علی سعیدی روز یكشنبه در آیین بهره برداری از پروژه های هفته دولت در حوزه برق رسانی شهرستان مشهد افزود: این روستا كمتر از 10 خانوار جمعیت دارد و نیروگاه خورشیدی آن با اعتبار 520 میلیون ریال با همكاری یكی از شركت های دانش بنیان به بهره برداری رسیده است.
وی بیان كرد: این نیروگاه با بهره گیری از تجهیزات ساخت داخل و صرفه جویی ناشی از احداث شبكه های فشار متوسط و فشار ضعیف و نصب ترانس به مبلغ 1.5 میلیارد ریال ایجاد شده است.
سعیدی گفت: نیروگاه خورشیدی روستای چوپانك دارای ظرفیت 800 آمپرساعت 48 ولت، 12 پنل 335 وات و ولتاژ 12 ولتی است.
وی افزود: استفاده از شمارشگرهای هوشمند تك فاز با قابلیت مدیریت مصرف مشتركان، قابلیت مانیتورینگ مصرف و مدیریت از راه دور و تامین برق مشتركان تا سه روز ابری متوالی، عدم انتشار سالانه 2 هزار و 600 كیلوگرم گاز منوكسید كربن، معادل سالانه كاشت 22 اصله درخت، از جمله ویژگی های این نیروگاه است.
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق مشهد گفت: افزون بر نیروگاه خورشیدی روستای چوپانك، پنج طرح دیگر حوزه برق رسانی در مشهد به مناسبت هفته دولت به بهره برداری رسید.
سعیدی افزود: بهره برداری از طرح توسعه و اصلاح شبكه های توزیع برق در نقاط مختلف مشهد با اعتبار 190 میلیارد ریال، بهره برداری از مرحله اول اجرای طرح اصلاح و بهینه سازی شبكه ها و تاسیسات روشنایی معابر حاشیه شهر مشهد با اعتبار 70 میلیارد ریال، ایجاد هزار و 70 كیلووات نیروگاه خورشیدی و نصب آن بر پشت بام منازل به صورت قرارداد خرید تضمیمی برق برای 120 مشترك در نقاط مختلف مشهد در هفته دولت انجام گرفت.
وی افزایش ظرفیت نیروگاه های منصوبه خورشیدی به میزان 2.7 مگاوات در مشهد، راه اندازی 100 نیروگاه خورشیدی 5 كیلوواتی برای مددجویان كمیته امداد امام خمینی (ره) در قالب طرح بركت آفتاب را از دیگر طرح هایی برشمرد كه در هفته دولت به بهره برداری رسید.
شركت توزیع برق مشهد دارای 14 هزار كیلومتر شبكه و 10 هزار دستگاه ترانسفورماتور برای تامین برق مشتركان است. همچنین این شركت با 6 هزار كیلومتر شبكه و 253 هزار لامپ روشنایی معابر با بار مصرفی 1300 مگاوات در مساحت 10 هزار كیلومتر در سطح كلانشهر 3.5 میلیون نفری مشهد خدمت می كند.
7489/5132
خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
مشهد – ایرنا – مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق مشهد گفت: روستای 'چوپانك' از توابع بخش میامی این شهرستان، به عنوان نخستین روستای خراسان رضوی به نیروگاه خورشیدی چهار كیلوواتی، مستقل از شبكه برق، مجهز شد.