هر ساله با پايان يافتن سال تحصيلي، آموزش و پرورش براي آماده سازي، بازسازي و تجهيز مدارس، آموزش كتاب هاي نونگاشت به معلمان و تهيه كتاب هاي درسي در قالب طرح ستاد تمهيداتي را پيش بيني مي كند.
در اين طرح مدارسي كه نيازمند تعمير و تجهيز هستند شناسايي و با مشاركت اوليا دانش آموزان و منابع آموزش و پرورش مورد بازسازي و تنگناهاي آنان برطرف مي شود.
به گفته مسئولان آموزش و پرورش در اين طرح، بخش عمده اي از مشكلات مدارس برطرف و آموزش هاي لازم براي آمادگي هرچه بيشتر معلمان در سال تحصيلي جديد به آنان ارايه مي شود.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان مركزي در اين خصوص گفت: ستاد طرح مهر هر ساله فعاليت خود را براي آماده سازي مراكز آموزشي از نيمه دوم تيرماه در سطح نواحي استان آغاز مي كند.
مجتبي حيدري افزود: اين ستاد از پنج كارگروه از جمله كارگروه ساماندهي نيروي انساني و آموزش معلمان براي آشنايي هرچه بيشتر آنان با كتاب هاي نونگاشت، كارگروه تعمير و تجهيز براي ساماندهي فضاهاي آموزشي، تعمير و تجهيز واحدها و خارج كردن وسايل مازاد از سطح مدارس تشكيل شده است.
وي ادامه داد: كارگروه ارزيابي، نظارت، كارگروه تاييد صلاحيت براي انجام فرآيند انتصاب مديران و كارشناسان حوزه ستادي و كارگروه اطلاع رساني براي برگزاري آيين شكوفه ها و زنگ مهر از ديگر كارگروه هاي ستاد طرح مهر براي آمادگي مدارس در آغاز سال تحصيلي جديد است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان مركزي بيان كرد: در اين ستاد مدارسي كه نياز به تعمير و تجهيز دارد، شناسايي و با مشاركت اوليا و منابع موجود آموزش و پرورش بازسازي و تجهيز مي شوند.
معاون پژوهش و برنامه ريزي آموزش و پرورش استان مركزي نيز در اين خصوص گفت: 2 ميليون و 145 هزار جلد كتاب امسال در بين مدارس اين استان توزيع شده است.
بهرام حسين آبادي افزود: 84 هزار جلد كتاب درسي امسال در دوره ابتدايي، 84 هزار جلد پيش دانشگاهي، 160 هزار جلد در دوره هاي كار و دانش و فني و حرفه اي و يك ميليون و 210 هزار دوره متوسطه اول و دوم آموزش و پرورش استان مركزي توزيع شده است.
وي ادامه داد: كتاب هاي تازه تاليف شده نيز تنها مربوط به پايه يازدهم است كه در اختيار دانش آموزان قرار گرفته است.
معاون برنامهريزي و امور عمراني فرماندار اراك نيز در خصوص فعاليت سرويس مدارس همزمان با آغاز فعاليت مدارس در ابتداي مهر گفت: در راستاي تعيين قيمت سرويس مدارس در شهر اراك، چهار شركت كه توسط تاكسيراني تاييد صلاحيت شدهاند تامين سرويس مدارس اين شهرستان را بر عهده دارند.
حسن بيغم افزود: براساس قانون، براي ارايه هر چه بهتر خدمات به دانش آموزان سرويس مدارس بايد به شركتهاي معتبر واگذار شود كه اين مهم بايد در دستور كار مدارس و مراكر آموزشي قرار گيرد.
وي با يادآوري افزايش 15 درصدي هرساله قيمت سرويس مدارس ادامه داد: امسال با اعمال اين افزايش قيمت، سرويس مدارس سواري با ظرفيت چهار نفر از 621 هزار ريال تا 782 هزار ريال براي هر نفر در داخل شهرتعيين شده است.
