حسين چيتي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ديابت بارداري در شرايطي است كه اولين بار طي بارداري و با قند خون بالا مشخص مي شود و عوامل خطرهايي در بروز آن دخالت دارد.
وي، سن، ژنتيك، مايع آمنيوتيك، شرايط نوزاد، بارداري قبلي، گروه نژادي، وجود قند در ادرار و عدم تحمل گلوگز را از عوامل خطر ديابت بارداري ذكر كرد.
چيتي افزود: ديابت بارداري عوارضي بر نوزاد دارد كه شامل افت قند خون، افزايش انسولين، نارس بودن نوزاد، مشكلات تنفسي و وزن زياد، است و براي مادر نيز عوارضي مانند ابتلا به ديابت در آينده و فشار خون را افزايش مي دهد.
وي بيان كرد: براي ديابت بارداري درمان هاي متعددي از قبيل درمان در طي بارداري شامل ارائه برنامه غذايي، فعاليت بدني، كنترل قند خون ، رشد جنين و كنترل منظم پزشكي و تجويز انسولين انجام مي گيرد.
رئيس هيات مديره انجمن حمايت از بيماران ديابتي استان زنجان ادامه داد: درمان ها در طي بارداري، بعد از زايمان و پايان بارداري انجام مي شود و هر كدام از اين مراحل نيز اهميت خاصي دارد.
وي با اشاره به علائم ديابت نوع 2 نيز گفت: اين بيماري غالبا بدون علامت بوده و در مراحل بعدي با افزايش قند خون، علائم عمده اي در بيمار بوجود مي آيد كه عبارتند از پرخوري كه اين مهم به دليل آنكه بافت ها و سلول هاي بدن نمي توانند از قند خون استفاده كنند و فرد هميشه گرسنه است، ايجاد مي شود.
چيتي افزود: پر ادراري نيز از ديگر علائم به شمار مي رود كه كليه ها مقدار اضافي قند خون را وارد جريان ادرار مي كنند و براي اينكه قند به كليه ها آسيب نرساند، مقدار زياد آب از كليه ها دفع مي شود.
وي خاطرنشان كرد: پرنوشي از ديگر نشانه هاي مهم بوده و بايد به آن توجه كرد چرا كه پرادراري موجب از دست رفتن رقيق آب بدن شده و تشنگي را به دنبال دارد و از سوي ديگر كاهش وزن و احساس خستگي مفرط نيز به علت توانايي بدن در استفاده از قند خون، به آزاد شدن ذخاير چربي بدن و در نتيجه لاغري ، رنجور و ضعيف شدن تدريجي و احساس خستگي را به همراه دارد.
به گزارش ايرنا، ديابت شايع ترين بيماري غدد جهان است كه عامل چهار ميليون مرگ در سال و 9 درصد كل مرگهاي جهان را به خود اختصاص داده و بر اساس آمارها هر دقيقه 6 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به اين بيماري از دست مي دهند.
بيماري ديابت شامل، نوع يك و 2 است كه نوع 1 در اثر كمبود يا نبود انسولين در بدن بوجود مي آيد، بنابراين افراد مبتلا به ديابت نوع يك بايد انسولين دريافت كنند.
اين نوع ديابت كه به آن ديابت جواني نيز مي گويند بيشتر در كودكان و نوجوانان ديده مي شود و عامل ژنتيكي دارد.
ديابت نوع 2 در اثر اختلال در توليد انسولين در افراد بزرگسال بروز مي كند و افراد مبتلا به اين نوع مي توانند بيماري خود را از طريق ورزش و رژيم غذايي مناسب كنترل كنند.
7320/6085
خبرنگار: اعظم شامي *** انتشار دهنده: رويا رفيعي
زنجان - ايرنا - يك فوق تخصص غدد و متابوليسم بيمارستان ولي عصر(عج) استان زنجان گفت: 9.2 درصد زنان بدون سابقه اي از ديابت قبلي به ديابت بارداري مبتلا مي شوند كه در واقع نوعي از ديابت نوع 2 تلقي مي شود و احتمال بروز اين نوع ديابت طي 10 سال پس از زايمان به ميزان40 تا 60 درصد متفاوت است.