به گزارش روز سه شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، یازدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست، با حضور600 شركت داخلی و بیش از 530 شركت خارجی از 23 كشور، هم اكنون در حال برگزاری است.
بررسی ها نشان می دهد در سال های اخیر، میزان استقبال شركت های بین المللی از این نمایشگاه بیشتر شده به طوری كه نسبت به آخرین نمایشگاه دوران تحریم یعنی نمایشگاه نهم، حدود 100 درصد افزایش داشته است. میزان رشد شركت های خارجی نسبت نمایشگاه دهم نیز 21 درصد افزایش رشد داشته است.
كشورهای بلژیك، دانمارك، آلمان، فنلاند، فرانسه، یونان، هند، صربستان، ایتالیا، كره جنوبی، اتریش، لوكزامبورگ، سوئیس، اسپانیا، انگلیس، تایلند، چك، قبرس، تركیه، تایوان، چین، ژاپن و امارات در این نمایشگاه شركت كردند كه این تعداد شركت كننده نشان دهنده جایگاه صنعت پتروشیمی كشورمان در عرصه بین المللی است.
از سوی دیگر برخی از كشورها مانند پاكستان و عراق نیز هیات هایی را به این نمایشگاه اعزام كرده اند.
در حاشیه برگزاری این نمایشگاه، شركت های خارجی با ظرفیت و توان شركت های ایرانی آشنا شدند و زمینه تعامل گسترده تر با صنعت پتروشیمی ایران فراهم شده است.
مسئولان و فعالان صنعت پتروشیمی در حاشیه برگزاری این نمایشگاه، بخش هایی از توانمندی ها و دستاوردهای صنعت پتروشیمی كشور، را بازگو كردند.
**از سرگیری صادرات اتیلن
به گزارش شركت ملی صنایع پتروشیمی، مدیرعامل شركت پتروشیمی تاپكو (وابسته به پتروشیمی جم و صندوق بازنشستگی) اعلام كرد: بعد از چند سال توقف، صادرات اتیلن از صنعت پتروشیمی ایران امسال به چین و كشورهای اروپایی از سرگرفته شد.
همزمان با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش ظرفیت عرضه اتان به صنایع پتروشیمی، پس از چند سال توقف امسال بار دیگر جمهوری اسلامی ایران به جمع كشورهای صادركننده اتیلن جهان پیوسته است.
بر این اساس امسال در مقاطعی كه صنعت پتروشیمی كشور با مازاد تولید اتیلن روبرو بوده با تامین نیاز صنایع پتروشیمی داخلی اقدام به صادرات این محصول كلیدی كرده است.
«مجید رضائی» با بیان اینكه شركت بازرگانی تاپكو از ابتدای سال جاری تاكنون در مقاطعی كه صنعت پتروشیمی كشور با مازاد عرضه اتیلن روبرو بود اقدام به صادرات چند محموله از این محصول پتروشیمی كرده است، گفت: از ابتدای امسال تاكنون حدود 30 هزار تن اتیلن توسط تاپكو صادر شده است.
مدیرعامل شركت تاپكو (وابسته به پتروشیمی جم) از چین و برخی از كشورهای اروپایی به عنوان مشتریان اتیلن ایران در سال جاری نام برد و افزود: محموله های اتیلن در قالب كشتیهایی با ظرفیت 5 تا 10 هزار تن صادر شده است.
این مقام مسئول تاكید كرد: صادرات اتیلن صرفا در مقاطعی كه با مازاد عرضه روبرو بوده انجام شده و اولویت اول تامین نیاز صنایع پتروشیمی كشور خواهد بود.
**صادرات ای.بی.اس (ABS) به روسیه و آسیای میانه
مدیر بازرگانی پتروشیمی قائد بصیر از كشورهای روسیه و آسیای میانه به عنوان مهمترین مشتریان گریدهای رنگی ای.بی.اس (ABS) پتروشیمی قائد بصیر یاد كرد و گفت: در شرایط فعلی پتروشیمی قائد بصیر تنها تولیدكننده انواع این محصولات در سطح صنایع پتروشیمی ایران است.
«جواد مرادی» با اشاره به ظرفیت 35 هزار تنی تولید محصولات پلیمری در مجتمع پتروشیمی قائد بصیر، گفت: سال گذشته بالغ بر 38 هزار تن انواع محصولات پلیمری شامل گریدهای متنوعی از ای.بی.اس (ABS) در این مجتمع پتروشیمی تولید شده است.
وی با اشاره به امكان تولید بیش از 100 گرید رنگی محصول ای.بی.اس (ABS) در پتروشیمی قائدبصیر، یادآور شد: هم اكنون 90 درصد محصولات تولیدی این مجتمع پتروشیمی برای تامین نیاز صنایع تكمیلی پتروشیمی در داخل كشور عرضه شده و مازاد نیاز داخلی صادر میشود.
مرادی از تركیه، روسیه، ازبكستان و كشورهای آسیای میانه و حوزه قفقاز به عنوان مهمترین بازار صادرات این محصولات یاد كرد و افزود: خوراك این مجتمع پتروشیمی شامل «اكرونیتریل»، بوتادین یك و سه و «استایرن منومر» بوده كه خوراك
«آكرونیتریل» از خارج كشور تامین میشود.
