به گزارش ايرنا، حجت الاسلام عباس رفعتي نائيني روز چهارشنبه در نخستين نشست خبري خود افزود: براي نخستين بار سخنگويي براي مديريت حوزه هاي علميه ايجاد شده تا علاوه بر اطلاع رساني صحيح و به موقع، مواضع رسمي حوزه علميه نسبت به تحولات اجتماعي، ديني، سياسي، ملي و بين المللي اعلام شود.
وي با بيان اين كه يكي از مطالبه هاي رهبر معظم انقلاب از حوزه هاي علميه، اطلاع رساني به موقع و دقيق فعاليت هاي اين نهاد به مردم و جامعه است تاكيد كرد: رسانه ها امروزه در يك جبهه بسيار مهم فرهنگي مشغول به فعاليت هستند كه رسانه ها در تحقق اين مطالبه معظم له وظيفه خطيري دارند و در اين راستا مديريت حوزه همگرايي نزديكي با رسانه ها را در دستور كار خود قرار داده است.
وي در ادامه با بيان اين كه تحول حوزه هاي علميه در دوره مديريت جديد حوزه با شتاب و سرعت بسيار چشمگيرتري نسبت به گذشته در حال انجام است گفت: براي انسجام و به روز كردن فعاليت هاي حوزه براي اولين بار شوراي عالي حوزه علميه قم آيتالله عليرضا اعرافي را با حفظ سمت رياست جامعة المصطفي(ص) در تيرماه 1395 به عنوان مدير حوزههاي علميه سراسر كشور انتخاب كرد.
سخنگوي مديريت حوزه هاي علميه با تاكيد بر اين كه حوزه بايد در تمامي مسائل داخلي و بين المللي موضع گيري داشته باشد گفت: به منظور اعلام موضع رسمي حوزه علميه در مسائل مختلف ملي و بين المللي و نيز روند تحول در حوزه هاي علميه، نشست خبري سخنگوي مديريت حوزه هاي علميه كشور به صورت ماهانه در قم برگزار مي شود.
رفعتي افزود: ايجاد سخنگو براي مديريت حوزه هاي علميه به معناي منع بزرگان حوزه از اعلام موضع نيست ولي اعلام رسمي موضع حوزه از طريق سخنگوي مديريت حوزه اعلام مي شود.
وي گفت: در يكسال گذشته براي اولين بار منشور حوزه و روحانيت تدوين شد كه اين منشور به تاييد رهبر معظم انقلاب و مراجع تقليد رسيده همچنين سند چشم انداز حوزه در افق 1404 شامل 9 هدف كلان بر اساس رسالت هاي تدوين شده اصلي حوزه در اين مدت تنظيم شده است.
وي تنظيم و تدوين نظام هاي حوزه علميه را از ديگر اقدام هاي مهم طي يكسال گذشته عنوان كرد و افزود: براي نخستين بار سند جامع نظامات حوزه علميه شامل 16 نظام در ابعاد آموزشي، پژوهشي و تهذيبي تدوين شده كه 12 نظام از اين منظومه نظامات حوزه تا كنون تصويب و 4 نظام ديگر در حال طي كردن مراحل تصويب است.
رفعتي ادامه داد: چابك سازي ساختار ستادي مدريت حوزه هاي علميه از جمله مطالبه هاي رهبر معظم انقلاب از حوزه علميه است كه در اين راستا ساختار جديد مديريت حوزه تعريف شده كه بر اساس آن معاونت هاي حوزه كاهش يافته است.
وي تاسيس مركز مطالعات راهبري حوزه علميه، تاسيس مركز آموزش هاي كاربردي مهارتي حوزه، تاسيس مركز آموزش هاي غيرحضوري ويژه طلاب و راه اندازي مجتمع آموزش عالي تبليغ را از ديگر تحول هاي مهم حوزه علميه در يكسال گذشته دانست و افزود: مركز آموزش هاي كاربردي مهارتي به منظور آموزش هاي لازم به طلاب براي ورود به كار تبليغي از جمله فعاليت ها در فضاي مجازي تصويب شده و به زودي راه اندازي مي شود.
