جمال عالمی نیسی عصر چهارشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دوران دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم اظهار كرد : تصویب طرح تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان در شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان و اجرای فاز اول این طرح كه شامل تشكیل گروه علمی دانشنامه دفاع مقدس در سه گروه است، نیز از دیگر برنامه های این كمیته پژوهشی است.
وی همچنین به تدوین و تصویب ۲۵۰۰ مدخل در شورای علمی برنامهریزی استان و برگزاری كارگاه های آموزشی و جمع آوری اسناد و تاریخ شفاهی ویژه دستگاههای اجرایی توسط این كمیته اشاره كرد و افزود: این كمیته همچنین ۴۵ هزار و ۱۵۹ سند مكتوب ۱۰ هزار و ۵۰۰ نگاتیو ، ۲۰۰ ساعت فیلم و ۶۰ ساعت صوت در دوران دفاع مقدس گردآوری كرد.
معاون استاندار خوزستان با اشاره به طراحی پورتال جامع دفاع مقدس بر اهمیت تاریخ شفاهی شهرستانهای استان درگیر دفاع مقدس تاكید كرد و یادآور شد: تهیه و نصب و ابلاغ دستورالعمل تاریخ شفاهی شهرستانهای استان به فرمانداران نیز صورت گرفته و امیدواریم فرمانداران نسبت به تهیه این تاریخ شفاهی اهتمام ویژه ای به خرج دهند.
جمال عالمی نیسی اظهار كرد : تقارن هفته دفاع مقدس و ایام محرم كه هر دو در یك راستا بودند یادآور رشادتها و ایثارگریهای بزرگمردانی است كه برای دفاع از این مرز و بوم جان خود را نثار كردند.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این شهدای والامقام از رشادت های مدافعان حرم كه در این مقطع زمانی برای مقابله با تكفیری های داعش از جان خود گذشته اند نیز قدردانی كرد.
اقتدار نظام جمهوری اسلامی مرهون فرهنگ عاشورایی است
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان نیز دراین نشست فرهنگ عاشورایی را مظهر و سمبل نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: همین امر رمز پیروزی كشور در مقابل دشمنان بود.
علی حسین زاده افزود: اقتدار و امنیت نظام جمهوری اسلامی مرهون فرهنگ عاشورایی است ،دشمنان ایران جنگ تحمیلی را براساس شاخص های منطقی و محاسبات دقیق آغاز كردند ولی علت شكست دشمنان ایران به سرپرستی آمریكا در جنگ تحمیلی بیگانگی آنان با این فرهنگ غنی بود.
دستاورد بی بدیل ادامه تولید و صادرات نفت در دوران جنگ
مدیركل حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس خوزستان دراین نشست نقش خوزستان را در تمام لایه ها و ابعاد جنگ بی بدیل خواند و اظهار كرد: مردم خوزستان در روزهای نخست جنگ با دست های خالی از كشور دفاع كردند تا نقاط حساس استان در اختیار دشمنان قرار نگیرد.
سردار محمد علی پور با اشاره به اینكه دشمن از سه مرز جنوبی، غربی و میانی به خاك كشور تجاوز كرد افزود: بیشترین تمركز نیروهای بعثی بر روی جبهه جنوب بود.
مدیركل حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس از جمع آوری اسناد مرتبط با نقش نیروهای مسلح، دستگاه های دولتی و مردم استان خوزستان در دوران دفاع مقدس خبر داد و گفت: نقش دولت شامل سازمان ها و ادارات استان در جنگ تحمیلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی ادامه تولید و صادرات نفت در طول هشت سال دفاع مقدس را یك دستاورد بزرگ دانست و یادآور شد: لازم است تا نقش هر كدام از شهرستان ها در دوران دفاع مقدس به تفكیك تدوین شود.
سردار علی پور با بیان اینكه با حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان دانشنامه دفاع مقدس در خوزستان تدوین می شود، افزود: این دانشنامه با همكاری دانشگاه ها و پژوهش سراها دردست تدوین است.
وی میدانی بودن اسناد دوران دفاع مقدس را یكی از پیچیدگی های پیش رو خواند و اظهار كرد: اگر نقش مدیریتی خوزستان در جنگ تحمیلی توسط ما تدوین نشود سایرین با نگرش و منش خود تدوین خواهند كرد.
مدیركل حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس با اعلام خبر تامین بودجه و جانمایی محل موزه دفاع مقدس خوزستان خاطر نشان كرد: به زودی فاز دوم پروژه آغاز می شود. موزه دفاع مقدس خوزستان تاثیرات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری برجای خواهد گذاشت.
وی خواستار هم افرایی دستگاه های مختلف استانی در ارائه نقش خود در طول جنگ تحمیلی شد و گفت: در صورت همكاری دستگاه های دولتی ظرف دو سال آینده حدود ۷۰ درصد موضوعات دفاع مقدس جمع آوری می شود.
سردار علی پور از اهواز به عنوان یك شهرستان پشتیبان كننده در طول دوران دفاع مقدس یاد كرد و افزود: اگر كشوری در رابطه با موضوعات و حوادث خود تمدن سازی كند، برای مردم و خود ماندگاری در تاریخ را به ارمغان می آورد.
6002/7152خبرنگار :رضا خبازان ،ندا رضاپور **انتشار :كبری آقازری
معاون استاندار خوزستان : 155مجلد و اسناد نقش دولت در دفاع مقدس جمع اوری شد
۵ مهر ۱۳۹۶، ۲۰:۵۹
کد خبر:
82679711
اهواز-ایرنا-معاون استاندار خوزستان گفت: ۱۵۵ مجلد و اسناد و مدارك مربوط به نقش دولت در دفاع مقدس و طرح و تصویب پژوهش نقش دستگاههای اجرایی استان در دفاع مقدس توسط كمیته آموزش و پژوهش استانداری خوزستان گردآوری شد.