**افزایش صادرات پتروشیمی به قاره آفریقا
یك مقام مسئول از مذاكره برای صادرات محصولات پتروشیمی ایران به مصر خبر داد و گفت: كشورهای آفریقایی بازار نوظهوری برای محصولات صادراتی پتروشیمی ایران به شمار می روند.
«احسان خرم دل» درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات پلیمری پتروشیمی امیركبیر، گفت: صادرات آزمایشی محصولات پلیمری پتروشیمی امیركبیر شامل انواع پلی اتیلن سبك، سنگین و سبك خطی به مصر آغاز شده است.
سرپرست مهندسی فروشی شركت پتروشیمی امیركبیر با اعلام اینكه امسال یك محموله به صورت آزمایشی به مصر صادر شده است، تصریح كرد: قرار است مصرف كنندگان پلیمر پتروشیمی امیركبیر در مصر با مصرف این محموله نظر خود را برای خرید محموله های جدید انواع پلی اتیلن اعلام كنند.
این مقام مسئول همچنین از كشورهای تونس و كنیا به عنوان دو مشتری دیگر محصولات پتروشیمی امیركبیر در قاره آفریقا یاد كرد و اظهار داشت: هم اكنون بازاریابی برای فروش محصولات پتروشیمی به كشورهای آفریقایی به عنوان یك بازار نوظهور در دستور كار قرار گرفته است.
** مذاكرات برای فروش محصولات پتروشیمی به پاكستان
دور جدید گفت و گوهای هیات پلاستیك و پتروشیمی پاكستان با مدیران شركتهای پتروشیمی ایران برای خرید محصولات پتروشیمی و پلیمری در حاشیه برگزاری یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست كلید خورد.
یك هیات پلاستیك و پتروشیمی از كراچی پاكستان با هدف خرید محصولات و فرآورده های پتروشیمی و پلیمری از این نمایشگاه بازدید كرد.
«شیخ سلطان رحمان» عضو ارشد هیات تجاری پاكستان با بیان اینكه ایران و پاكستان از روابط سطح بالایی در حوزه تجارت و اقتصاد و به ویژه محصولات پتروشیمی، پلیمری و پلاستیك برخوردار هستند، گفت: یكی از اهداف حضور بازرگانان و تجار پاكستانی در نمایشگاه ایران پلاست یازدهم خرید و تامین مواد اولیه پلیمری به ویژه انواع گریدهای پلی اتیلن سبك و سنگین، پلی پروپیلن و ... است.
وی تصریح كرد: بر این اساس تاكنون گفت وگوهایی با شركت های پتروشیمی ایران در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران پلاست آغاز شده است.
وی همچنین از گفت و گو با فعالان صنایع تكمیلی پتروشیمی ایران برای آغاز همكاریهای جدید با ساخت و راه اندازی خطوط تولید جدید محصولات پلاستیك و پلیمری به عنوان یكی دیگر از اهداف برگزاری نمایشگاه یاد كرد و افزود: ایران با در اختیار داشتن ظرفیت بالای تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری و با توجه به روابط همسایگی می تواند نقش قابل توجهی در بازار صنایع پلیمر و پلاستیك پاكستان داشته باشد.
** تمایل شركت های سوئیسی برای حضور در ایران
«رینر كلس»، مدیر فروش منطقه خاورمیانه و آفریقای شركت سوئیسی «آی ام دی ویستا» گفت: این دومین حضور ما در این نمایشگاه محسوب می شود و نخستین هدف ما از حضور دوباره در ایران، دریافت سفارش ها و یافتن مشتری های جدید است. اما هدف میان مدت ما برقراری روابط با شركت های ایرانی و تقویت جایگاه خود در بازار پتروشیمی ایران خواهد بود.
این شركت سوئیسی فعال در حوزه كنترل كیفیت (quality control)، تولیدكننده سیستم های كنترل كیفیت مبتنی بر دوربین، به ویژه برای صنایع بسته بندی انواع نوشیدنی، است.
وی افزود: ما در حال حاضر سیستم های نصب شده ای در برخی از مجتمع های تولیدكننده محصولات بسته بندی ایران داریم و آماده همكاری و تعامل با شركت های ایرانی هستیم.
كلس خاطرنشان كرد: اگر چه شرایط بازار ایران از لحاظ تكنیكی آماده رشد و جذب سرمایه گذاری است؛ با این حال برخی از مشكلات وجود دارد اما امید است روند همكاری های دو كشور به ویژه در صنعت پتروشیمی بزودی با حل این موارد گسترش یابد.
یازدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست 2 تا 5 مهرماه 1396 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در چهار گروه مواد اولیه، كالاهای ساخته و نیمه ساخته شده، ماشین آلات و تجهیزات و خدمات در حال برگزاری است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام **2022** 6075*خبرنگار: میثم طاهری** انتشار: زهرا هجینی نژاد
آخرین تحولات صنعت پتروشیمی ایران؛ از صادرات دوباره اتیلن تا فروش محصولات به روسیه و آفریقا
۴ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۱
کد خبر:
82677581
تهران- ایرنا- صنعت پتروشیمی ایران با آزاد شدن از بند تحریمها، توانسته فناوری های پیشرفته برای تولید محصولات جدید را كسب كرده و به بازارهای جدید صادراتی در بازارهای بین المللی دست یابد.