به گزارش خبرنگار ايرنا، وانت هايي كه اين روزها در بسياري از خيابان هاي پر رفت و آمد شهر سنندج در كنار خيابان توقف مي كنند و ميوه مي فروشند، عامل افزايش ترافيك شهري شده اند.
در مسيرهايي حتي ديده مي شود كه سه خودرو وانت كنار هم توقف كرده و قسمت زيادي از خيابان را مسدود كرده اند كه به سختي يك خودرو امكان عبور از كنارشان را پيدا مي كند.
وانت هاي فروشنده سيار ميوه كه حتي در برخي مواقع به صورت مورب توقف مي كنند در خيابان هاي شهر سنندج كه هنوز ساختار قديمي خود را حفظ كرده است و آن عرض لازم را براي عبور و مرور ندارد، عامل مهمي در افزايش ترافيك اين شهر است.
در برخي مواقع اين وانت ها با سر و صداهايي كه براي جلب توجه مشتريان ايجاد مي كنند موجب آلودگي صوتي در خيابان هاي شلوغ شهر نيز مي شوند.
افزايش تعداد اين وانت ها در خيابان هاي شهر همچنان ادامه دارد و تعداد بالاي آنها در حال حاضر موجب شده است يك دستگاه به تنهايي نتواند اقدام به كنترل و حل اين مساله كند.
اما بي تفاوتي مسئولان مرتبط با اين حوزه موجب شده كه اين مشكل كاملا رها شود و حتي كسي به نحوه توقف اين خودروها در معابر نيز نظارتي نكند.
شهرداري و راهنمايي و رانندگي به عنوان 2 دستگاه اصلي مرتبط با اين حوزه هر كدام ديگري را به پاي كار نبودن متهم مي كنند.
معاون خدمات شهري شهرداري سنندج مي گويد: با توجه به اينكه شهرداري ابزاري براي كنترل اين خودروها ندارد، اين وظيفه پليس راهنمايي و رانندگي است كه با جريمه يا توقيف خودروها، مانع از توقف آنها در معابر شود.
آرش رخزادي با اشاره به اينكه پيشتر در اين رابطه با راهنمايي و رانندگي مكاتبه شده است و زميني نيز براي حضور وانت بارهاي فروشنده سيار ميوه تعيين شده تا در ان محل اقدام به فروش ميوه كنند، اما ضروري است پليس راهنمايي و رانندگي اين خودروها را به مكان مشخص شده، هدايت كند.
وي تاكيد كرد: ضروري است پليس راهنمايي و رانندگي به صورت ثابت به شهرداري كمك كند تا بعد از هدايت خودروها به مكان مدنظر، شب ها نيز آنها را مجاب كند از اين مكان خارج شوند و هر كس بخشي از زمين را به عنوان ملك شخصي تصاحب نكند.
مسئولان پليس راهنمايي و رانندگي سنندج نيز از سوي ديگر شهرداري را به عدم همكاري متهم مي كنند.
يكي از اين مسئولان پليس راهور كه خواست نام او برده نشود، اظهار كرد: بارها اقدام به جريمه و حتي انتقال اين وانت ها به پاركينگ شده است اما بلافاصله خودرويي ديگر در جاي خودروي قبلي مستقر مي شود.
اما مسئول اتحاديه ميوه فروشان شهر سنندج در گفت و گو با ايرنا به ابعاد ديگري از اين مساله پرداخت.
كمال الدين انصاري مي گويد: مالكان مغازه هاي سطح شهر پس از سير مراحل قانوني از سوي ارگان هاي بهداشتي و نظارتي مجوز فعاليت مي گيرند و علاوه بر پرداخت ماليات، هزينه هايي هم تحت عنوان عوارض به شهرداري، اصناف و اتحاديه مي پردازند.
وي با اشاره به هزينه هاي آب و برق و ديگر خدمات دريافتي توسط واحدهاي صنفي اظهار كرد: وانت هايي كه در كنار خيابان به فروش ميوه و برخي اقلام غذايي مي پردازند هيچ ماليات و يا عوارضي پرداخت نمي كنند و برخي از آنها براي روشنايي اقدام به گرفتن برق به صورت غيرقانوني از تيرهاي چراغ برق شهري مي كنند.