معاون برنامه ريزي و امور عمراني فرماندار اراك گفت: همچنين قيمت سرويس مدارس از شهرك ها به داخل شهرنيز از 780 هزار ريال تا 930 هزار ريال تعيين شده است كه اين رقم در سال گذشته بيشترين قيمت براي هر نفر در داخل شهر 680 و شهرك ها 810 هزار ريال بوده است.
بيغم گفت: امسال مبلغ سرويس مدارس ون با ظرفيت 10 نفر در داخل شهر از 540 هزار ريال براي هر نفر تا 632 هزار و 500 ريال و در شهركها از 630 هزار ريال تا 690 هزار ريال تعيين شده است كه بيشترين مبلغ اين سرويس ها براي سال گذشته 550 هزار ريال داخل شهر و 600 هزار ريال در شهركها بوده است.
وي خاطر نشان كرد: همچنين امسال بيشترين قيمت براي سرويس هاي مدارس مينيبوس با ظرفيت 18 نفر 471 هزار و 500 ريال در داخل شهر و 540 هزار ريال در شهركها تعيين شده است.
معاون برنامهريزي و امور عمراني فرماندار اراك ادامه داد: بيشترين هزينه سرويس مدارس براي اتوبوسهاي 40 نفره نيز امسال در داخل شهر471 هزار و 500 ريال و 540 هزار ريال از شهركها مي باشد.
بيغم گفت: نياز است برچسب ويژه سرويس مدارس از سوي تاكسيراني تا نيمه مهرماه انجام شود تا از هرگونه سوء استفاده در اين زمينه جلوگيري و خدمت رساني به مردم با نظم بيشتري صورت گيرد.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي فرماندهي انتظامي استان مركزي گفت: والدين از سرويس مدارس خارج از شبكه ساماندهي استفاده نكنند.
سرهنگ ابوالفضل اميدي افزود: همچنين داشتن كارت سرويس مدارس براي رانندگان اين سرويس ها و وجود تجهيزات ايمني از جمله كپسول آتش نشاني براي آنها لازم و نياز است اين افراد نسبت به تهيه اين موارد اقدام كنند.
وي ياد آور شد: سال گذشته برخي ازرانندگان سرويس مدارس تا نيمه سال تحصيلي بدون برچسب اقدام بودند كه نياز است امسال با توزيع اين برچسب ها تا نيمه مهر ماه ساماندهي انجام شود.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي فرماندهي انتظامي استان مركزي افزود: در صورتي سرويس مدرسه اي پس از نيمه مهرماه بدون برچسب تاكسيراني اقدام به جابه جايي دانش كند برابر قانون با متخلفان برخورد مي شود.
مديرعامل سازمان تاكسيراني شهرداري اراك در اين خصوص گفت: امسال چهار شركت براي تسهيل در ارايه خدمات و ساماندهي شبكه سرويس مدارس وظيفه جابه جايي دانش آموزان را برعهده دارند.
رضا علينقيپور ادامه داد: بر اساس تفاهم هاي صورت گرفته با اين شركت ها مقرر شده است هر شركت 300 دستگاه خودرو را در اختيار مدارس قرار داده وهركدام وظيفه خدمت رساني به 10 مدرسه شامل 5 مدرسه در ناحيه يك و 5 مدرسه در ناحيه 2 آموزش و پرورش اراك را برعهده گيرند.
مديرعامل سازمان تاكسيراني شهرداري اراك خاطر نشان كرد: بر اساس مصوبه كارگروه ماده 18 استان مركزي 2 درصد از مبلغ دريافتي هزينه سرويس به عوامل سازمان دهنده مدارس و پنج درصد به شركت و بقيه اين مبلغ به رانندگان تعلق گيرد.
علي نقي پور گفت: با توجه به لزوم ارائه برچسب سرويس مدارس به رانندگان مقرر شده است براي همسانسازي اين مهم در سطح استان مركزي اين برچسب ها توسط آموزش و پرورش طراحي و به سازمان تاكسيراني تحويل شود.
وي ياد آورشد: هم اكنون 2 هزار و 500 دستگاه تاكسي در شهر اراك فعال هستند كه براي تامين نياز مدارس 154 دستگاه ون و 400 دستگاه تاكسي به اين بخش اختصاص يافته است.
مديرعامل سازمان تاكسيراني شهرداري اراك افزود: امكان تامين يك هزار و 200 خودرو نيز براي ارايه خدمات هرچه بيشتر به خانواده ها براي جابه جايي خانواده ها توسط شركت هاي تاكسيراني وجود دارد.
ناهيد مظفري مادر يكي از دانش آموزان پايه پنجم ابتدايي در اين خصوص گفت: بهره گيري از رانندگان با صلاحيت براي سرويس مدارس همواره يكي از دغدغه هاي اوليا دانش آموزان است.
وي ادامه داد: بهره گيري از بانوان با مهارت در رانندگي و با صلاحيت براي سرويس مدارس دختران يكي از خواسته هاي اولياي دانش آموزان اين دانش آموزان مي باشد كه اميد است مورد توجه مسئولان قرار گيرد.
مظفري افزود: نياز است مسئولان، سرويس مدارس دانش آموزاني را به گونه اي باشد كه دانش آموزان هم مسير در يك سرويس قرار گيرند تا زمان انتقال دانش آموزان به مدرسه و خانه كاهش يابد و از خطرات احتمالي در مسير كاسته شود.
مديركل آموزش و پرورش استان مركزي گفت: هم اينك آموزش و پرورش اين استان نسبت به تعداد دانش آموزان، با كمبود 77 هزار ساعت نيروي انساني در هفته معادل سه هزار نفر معلم براي تدريس در مدارس استان رو به رو است.
شهريار فولادوند افزود: اين كمبود نيروي انساني متخصص با بهره گيري از نيروهاي حق التدريسي، استفاده از معلمان در نوبت هاي بعدي كاري و استفاده از خدمات نيروهاي بازنشسته بر اساس قانون جبران مي شود.
وي ادامه داد: نبود تناسب نيروهاي خروجي از آموزش و پرورش استان مركزي با تعداد نيروهاي ورودي و مهاجرت مهمترين عوامل كمبود نيرو انساني آموزشي در آموزش و پرورش اين استان است.
مديركل آموزش و پرورش استان مركزي، سهم اين استان را در جذب نيروي انساني در آزمون استخدامي امسال را 310 نفر عنوان كرد.
فولادوند ياد آور شد: هم اكنون يك هزار و 950 فضاي آموزشي با 9 هزار و 900 كلاس درس در استان مركزي وجود دارد كه 35 درصد آن ها از استحكام كافي برخوردار بوده و 45 درصد نيازمند تعمير و مقاوم سازي است.
وي افزود: 38 طرح نيمه تمام با 250 كلاس درس در استان مركزي در حال بازسازي است و تعميرات اساسي مدارس در مناطق 15 گانه نيز در دستور كار اين اداره كل قرار دارد.
مديركل آموزش و پرورش استان مركزي گفت: 22 مركز آموزشي در ابتداي آستانه سال تحصيلي امسال به فضاهاي آموزش و پرورش اين استان افزوده مي شود.
فولادوند ادامه داد: 19 طرح آموزشي در مجموع اين مدارس با 124 كلاس درس و 21 هزار و 74 متر مربع زير بنا توسط خيران و بقيه توسط اداره كل نوسازي مدارس ساخته شده است و ابتداي مهر ماه به آموزش و پرورش تحويل مي شود.
وي، تبديل مدارس 2 نوبته به تك نوبته را از اولويت هاي آموزش و پرورش استان عنوان كرد و گفت: 9 درصد فضاهاي آموزش و پرورش استان شامل 124 مدرسه ابتدايي، 32 مدرسه متوسطه اول و چهار مدرسه متوسطه دوم به صورت 2 نوبته اداره مي شوند.
فولادوند افزود: كمبود فضاي آموزشي يكي از مهمترين عوامل مهم ارايه خدمات آموزشي به صورت 2 نوبته در مدارس استان مركزي است.
مديركل آموزش و پرورش استان مركزي ياد آور شد: امسال بر اساس آمارهاي ثبت احوال استان 22 هزار و 670 دانش آموزان به پايه اول ابتدايي آموزش و پرورش اين استان وارد مي شوند كه اين رقم نسبت به سال گذشته كه 21 هزار و 977 دانش آموز بود بيش از 600 هزار نفر افزايش يافته است.
فولادوند با يادآوري اعطاي 500 مركز پيش دبستاني در سا لجاري به متقاضيان بخش خصوصي گفت: با توجه به ضرورت آموزش دانش آموزان در دوره هاي پيش دبستاني و بدو ورود به مدارس امسال 17 هزار نفر در دوره هاي پيش دبستاني استان مركزي ساماندهي شده و بر اساس برنامه ريزي، حضور 80 درصدي دانش آموزان در مراكز پيش دبستاني در سال تحصيلي آينده در دستور كار آموزش و پرورش قرار دارد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: سال هاي گذشته 100 درصد هزينه سرويس مدارس دانش آموزان استثنايي توسط آموزش و پرورش تامين مي شد كه به دليل كمبود هزينه سال گذشته، 50 درصد اين اعتبار توسط آموزش و پرورش پرداخت شد.
مديركل آموزش و پرورش استان مركزي ادامه داد: در هماهنگي با دستگاه هاي اجرايي امسال تلاش شده است كه سهم آموزش و پرورش در پرداخت هزينه سرويس مدرسه دانش آموزان استثنايي افزايش يابد.
فولادوند اظهار كرد: بر اساس آمارهاي وزارت آموزش و پرورش بيش از 800 دانش آموز بازمانده از تحصيل و يا تارك تحصيل در استان مركزي وجود دارد كه هر سال كميته اي با دستور شوراي آموزش و پرورش و با مشاركت ساير دستگاه ها تشكيل و بحث بازگشت به تحصيل اين افراد دنبال مي شود.
وي ادامه داد: سال گذشته زمينه بازگشت به تحصيل بيش از 200 نفر از اين افراد به كلاس هاي آموزشي آموزش و پرورش فراهم شد و 20 نفر نيز خارج از ليست ارايه شده از سوي وزارت آموزش و پرورش شناسايي و چرخه آموزش بازگردانده شده است.
وي خاطر نشان كرد: 100 ميليون ريال در سال تحصيلي جديد براي براي آموزش معلمان قرآني توسط كميسيون عمومي اختصاص يافته است كه 50 ميليون اين اعتبار توسط آموزش و پرورش توسط وزارت آموزش و پرورش، 30 ميليون كميسيون عمومي و 30 ميليون ريال توسط سازمان تبليغات اسلامي تامين مي شود.
227 هزار دانش آموز در 2269 مركز آموزشي در استان مركزي به تحصيل اشتغال دارند.
1955/3075/خبرنگار:مهدي عظيمي***انتشاردهنده: حسين مهدي زاده
سنگرهاي دانش و دانايي استان مركزي ميزبان مجاهدان عرصه علم آموزي
۳۰ شهریور ۱۳۹۶، ۱۲:۵۰
کد خبر:
82672304
اراك - ايرنا - سنگرهاي دانش و دانايي استان مركزي در آستانه ماه مهر، ميزبان مجاهدان عرصه علم و آگاهي است و در اين راستا براي اين حضور مسرت بخش، تمهيداتي از سوي دستگاه هاي اجرايي انديشيده شده است.