۲ شهریور ۱۳۹۶، ۱۰:۲۴
کد خبر: 82641966
T T
۰ نفر
جايگزيني كامل منابع تامين انرژي با منابع تجديدپذير در 139 كشور جهان تا سال 2050

تهران– ايرنا- محققان دانشگاه استنفورد زيرساخت‌هاي لازم را براي تغيير نحوه تامين انرژي موردنياز 139 كشور تا سال 2050 ميلادي از طريق باد و خورشيد، معرفي كردند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از تلگراف، اين نوع تغييرات در ساختار توليد انرژي به معناي كاهش جهاني مصرف به دليل كارآيي الكتريسيته حاصل از منابع پاك و تجديدپذير است و منجر به ايجاد 24 هزار فرصت شغلي بلندمدت، كاهش سالانه 4 تا 7 ميليون مورد مرگ ناشي از آلودگي هوا، تثبيت قيمت انرژي و صرفه جويي سالانه بيش از 20 تريليون دلار از هزينه‌هاي مربوط به تغييرات آب و هوا و سلامتي مي‌شود.
اين گزارش منابع تجديدپذير انرژي را كه در اختيار 139 كشور جهان قرار دارد و همچنين تعداد ژنراتورهاي آبي، بادي و خورشيدي موردنياز براي جايگزيني 80 درصد از منابع فعلي با منابع تجديدپذير تا سال 2030 ميلادي و جايگزيني 100 درصدي منابع تا سال 2050 ميلادي را شناسايي و معرفي كرده است.
محققان براي انجام اين تحقيقات عواملي شامل الكتريسيته، حمل و نقل، گرمايش و سرمايش، صنايع و كشاورزي، جنگل‌ها و منابع آبي هر كشور را مورد بررسي قرار دادند.
بر اساس اين تحقيقات كشورهايي مانند آمريكا، چين و اتحاديه اروپا كه در آن‌ها نسبت زمين به جمعيت زياد است، در مقايسه با سايرين، به سادگي مي‌توانند 100 درصد انرژي موردنياز خود را از باد، آب و خورشيد تامين كنند.كشورهاي كوچك‌تر كه جمعيت بالايي دارند و توسط اقيانوس احاطه شده‌اند، براي رسيدن به هدف، متحمل مشكلات بيشتري مي‌شوند.
تفاوت اين تحقيقات با ساير تحقيقات مشابه در اين است كه در آن تلاش شده علاوه بر منافع زيست محيطي تغيير ساختارهاي تامين انرژي، به منافع اجتماعي و عمومي اين كار از جمله ايجاد فرصت‌هاي شغلي و هزينه و فايده آن نيز توجه شده است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Joule منتشر شده است.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار:زهره محتشمي پور
۰ نفر