انصاري افزود: بسياري از اين فروشندگان سيار ميوه چه آنهايي كه از طريق وانت و چه از راه دست فروشي اقدام مي كنند، كشاورز هستند و منبع درآمدي ديگري ندارند و در فصل بيكاري اقدام به دست فروشي مي كنند.
وي ادامه داد: امسال 2 هزار و 750 وانت بار فروشنده سيار در شهرستان سنندج شناسايي شده كه از ميدان ميوه و تره بار سنندج ميوه جابجا كرده اند كه 27 تا 30 تُن آن در واحدهاي صنفي توزيع شده است، اين نشان مي دهد كه بخش زيادي از نياز مردم شهر به ميوه از طريق همين وانت ها بار تامين مي شود.
مسئول اتحاديه ميوه فروشان شهر سنندج مي گويد كه آنها نمي خواهند اين وانت ها كسب و كاري نداشته باشند بلكه بايد ساماندهي شوند.
به گفته انصاري، اين وانت ها نيز مي توانند پروانه كسب بگيرند و به مكاني كه از سوي شهرداري تعيين شده اما بدليل عدم استقبال مالكان وانت ها اجرايي نشده، هدايت شوند.
وي اظهار كرد: بايد اين افراد مجاب شوند كه تنها حق دست فروشي در اين مكان را دارند و نمي توانند در سطح شهر به فروش ميوه و ديگر اقلام غذايي اقدام كنند چون علاوه بر ايجاد ترافيكف مشكلاتي هم براي صنوف ايجاد مي كنند.
در شرايطي كه بخش هاي مختلف حوزه شهري كه مسئوليت آنها مرتبط با اين مساله است ناتوان از انجام كار مشترك هستند و يا تمايلي به ورود به آن نشان نمي دهند، نقش شوراي ترافيك شهرستان سنندج و يا استان كردستان در اين خصوص بايد جدي تر شود.
شورايي كه به منظور حل معضلات ترافيكي تشكيل شده است يا جلسات آن برگزار نمي شود و يا در اين جلسات بر روي رسانه ها بسته است و مسايلي غير ضرور تر مورد رسيدگي اعضا قرار مي گيرد.
اين شورا بايد پاسخ دهد كه تاكنون چه اقدامي براي كنترل مساله روزافزون وانت هاي فروشنده سيار ميوه در كنار خيابان هاي شهر سنندج انجام داده و چرا اين اقدامات احتمالي هيچ تاثيري در كاهش آن نداشته است.
اما به نظر مي رسد براي ساماندهي وانت ها و انتقال آنها به مكان مشخص شده ارگان هاي ديگر حتي فراتر از شوراي ترافيك نيز بايد همكاري كنند.
با توجه به شرايط اقتصادي شهروندان سنندجي و معضل اشتغال، كسي نمي خواهد افرادي را كه در حال كسب درآمدي از اين راه هستند از اين كار محروم شوند اما افزايش ترافيك شهر كه هم هزينه هاي زيادي را بر خانواده ها و دولت تحميل مي كند، وقتي كه طلا خوانده مي شود را مي گيرد، بر روح و روان شهروندان تاثير مي گذارد و جلوه نازيبايي به شهر مي دهد، پس اين موضوع را نمي توان به حال خود رها كرد بلكه بايد هر چه زودتر براي حل آن تدبيري انديشيد.
خبرنگار: اميد بهمني ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
6108/9102
معضل وانت هاي فروش سيار ميوه در معابر سنندج / شوراي ترافيك تدبير كند
۱۰ مهر ۱۳۹۶، ۱۶:۲۵
کد خبر:
82682870
سنندج - ايرنا - دست فروشي در سنندج از سال ها پيش به معضلي تبديل شده و بسياري از پياده روهاي اين شهر را فرا گرفته است اما در سال هاي اخير وانت بارها نيز خيابان هاي شهر را غرق كرده و به صورت سيار ميوه و ديگر مايحتاج عمومي مي فروشند ولي تاكنون شوراي ترافيك فكري به حال اين معضل نكرده است.