۱ شهریور ۱۳۹۶، ۹:۳۸
کد خبر: 82640633
T T
۰ نفر
نخست وزير اسبق نيوزيلند: نيروهاي نظامي بيش از اندازه در افغانستان ماندند

كوالالامپور - ايرنا - نخست وزير اسبق نيوزيلند پس از اعلام راهبرد نوين 'دونالد ترامپ' رئيس جمهوري آمريكا در مورد افغانستان، اعلام كرد نيروهاي نظامي بيش از اندازه در افغانستان مانده اند و اين نيروها خيلي زودتر از زماني كه از افغانستان خارج شدند، بايد اين كشور را ترك مي كردند.

به گزارش ايرنا، 'هلن كلارك' نخست وزير پيشين نيوزيلند كه تا سال 2008 اين كرسي را در اختيار داشت، گفت: اين احتمال وجود نداشت تا دولت حزب كارگر كه بار ديگر انتخاب شده بود، تيم بازسازي استاني (نيروهاي نظامي اعزامي به افغانستان به بهانه بازسازي) را ادامه دهد.
به نوشته روز چهارشنبه تارنماي 'استاف'، نقش نيوزيلند در جنگ افغانستان موضوع يك سري مستند است كه توسط نيرو هوايي اين كشور مورد حمايت مالي قرار گرفته است.
'كلارك' نخستين گروه از نظاميان نيوزيلند را سال 2003 به افغانستان اعزام كرد و در آن زمان در پارلمان اين كشور مدعي شد نقش اين افراد در استان كوهستاني مركزي 'باميان' غيرجنگي است.
در ابتدا قرار بود اين گروه در يك ماموريت 12 ماهه براي بازسازي افغانستان پس از شكست طالبان حضور داشته باشند، اما اين گروه بيش از يك دهه در افغانستان باقي ماندند و در سال 2012 پس از كشته شدن 5 نظامي نيوزيلندي در دو حمله مجبور به عقب نشيني از بخش هاي خطرناكي از استان 'باميان' شدند.
پس از اين حادثه پارلمان نيوزيلند تصميماتي براي خروج نيروهاي خود از 'باميان' گرفت، اما موفق به اجرايي كردن آنها نشد تا اينكه در نهايت با روي كار آمدن حزب كارگر در اين كشور خروج تدريجي نيروهاي نيوزيلند از افغانستان در دستور كار قرار گرفت و نيروهاي نيوزيلندي در آوريل سال 2013 از باميان خارج شدند.
تارنماي 'استاف' نوشت: به نظر مي رسد اظهارات نخست وزير پيشين نيوزيلند به گونه اي موضع گيري مقامات اين كشور در قبال اظهارات اخير 'دونالد ترامپ' رئيس جمهوري آمريكا باشد كه قرار است بر خلاف وعده هاي انتخاباتي خود، عمليات نظامي عليه طالبان را تشديد كند.
اين اظهارات نشان مي دهد نيوزيلند تمايلي براي همراهي با آمريكا ندارد و پيش بيني مي شود 'ترامپ' سياست جنگ افروزي بيشتر در افغانستان را بدون نيروي هاي نيوزيلندي پيش ببرد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپيمان يغمايي