به گزارش ايرنا عباس صادق زاده روز چهارشنبه در نشست خبري به مناسبت روز جهاني سالمند در محل اداره كل بهزيستي استان كرمان افزود: آمار سالمندي كشور در سرشماري سال 95 به 10 درصد و استان كرمان به هشت درصد افزايش پيدا كرده است كه توجه و همكاري ويژه تمامي مسئولان و مردم را نسبت به حل اين مساله اجتماعي مي طلبد.
وي با بيان اينكه جمعيت سالمندي كشور در سرشماري سال 90 هشت درصد و استان كرمان 6.7 درصد بود تصريح كرد: هم اكنون جمعيت استان كرمان سه ميليون و 164 هزار و 718 نفر است كه 253 هزار و 53 نفر آن ها سالمند هستند.
مديركل بهزيستي استان كرمان گفت: رشد مواليد در سطح استان كرمان 1.2 درصد بوده و اكنون رشد آن به 1.4 درصد رسيده است و نسبت به رشد مواليد رشد سالمندي بيشتر بوده است.
وي افزود: ارتقاي سلامت سالمندي با توجه به مشكلاتي ازجمله هزينه هاي درماني و ضريب امنيت بايد افزايش يابد زيرا با افزايش سلامت سالمندان شاهد تكريم سالمندان نيز خواهيم بود و بهزيستي اقداماتي در اين زمينه انجام داده است.
صادق زاده بيان كرد: با پيگيري اداره كل بهزيستي كرمان در شوراي سالمندي استان به رياست استاندار مصوب شد كه در مطب پزشكان، پارك ها و اتوبوس هاي خط واحد مكان و صندلي ويژه سالمندان در نظر گرفته شود.
وي به اختصاص 30ميلياردريال به دستگاه هاي اجرايي با همكاري سازمان برنامه و بودجه استان به منظور مناسب سازي ادارات براي سالمندان و تكريم از آنها اشاره كرد و گفت: اداره كل بهزيستي استان كرمان مراكز ساماندهي سالمندان را از شبانه روزي به مراكز روزانه تبديل كرد و اين كار را از سه سال پيش آغاز كرده و هر ساله در حال توسعه آن هستيم.
مديركل بهزيستي استان كرمان با بيان اينكه هم اكنون پنج مركز ساماندهي شبانه روزي سالمندان در سطح استان فعال است افزود: اين مراكز تعداد زيادي سالمند نگهداري مي كنند و سه مركز به صورت روزانه فعاليت دارند.
وي عنوان كرد: مراكز روزانه سالمندي به مسائل مورد نياز سالمندان از جمله آموزش، تغذيه، توان بخشي مانند فيزيوتراپي، كار درماني و بيان خاطرات مي پردازند.
صادق زاده تاكيد كرد: سالمندي يك ظرفيت خوب و مفيد براي جامعه است و بايد از تجربه و ظرفيت هاي سالمندان در جامعه استفاده شود.
وي با بيان اينكه مسائل و معضلات اجتماعي جامعه نيازمند يك برنامه ريزي دقيق و مشاركت همگاني از سوي تمامي اعضاي جامعه است گفت: اگر مسائل اجتماعي تنها بر دوش دولت باشد قطعا اين مسائل زمان بر و به اين صورت مديريت نمي شوند.
مديركل بهزيستي استان كرمان با اشاره به اينكه به زودي از سند چشم انداز مسائل اجتماعي رونمايي مي شود افزود: در اين سند مي توان با آينده نگري، از اوضاع اجتماعي استان كرمان آگاهي داشت.
وي اضافه كرد: برنامه ششم توسعه نسبت به برنامه هاي پيش از آن به مسائل اجتماعي توجه بيشتري شده است و پس از برنامه سوم توسعه برنامه اي با رويكردهاي اجتماعي وجود نداشت.
صادق زاده گفت: برنامه ششم توسعه سازمان بهزيستي، وزارت كشور و وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي را به صورت مستقيم مكلف به رفع مسائل اجتماعي كرده است.
وي با بيان اينكه 23 مهرماه روز نابينا نامگذاري شده است گفت: چهار هزار و 493 نابينا در استان كرمان زير پوشش اداره كل بهزيستي استان كرمان هستند.
مديركل بهزيستي استان كرمان افزود: 5.5 درصد از ناشنوايان كشور نيازمند حمايت و 1.5 درصد كاملا ناشنوا هستند.
وي اظهار كرد: 120 هزار نفر ناشنوا در كشور وجود دارد كه از اين تعداد پنج هزار و 239 نفر ناشنوا در استان كرمان مورد حمايت سازمان بهزيستي هستند.
صادق زاده گفت: اين افراد به علت معلوليت از اشتغال و ازدواج محروم مي شوند كه سازمان بهزيستي در كرمان بخشي از اين معضل آنها را رفع كرده است.
وي با بيان اينكه در استان كرمان 364 هزار و 968 نفر كودك زير سن 6 سال وجود دارد افزود: از اين تعداد 24 هزار و 625 نفر زير چهار سال سن دارند و با كمك بهزيستي هفت درصد از اين افراد آموزش ديده اند و 21 درصد از كودكان با كمك آموزش و پرورش آموزش مي بينند.
هفته سالمند از 10 تا 16 مهر ماه برگزار مي شود و در اين هفته برنامه متعددي در استان كرمان برگزار مي شود.
شعار جهاني امسال هفته تكريم از سالمند 'حركت به سوي آينده، بهره گيري از استعدادها، همكاري ها و مشاركت هاي افراد سالمند با جامعه' است.
خبرنگار: حامد سالاري ** انتشار : بهنام احمدي *
7420/ 5054
كرمان - ايرنا - مديركل بهزيستي استان كرمان گفت: رشد سالمندي استان كرمان در آخرين سرشماري از 6.7 درصد به هشت درصد رسيده و سالانه به سرعت در حال افزايش است.