پایه روش درمانی Car t_cell ، سلول های T سیستم ایمنی هستند. در این روش پس از گرفتن نمونه خون از بیماران، سلول های T سیستم ایمنی را جدا می كنند و با روش های مهندسی ژنتیك به كمك ویروس خاصی سلول های Tرا دستكاری می كنند تا به سلول های ایمنی T اجازه دهند پروتیین ها، آنتی ژن ها یا سلول های توموری ویژه را تشخیص و به آنها متصل شود.
این سلول های دستكاری شده كه در آزمایشگاه صدها میلیون بار تكثیر می شوند نهایتا به بیمار تزریق می شوند تا سلول های توموری كه آنتی ژن های مربوطه را بر روی سطح خود دارند، از بین ببرند.
دكتر مرجان یغمایی دبیر اجرایی بیست و دومین كنگره آسیا و اقیانوسیه پیوند خون و مغز استخواندر گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: پیش بینی می شود این شیوه نوین نیز در درمان سایر تومورهای جامد مانند سرطان های سینه و كلون موثر باشد.
وی گفت: كارتی سل به عنوان یك روش نوین ایمونوتراپی است كه سلول های سیستم ایمنی میزبان برای درمان سرطان فرد مبتلا استفاده می شود. این روش جدید برای درمان بیمارانی كه دارای سرطان های خون پیشرفته هستند، پیشرفت موفقیت آمیزی داشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به اینكه این روش درمانی در آمریكا و اروپا و چین درحال اجراست، گفت: این روش به قدری، پیشرفت كرده كه تصور می شود در آینده نزدیك برای درمان بسیاری از تومورها مورد استفاده قرار گیرد.
یغمایی اشاره كرد: پیگیری های جدی برای شروع این روش درمانی جدید در ایران در حال انجام است كه با توجه به هزینه های بالای این پروژه نیاز به حمایت های جدی وزارت بهداشت می باشد.
وی به حضور دو تن از بزرگان این روش درمانی از مركز درمانی سرطان سیاتل آمریكا در كنگره آسیا و اقیانوسیه پیوند خون و مغز استخوان اشاره كرد و گفت: این محققان صاحب نام، آموزش های لازم در این زمینه را به پزشكان ایرانی ارائه می كنند.
وی بیان كرد: یكی از این محققان صاحب نام كه از مركز درمانی سیاتل در بیست و دومین كنگره پیوند خون و مغز استخوان حضور دارد، پزشك ایرانی است و در مدت حضورشان در كنگره، متخصصان ایرانی را با دستاوردهای جدید این روش درمانی آشنا كرده و تجربیات و تازه های علمی در زمینه این روش های درمانی جدید ارائه خواهد كرد.
متخصص ژنتیك پزشكی به راه اندازی 16 مركز پیوند مغز استخوان در كشور اشاره كرد و گفت: این مراكز در بسیاری از شهرهای كشور از جمله كرمان، ساری، بابل، كرمانشاه، تبریز،تهران(شش مركز)، ارومیه، شیراز، مشهد، اهواز و اصفهان راه اندازی و مشغول پیوند مغز استخوان هستند كه سالانه 1000 پیوند سلولهای بنیادی انجام میدهند.
بیست و دومین كنگره آسیا و اقیانوسیه پیوند خون و مغز استخوان روزهای 6 تا 8 آبان ماه با حضور محققان داخلی و خارجی در تهران برگزار می شود.
علمی ** 1201 *1436*خبرنگار : عبدالكریم جبارپور*انتشار: داود پورصحت*
تهران- ایرنا- دبیر اجرایی بیست و دومین كنگره آسیا و اقیانوسیه پیوند خون و مغز استخوان درباره روش درمانی جدید كار تی سل تراپی گفت:این شیوه اوایل سال2017 برای درمان اطفال مبتلا به سرطان خون (لوكمی) لنفوبلاستیك حاد مورد تایید قرار گرفت.