۱۳ شهریور ۱۳۹۶، ۱۱:۳۷
کد خبر: 82654341
T T
۰ نفر
درمان به موقع، راز طول عمر طبیعی 70 درصد كودكان سرطانی

تهران- ایرنا- دبیر انجمن خون و سرطان كودكان ایران با اشاره به پیشرفت های حاصل شده در كشور در زمینه تشخیص و درمان انواع سرطان ها به ویژه در نتیجه كارگروهی بین رشته های مختلف پزشكی گفت: 70 درصد كودكان سرطانی با دریافت درمان های به موقع و صحیح، طول عمر طبیعی خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر محمد فرانوش روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت دهمین كنگره سراسری خون و سرطان كودكان ایران، اظهار كرد: 30 درصد باقی مانده كودكان سرطانی نیز یا دچار عوارض ناشی از سرطان می شوند و یا جان خود را از دست می دهند.
وی توضیح داد: به طور كلی در سرطان هایی مانند سرطان لنفاوی 85 درصد كودكان مبتلا، بهبودی كامل می یابند اما در تومورهای مغزی تنها 50 تا 60 درصد كودكان به زندگی طبیعی بازگشته و مابقی دچار عوارض یا مرگ زودهنگام می شوند.
دبیر علمی دهمین كنگره سراسری خون و سرطان كودكان ایران، با بیان اینكه در درمان سرطان ها یك طول عمر پنج ساله و یك طول عمر 10 ساله مطرح است، اظهار كرد: پیش آگهی سرطان بسته به نوع سرطان و سن بیمار متفاوت است و در سرطان های كودكان پیش آگهی خوب و بهتر از بزرگسالان خواهیم داشت.
به دورنمای بهبودی بیماری پیش آگهی گفته می شود؛ پیش آگهی خوب یعنی دورنمای بهبودی خوب و پیش آگهی بد یعنی دورنمای بهبودی بد.
فرانوش افزود: سالانه بین 2 هزار تا 2 هزار و 300 كودك به جمع كودكان سرطانی در ایران افزوده می شود و در حال حاضر در بیمارستان محك 15 هزار كودك سرطانی در حال درمان هستند.

** بیماری زردی در نوزادان
دبیر انجمن خون و سرطان كودكان ایران گفت: بیماری های خونی در نوزادان شیوع زیادی دارد و در بین بیماری های خونی، زردی شیوع بالایی دارد به طوری كه حدود 80 درصد نوزادان با این بیماری متولد می شوند.
فرانوش افزود: زردی اگر برمبنای سیستم ایمنی باشد، می تواند سبب عقب ماندگی شدید ذهنی شود و عوارض و تبعات زیادی را برای بیمار، خانواده و جامعه به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: هموگلوبین نوزادان در بدو تولد زیاد و درحدود 20 است (بزرگسالان حدود 17) كه باید در روزهای اول تولد سریعا كاهش یابد اما در برخی نوزادان این میزان كاهش نیافته و حتی در مواردی افزایش نیز می یابد، بنابراین باید والدین به این مساله توجه داشته و با مشاهده رنگ زرد در چهره نوزاد خود هرچه سریعتر به پزشك مراجعه كنند.
فرانوش در خصوص سایر علائم بیماری زردی گفت: اگر نوزادی خوب شیر نخورد، رفتارهای غیرطبیعی داشته باشد یا بدنش شل و بی حال باشد، نیز می تواند از علائم زردی باشد.
وی درمورد اینكه گفته می شود زردی نوزادان به تغذیه دوران بارداری مادر بستگی دارد و مادر نباید غذاهای با طبع گرم مصرف كند، اظهار كرد: تاكنون هیچ مطلب علمی ثابت شده ای در این زمینه منتشر شده است بنابراین نمی توان گفت كه ارتباطی بین این دو مورد وجود دارد.
فرانوش در خصوص درمان های خانگی و قرار دادن نوزادان در معرض تابش نور لامپ های مهتابی نیز گفت: لامپ های مهتابی تاثیر زیادی در درمان نوزادان مبتلا به زردی ندارد و بهتر است تمام نوزادان دستكم یك بار از نظر ابتلا به زردی تحت معاینات پزشكی قرار گیرند.
وی تاكید كرد: زردی پیشرونده، زردی كه در روز اول تولد علائم آن نمایان باشد و زردی كه با توجه به سن و وزن نوزاد از عددی كه پزشك تعیین می كند، بالاتر باشد، نیاز به درمان سریع دارد.
زردی نوزادی ناشی از بالارفتن بیلی روبین مستقیم یا غیرمستقیم است كه نوع غیرمستقیم می‌تواند به عقب ماندگی ذهنی منجر شود. این حالت بر اثر شروع نشدن فعالیت آنزیم‌های‌های مؤثر روی بیلی روبین، در هنگام تولد روی می‌ دهد. پس از تولد و با گذشت چند روز، این آنزیم‌ها معمولاً فعال می‌شوند و بیماری برطرف می‌ شود.
دهمین كنگره سراسری انجمن خون و سرطان كودكان ایران 'هماتولوژی نوزادان' در روزهای 22 تا 24 شهریورماه جاری در مركز آفرینش های فرهنگی و هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان برگزار می شود.
علمی**1834
خبرنگار: ناهید شفیعی **انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر