۳ مهر ۱۳۹۶، ۹:۳۶
کد خبر: 82676250
T T
۰ نفر

سفر به عمق محرومیت

۳ مهر ۱۳۹۶، ۹:۳۶
کد خبر: 82676250
سفر به عمق محرومیت

یاسوج - ایرنا- روستای اَدَرج در بخش چاروسای كهگیلویه كه با وجود باغ‌ها و چشمه سارهای فراوان یكی از زیباترین روستاهای این بخش است به دلیل محرومیت به‌مرور زمان خالی از سكنه شده است.

به گزارش ایرنا روستای ادرج در فاصله سه كیلومتری از شهر قلعه رئیسی مركز بخش چاروسا در استان كهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
این روستا كه به عروس بخش چاروسا معروف است به نظر می‌رسد یكی از محروم‌ترین روستاهای كهگیلویه و بویراحمد باشد.
روستای محروم ادرج با حمایت نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به‌عنوان مقصد سیزدهمین كاروان سلامت هلال احمر كهگیلویه انتخاب شده است.
با ورود به روستا مشاهده كردیم كه دره‌ای بزرگ راه ارتباطی مردم را قطع كرده است و عبور از این دره حتی برای خودروهای كمك دار هلال احمر نیز مشكل شده بود.
این دره بزرگ با توجه به ایجاد مشكلات و سخت كردن رفت و آمد به روستاهای اطراف سالهای متمادی روستای ادرج را خالی از سكنه كرده است.
مردم مانند همیشه استقبال خوبی از كاروان هلال احمر داشتند.
آنچه بیش از همه به چشم می‌آمد خانه‌های خالی از سكنه‌ای بود كه كم كم به مخروبه‌ای تبدیل شده بودند.
خانه‌های گلی و قدیمی نشان از عمق محرومیت در این روستا داشت.
پشت بام این خاله‌ها به دلیل بكار بردن مصالح قدیمی مانند خاك و چوب درختان به مرور زمان با آب باران شسته و خطر فروریزی هر لحظه تهدید جدی برای ساكنان محسوب می‌شود.
سقف بیشتر این خانه‌های گلی فرو ریخته و تنها محافظ این خانه‌ها تكه‌ای پلاستیك پلاسیده‌ای بود كه مقاومت خود را نیز از دست داده بودند.
بیش از 70 خانوار ادرج سال‌های زیادی در این روستا سكونت داشتند كه امروز به دلیل نبود امكانات اولیه زندگی، بخش زیادی از ساكنان این روستا مجبور به مهاجرت شدند.
این روستا با توجه به قرار گرفتن در كوهپایه كوه سیاه داری خاكی حاصلخیز و زمین‌های شیبداری برای احداث انواع باغ است.
عبور چشمه سارهای فراوان از اطراف روستا این روستای محروم را چشمنوار كرده است.
با توجه به فقر و محرومیت اهالی روستا هیچ گونه استفاده‌ای از این آب‌های جاری برای كشاورزی نمی‌شود.
به گفته اهالی روستا، اكنون تنها 12 خانوار در این روستا سكونت دارند.
مقبره یك شهید به این روستا زیبایی بیشتری داده است.
نبود راه ارتباطی مناسب ارتباط مردم شهر قلعه رئیسی را در سركشی از مقبره تنها شهید روستا مشكل كرده است.
نبود حتی یك وسیله نقلیه در روستای ادرج از مهم‌ترین مشكلات این روستا است.
اهالی روستا برای تأمین نیازهای اولیه خود مجبور به تأمین آژانس مسافربری با كرایه زیاد هستند.
از دیگر مشكلات این روستا وجود مدرسه ابتدایی بود كه از كمترین تجهیزات آموزشی نیز محروم مانده است.
به گفته اهالی روستا امكان ادامه تحصیل با توجه به نبود مدرسه راهنمایی برای دانش آموزان وجود ندارد.
در این سفر امام جمعه دهدشت مثل همیشه كاروان جمعیت هلال احمر را نیز همراهی كرده است.
كاروان سلامت هلال احمر در مدرسه ابتدایی كه آبادترین مكان روستا بود مستقر شد.
حجت الاسلام سید نصیر حسینی مسائل دینی را برای مردم روستا تشریح كرد.
مردم روستا خواستار سركشی امام جمعه و رئیس جمعیت هلال احمر از خانه‌های خود شدند.
خانه‌های گلی و غیر مقاوم، سكونت را برای مردم روستا مشكل كرده بود.
به گفته اهالی روستا در فصل زمستان با توجه به بارندگی فراوان امكان آوار شدن این خانه‌ها وجود دارد.
امام جمعه دهدشت با اشاره به فقر و محرومیت روستای ادرج گفت: این روستا داری ظرفیت‌های زیادی است كه نیازمند همكاری بیشتر مسئولان برای تأمین زیرساخت‌ها است.
حسینی با اشاره به ظرفیت‌های این منطقه برای توسعه و آبادانی اظهار كرد: فقر و محرومیت روستا در این نقطه پرآب و سرسبز شایسته نیست.
وی گفت: نیاز است مسئولان با تدابیر لازم شرایط ادامه زندگی و بهبود وضعیت معیشت مردم روستا را فراهم كنند.
رئیس جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به اجرای سیزدهمین طرح كاروان سلامت جمعیت هلال احمر اظهار داشت: تا پایان سال جاری ۲۰ كاروان دیگر در مناطق محروم و دور افتاده شهرستان برای توزیع سبد غذایی، ویزیت و داروی رایگان سفر خواهد كرد.
سید عادل رهبریان بیان كرد: بسته مواد غذایی به ارزش ۲۰ میلیون ریال در كاروان سلامت روستای ادرج توزیع و ۷۰ نفر نیز ویزیت رایگان شدند.
وی عنوان كرد: با همكاری نماینده مردم در مجلس منازل مسكونی روستای ادرج كه در حوادث دچار خسارت شده‌اند با بررسی كارشناسان و تشكیل پرونده خدمات خوبی به آنها ارائه خواهد شد.
رهبریان اظهار كرد: در اجرای طرح سلامت كاروان هلال احمر روستاهایی كه دسترسی آنها به مراكز بهداشتی و درمانی مشكل باشد در اولویت خواهند بود.
وی با اشاره به نقش مهم رسانه‌ها در انعكاس محرومیت‌های شهرستان تصریح كرد: بعد از انتشار گزارش‌های خبرنگاران با همكاری نیكوكاران و مسئولان به روستاهایی كه كاروان سلامت در آنها اجرا شد كمك‌های خوبی شده است.
بخشدار چاروسا با تقدیر از هلال احمر در اجرای كاروان سلامت گفت: روستای ادرج در فاصله سه كیلومتری از شهر قلعه رئیسی مركز بخش چاروسا دارای مشكلات زیادی است.
حیات پرواز افزود: راه آسفالته تا یك كیلومتری این روستا اجرا شده كه نیاز است مسئولان راهداری شهرستان نسبت به تأمین زیرساخت‌های جاده‌ای سكونت را در این روستا فراهم كنند.
وی عنوان كرد: در فصل زمستان با توجه به وجود دره بزرگ تردد برای مردم روستا امكان پذیر نیست و احداث پل بر روی این دره فصلی ضروری است.
پرواز تصریح كرد: اهالی روستای ادرج به دلیل كمبود امكانات اولیه و داشتن زندگی بهتر مجبور به مهاجرت از این روستا شدند.
وی مهم‌ترین مشكلات روستایی بخش چاروسا را نبود زیر ساخت‌های جاده‌ای، توسعه شبكه آبرسانی و توسعه شبكه برق اعلام كرد.
بخش چاروسا با 21 هزار نفر جمعیت و 128 روستا در فاصله 45 كیلومتری دهدشت مركز شهرستان كهگیلویه قرار دارد.
گزارشگر: حسین خدمتی ** انتشار دهنده: سید ولی موسوی نژاد
7531/6110