سخنگوي مديريت حوزه هاي علميه تشكيل شوراي هماهنگي نهادهاي عالي حوزوي را از ديگر اقدام هاي حوزه در يكسال گذشته ذكر كرد و گفت: وجود نهادهاي مختلف در حمايت و اعزام طلبه ها موجب ناهماهنگي و نابسماني در اين زمينه شده كه براي هماهنگي ميان اين نهادها، شوراي هماهنگي نهادهاي عالي حوزوي تشكيل شده كه تا كنون اين شورا 12 جلسه برگزار كرده است.
رفعتي با اشاره به مصوبات شوراي هماهنگي نهادهاي عالي حوزوي گفت: برگزاري همايش حوزه علميه و جمعيت، تصويب تدوين طرح معرفي حوزه هاي علميه در سطح ملي و بين المللي، ساماندهي ورود طلاب و روحانيان در امر طب سنتي، تصويب تدوين سند چشم انداز مشترك به عنوان سند تعامل نهادهاي حوزوي، تصويب نظام جامع حقوق و دستمزد نهادهاي حوزوي و ارائه طرح جامع ساماندهي امر تبليغ از جمله مصوبات مهم شوراي هماهنگي نهادهاي عالي حوزوي است.
وي افزود: توليد شناسنامه ديجيتالي مدارس علميه كشور، طرح تدوين حوزه هاي علميه، تصويب و تدوين طرح جامع هنر براي فعاليت طلاب در زمينه هنر، برگزاري جشنواره هاي هنري و نيز فعاليت فرهنگي در فضاي مجازي از جمله ديگر مصوبات مهم شوراي هماهنگي نهادهاي عالي حوزوي است.
سخنگوي مديريت حوزه هاي علميه از تشكيل شوراهاي تخصصي براي همه معاونان ستادي مديريت حوزه هاي علميه خبر داد و گفت: مديريت حوزه بر اساس نظام شورايي خواهد بود كه بر اساس اين، شوراي تخصصي آموزش، شوراي تخصصي پژوهش، شوراي تخصصي تهذيب و اخلاق در حوزه علميه تشكيل مي شود.
رفعتي با اشاره به روند تدوين برنامه پنج ساله حوزه علميه افزود: در ابتدا رسالت حوزه تدوين شد و بر اساس آن منشور حوزه علميه و سپس نظامات جامع حوزه به تصويب رسيد كه بر اساس اين چشم انداز و اسناد بالادستي برنامه پنج ساله حوزه علميه در حال تدوين است كه اجرايي شدن آن تحول بزرگي در حوزه هاي علميه كشور ايجاد مي كند.
** موضع حوزه پس از تصويب طرح جامع در خصوص طب سنتي اعلام مي شود
وي در ادامه با اشاره به توجه حوزه علميه و شوراي هماهنگي نهادهاي عالي حوزوي بر طب سنتي گفت: طب سنتي از قديم در حوزه هاي علميه بوده و طب از جمله رشته هايي بود كه علما مي توانستند آن را دنبال كنند ولي بعد از اينكه طبابت و پزشكي به صورت دانشگاهي تبديل و به علوم جديد اضافه شد در حوزه هاي علميه كمتر به طب سنتي پرداخته مي شد كه به دليل گرايش جامعه به طب سنتي در سال هاي گذشته، موجب توجه برخي طلاب، علما و بزرگان حوزه به طب سنتي شده است.
رفعتي همكاري ميان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و حوزه علميه براي توافق و تنظيم برنامه جامع در زمينه طب سنتي را ضروري دانست و ابراز داشت: اطباي طب سنتي در حال حاضر امكان آموزش اين طب را دارند ولي حق ويزيت و درمان بيماران را ندارند كه حل اين موضوع نيازمند رايزني با وزارت بهداشت است كه در اين زمينه موضع حوزه پس از تصويب طرح جامع طب سنتي قابل ارائه خواهد بود.
وي گفت: روايت هاي فراواني در رابطه با بهداشت، آثار مواد غذايي و گياهان وجود دارد كه مي توان از آن به نام «بهداشت اسلامي» ياد كرد و روايت هاي مختلفي در زمينه بهداشتي جمع آوري و تبيين شده است ولي به دليل اين كه بر روي اين روايات از نظر سند و كار علمي دقيق صورت نگرفته نمي توان ادعا كرد كه سند جامعي در اين رابطه وجود دارد.
رفعتي ساماندهي سطوح عاليه در حوزه را كار بسيار با اهميتي دانست و گفت: اولين پايگاه هدايت تحصيلي امسال در مدرسه امام هادي(ع) قم به منظور ساماندهي سطوح عاليه و هدايت تحصيلي طلاب بر اساس استعدادها ايجاد شده است كه تعداد مدارس علميه كه در آنها هدايت تحصيلي صورت مي گيرد، در سال هاي آينده توسعه مي يابد.
** هماهنگي در امور رسانه اي مرتبط با حوزه
وي در ادامه از تدوين طرحي در رابطه با مسائل امور رسانه اي حوزه علميه خبر داد و گفت: دبيرخانه امور رسانه اي حوزه تاسيس شده و شوراي راهبردي براي امور رسانه اي حوزه كه جايگاهي بالاتر از شوراي تخصصي دارد طراحي و با تصويب به زودي اجرايي مي شود.
سخنگوي مديريت حوزه هاي علميه همچنين با اشاره به زمان بر بودن تدوين دروس حوزه علميه اظهار داشت: متون درسي در حوزه هاي علميه، اساس و بنيان تحصيلات علمي حوزويان محسوب مي شود كه بر اساس آن مبناي پايه اول، دوم و سوم حوزه متن محوري است به همين دليل تدوين متون در حوزه نياز به ظرافت، دقت و كارعلمي بسيار زياد دارد.
رفعتي با بيان اين كه امسال در زمينه تدوين متون درسي حوزه هاي علميه جهش خوبي در كشور صورت گرفته است ادامه داد: از ابتداي سال تحصيلي جديد چندين متن در پايه هاي مختلف سطوح اول، دوم، سوم و چهار تغيير يافته است ولي در رابطه با فقه و اصول برنامه معاونت آموزش خروج از تك درسي بودن در اين سرفصل ها است.
** افتخار حوزه تقديم هزاران شهيد به اسلام
سخنگوي مديريت حوزه هاي علميه همچنين با بيان اين كه حوزه علميه افتخار دارد كه پنج برابر ديگر اصناف و گروه ها، شهيد در دفاع مقدس تقديم اسلام و انقلاب كرده است گفت: حوزه هاي علميه و روحانيت افتخار دارد كه در دوران دفاع مقدس چهار هزار و 350 شهيد تقديم اسلام كرده ضمن اين كه اولين شهيد مدافع حرم از روحانيت بود و در اين راه حوزه شهداي زيادي را در دفاع از حريم حرم اهل بيت(ع) تقديم كرده است.
7404/ 1175 خبرنگار: محمد زماني راد ** انتشار: رضا عليمحمدي
سخنگوي حوزه هاي علميه:
تحول گسترده در حوزه هاي علميه در حال انجام است
۲۹ شهریور ۱۳۹۶، ۱۶:۴۱
کد خبر:
82671476
قم - ايرنا - سخنگوي مديريت حوزه هاي علميه كشور گفت: حوزه علميه در زمينه برنامه ريزي، آموزشي، علمي و پژوهشي در حال تحول بسيار شتاباني است.