«محسن جلال پور» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: تلاش داریم پسته در بورس كالای ایران به شكل گسترده عرضه شود زیرا با این اقدام به طور حتم مشكل نقدینگی این صنعت نیز برطرف می شود.
وی اظهار داشت: به طور حتم عرضه پسته در بورس كالا به دلیل وجود نظارت ها از كیفیت بالاتری برخوردار است.
جلال پور یكی از مشكلات عرضه پسته در بورس كالا را به دلیل نوع محصول و آزمایش های سختگیرانه برشمرد و گفت: پسته برای ورود به بورس كالا مورد پنج نوع آزمایش مختلف فیزیكی (اونس و عیار)، شیمیایی (میزان آفلاتوكسنین)، میكروبی و باقیمانده سموم و كیفیت قرار می گیرد.
وی با بیان اینكه اكنون آفلاتوكسنین در پسته كاهش یافته است، گفت: پسته محصولی حساس و هزینه بر بوده و ممكن است آزمایشات نشان بدهد كه این محصول آفلاتوكسین ندارد اما در یك نمونه گیری خود را نشان بدهد كه همین امر مشكلاتی را در صادرات ایجاد می كند.
آفلاتوكسین نوعی قارچ بیماری زا به شمار می رود كه قبل از برداشت پسته و در باغ آنها را آلوده می كند و باعث فساد مغز آن می شود؛ این قارچ برای انسان نیز خطرناك است.
** آغاز فعالیت صندوق پسته توسط بانك كشاورزی
جلال پور با بیان اینكه بانك كشاورزی صندوق پسته راه اندازی كرده كه با دیگر صندوق های كالایی بورس متفاوت است، تصریح كرد: با تشكیل هرچه سریعتر صندوق پسته در كرمان به ثبات بازار این محصول در طول سال كمك می شود و تاكنون نیز با برگزاری جلسات متعدد تلاش شده تا با مدیریت و ایجاد تمهیدات لازم و دریافت نقدینگی از بانك ها تا حدودی مشكل تولید كنندگان پسته برطرف شود.
به گفته وی، طبق فرایند صندوق پسته، آورده فعالان اقتصادی به هر میزان به همان میزان مشابه بانك سرمایه گذاری می كند و تسهیلات خوبی می دهد.
وی یكی دیگر از تفاوت های صندوق پسته بورس كالا را با صندوق پسته در نوع معامله دانست و افزود: به طوری كه در بورس كالا پسته توسط گواهی سپرده كالایی و در صندوق پسته خود پسته معامله می شود.
رئیس انجمن پسته ایران عرضه و تقاضا، كشش بازار، میزان تولید و قیمت ارز را از عوامل تاثیرگذار بر نرخ پسته عنوان كرد و گفت: به نظر می رسد امسال میزان تولید پسته مناسب باشد و نگرانی برای تامین بازار داخلی و خارجی وجود ندارد اما در نهایت محصول پسته كالای صادراتی است كه به قیمت ارز بستگی دارد.
به گزارش ایرنا، سال گذشته بیش از 170 هزار تن پسته در ایران تولید شد كه از این میزان 135 هزار تن به ارزش 1.2 میلیارد دلار به بازارهای جهانی صادر شده است.
پیش بینی می شود تولید پسته امسال حدود 235 هزارتن باشد كه بیش از 150 هزارتن آن به ارزش 1.5 میلیارد دلار صادر شود.
رئیس انجمن پسته ایران پیش از این به ایرنا گفته بود صادرات پسته كشور در نیمه دوم امسال رونق می گیرد. پیش بینی می شود ایران امسال با تولید حدود ۲۳۵ هزارتن پسته بتواند حجم صادرات خود را افزایش دهد و بدین ترتیب ركورد تولید پسته از سال ۱۳۹۰ زده خواهد شد.
انجمن پسته ایران در سال 1384 راه اندازی شده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**9186**2025**گزارش: هما همت خواه**انتشار: لیلا جودی
رئیس انجمن پسته ایران: مشكل صادرات پسته با عرضه گسترده در بورس كالا حل می شود
۲۱ شهریور ۱۳۹۶، ۸:۱۸
کد خبر:
82661999
تهران - ایرنا - رئیس انجمن پسته ایران یكی از مشكلات صادرات پسته را خرده فروشی آن دانست و گفت: برای رفع این مشكل صادركنندگان می توانند مجموع پسته مورد نیاز خود را یكجا از بورس كالا خریداری و تامین كنند.