سعيد علاميان روز چهارشنبه، همزمان با پنجمين روز از هفته دفاع مقدس در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا، به نقش بي بديل رسانه ها و خبرنگاران در دوران جنگ تحميلي اشاره كرد و افزود: رسانه ها در دوران دفاع مقدس به عنوان يك ركن محسوب مي شدند و همگام و همراه با رزمندگان در جاي جاي جبهه هاي حق عليه باطل به رسالت خطير خود مي پرداختند.
به گفته وي، رسانه ها در تبليغات جنگ، روايت و به تصوير كشيدن رويدادهاي دفاع مقدس براي مردم ايران و جهان، اطلاع رساني دقيق و به موقع از راويان اصلي و تاثيرگذار بودند.
اين روزنامه نگار، آگاهي بخشي به افكار عمومي و انتشار وقايع جنگ را از مهمترين وظايف اصلي رسانه ها در دوران دفاع مقدس عنوان كرد و گفت: همانطور كه اهالي رسانه، روزانه نسبت به تهيه و انتشار مسائل روز جامعه اقدام مي كنند، در آن دوران نيز مهمترين و اصلي ترين مساله، دفاع از كشور بود كه اهالي رسانه با حضور فعال و گسترده در مناطق مختلف عملياتي وقايع را تا جاي ممكن و لحظه به لحظه براي مردم مخابره مي كردند.
علاميان خاطرنشان كرد: در آن دوران اطلاعيه هاي رسمي جنگ توسط ستادهاي كل ارتش و سپاه منتشر مي شد و مردم از طريق رسانه ها از جمله خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) و برخي روزنامه ها و راديو و تلويزيون در جريان اخبار قرار مي گرفتند.
به گفته وي، روحيه دادن به رزمندگان، تهيه گزارش هاي ميداني، ثبت حاشيه ها، تهيه عكس و تصوير نيز از ديگر كاركردهاي رسانه ها در دوران دفاع مقدس بود.
اين فعال رسانه اي تهييج براي حضور گسترده مردم در جبهه ها را از جمله نتايج تلاشهاي اصحاب رسانه در طول دوران هشت سال دفاع مقدس برشمرد.
به گفته وي، اعزام اقشار مختلف مردم آن زمان براي حضور در جبهه ها نيازمند يك پشتيباني رواني و تبليغي بودند كه رسانه ها به درستي در پيمودن اين مسير، موفق عمل كردند.
دبير انجمن روزنامه نگاران دفاع مقدس در بخش ديگري از سخنان خود به برخي خاطرات و ناگفته هاي دوران هشت سال دفاع مقدس اشاره كرد و گفت: امروز رسالت خطير رسانه ها حكم مي كند كه آنها با شيوه هاي مختلف، نسل امروز و آينده را با ناگفته هاي آن دوران آشنا كنند.
علاميان با اشاره به ويژگي برخي فرماندهان شهيد دوران دفاع مقدس مانند عباس بابايي، حسن باقري، علي صياد شيرازي، محمدابراهيم همت، محمدجهان آرا، جواد فكوري، مهدي باكري و حاج يدالله كلهر، تصريح كرد: رسانه ها در اين خصوص نيز مي توانند مرجع و منبعي براي معرفي و تبيين ابعاد شخصيتي و وجودي اين شهيدان گرانقدر براي الگوگيري نسل حاضر و آيندگان باشند.
اين روزنامه نگار و فعال رسانه اي به حضور داوطلبانه مردم از اقشار مختلف جامعه در جنگ تحميلي عراق عليه ايران اشاره كرد و اظهار داشت: آنچه معادلات جهان و دشمنان ما را بر هم زد اتحاد و يكپارچگي، وحدت كلمه، دفاع و مقاومت، ايثار، از خود گذشتگي و رشادتهاي ملت سرافراز ايران اسلامي بود كه همواره شاهد اين حضور در عرصه هاي مختلف هستيم.
علاميان به فعالان رسانه اي توصيه كرد با تحليل درست، خاطره نگاري، بيان ناگفته هاي جنگ هشت ساله، تحقيق و پژوهش در قالب هاي مختلف در ثبت و زنده نگهداشتن دوران هشت سال دفاع مقدس تلاش كنند.
وي تصريح كرد: بر اين باوريم كه پرداختن به دفاع مقدس در واقع گام نهادن در جهت برقراري امنيت و سعادت مردم است تا ديگران نظر سوئي به استقلال و آزادي ايران نداشته باشند.
از ۳۱ شهريور تا روز جمعه ۷ مهر ماه در تقويم رسمي كشور هفته دفاع مقدس نامگذاري شده است.
فراهنگ ** 1355 ** خبرنگار: علي اكبر قزوينيان * انتشار: اميد غياثوند
دبير انجمن روزنامه نگاران دفاع مقدس:
رسانه ها ناگفته هاي دوران دفاع مقدس را تبيين كنند
۵ مهر ۱۳۹۶، ۸:۱۶
کد خبر:
82678626
تهران - ايرنا - دبير انجمن روزنامه نگاران دفاع مقدس از رسانه ها خواست با انجام مصاحبه، تحقيق، حضور ميداني در مناطق عملياتي، گفت وگو با صاحبنظران و به ويژه ايثارگران، جانبازان و خانواده هاي معظم شهدا، ناگفته هاي دوران دفاع مقدس را براي نسل امروز و آينده معرفي و تبيين كنند.