به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، نتیجه یك مطالعه جدید به نام “The Global Burden of Disease” به همت بیش از دو هزار و 500 محقق نشان میدهد تغذیه نامناسب مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است.
این مطالعه نشان میدهد منظور از رژیم غذایی ناسالم، رژیم غذایی با حداقل مصرف میوه، سبزی، غلات، آجیل و روغن ماهی و سرشار از نمك است. در ادامه این تحقیق آمده است قند خون، فشار خون، كلسترول و شاخص توده بدنی بالا، از مهمترین عوامل خطر مرگ و میر در سراسر جهان است. تمام این عوامل خطر، ناشی از رژیم غذایی نادرست است. سیگار یكی دیگر از مهمترین عوامل خطر است و در سال 2016 میلادی منجر به مرگ 7.1 میلیون نفر شده است.
این مطالعه نشان میدهد گرچه طول عمر نسبت به گذشته افزایش یافته است، ولی افراد زمان زیادی از زندگی خود را بیمار هستند. یافتهها نشان میدهد كمتر از پنج میلیون كودك زیر پنج سال در 2016 میلادی جان خود را از دست دادند، در صورتیكه این رقم در سال 1970 میلادی بیش از 16 میلیون نفر بود. با وجود این پیشرفت، جامعه بهداشتی با مشكلات جدی از قبیل چاقی، جنگ و مشكلات روانی از جمله مصرف مواد مخدر دست و پنجه نرم میكند.
شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاكتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به كیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی كمتر از 18.5، نشان دهنده كم وزنی غیر طبیعی است. اگر عدد بدست آمده بین 18.5 تا 24.9 باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی 25، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد 30 به بالا نشان دهنده چاقی است، كه به ترتیب به چاقی درجه یك (بین 30 تا 34.9)، چاقی درجه دو (بین 35 تا 39.9) و چاقی درجه سه (40 به بالا) تقسیم بندی می شود.
این مطالعه با همت بیش از دو هزار و 500 محقق و با بررسی اطلاعات بیش از 100 كشور صورت گرفته و در نشریه Lancet منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران – ایرنا – نتایج یك مطالعه نشان میدهد تغذیه نامناسب، مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان در سال 2016 میلادی بوده است و از هر 5 مرگ، یك مورد به دلیل رژیم غذایی ناسالم اتفاق افتاده است.