بتواند محصولاتش را فروخته و هزينه‌هايش را جبران كند.

شيرازي افزود: امروزه ناتواني توليدكنندگان در تأمين مواد اوليه وارداتي، خود باعث بروز مشكلاتي شده است كه علاوه بر ناتواني در توليد انبوه، هزينه‌هاي آنها را نيز افزايش داده است. از اين‌رو در مذاكراتي كه انجام شده تصميم‌ بر اين است كه مواد اوليه مورد نياز توليدكنندگان كه بايد از خارج تأمين شود با تسهيلات مناسبي از گمرك ترخيص و در اختيار توليدكنندگان قرار گيرد.

*منبع: روزنامه جام جم؛1396،5،31
**گروه اطلاع رساني**9117**2002**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصي