دكتر حسين انصاري روز چهارشنبه در حاشيه پنجمين كنگره سردرد و اولين كنگره بين المللي سردرد و درد در پاسخ به سوال خبرنگار علمي ايرنا درخصوص راه هاي كنترل حملات ميگرن با توجه به اين كه اين بيماري درمان قطعي ندارد، اظهار كرد: ميگرن يك بيماري ژنتيكي است بنابراين درمان قطعي براي آن وجود ندارد و تنها مي توان با روش هاي درماني موجود آن را كنترل كرد.
وي در جمع خبرنگاران افزود: براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري نيز دارو يا روش كنترل كننده اي وجود ندارد و تنها روش هاي درماني كنترل كننده وجود دارد كه از جمله آن مي توان به درمان هاي دارويي، تزريقي و خوراكي اشاره كرد.
انصاري افزود: تنها داروي اختصاصي پيشگيري كننده ميگرن بوتاكس است كه در مسير رشته هاي عصبي تزريق مي شود و مي تواند تا مدتي فرد را از حملات ميگرن رهايي بخشد و يا اينكه ميزان يا شدت حملات را كاهش دهد.
متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد تاكيد كرد: داروهاي مختلفي كه براي كنترل و كاهش حملات ميگرن تجويز مي شوند، حدود 58 تا 75 درصد موثر هستند.
انصاري با يادآوري اينكه ميگرن درمان قطعي ندارد و تنها مي توان تعداد و شدت حملات را كنترل كرد، توضيح داد: بيماراني كه تعداد حملات ميگرني زيادي دارند و بيش از هفت تا هشت بار در ماه دچار حملات ميگرن مي شوند، بايد حتما دارو مصرف كنند.
وي افزود: اما اگر تعداد حملات ميگرن بين چهار تا هشت بار در ماه باشد، نيازي به مصرف دارو نيست و مي توان با رژيم غذايي مناسب و انجام ورزش هايي كه براي ميگرن تجويز مي شود، ميزان حملات را كنترل كرد.
انصاري گفت: اين افراد بايد موادغذايي حاوي نيترات مانند سوسيس و كالباس و گوشت هاي فرآوري شده و هر ماده غذايي حاوي قند مصنوعي مانند نوشابه هاي رژيمي را از رژيم غذايي خود حذف كنند.
وي ادامه داد: از آنجا كه ميگرن بيماري ژنتيكي است، گاهي ژن هاي افراد مختلف به ماده خاصي واكنش نشان دهند؛ مثلا برخي با خوردن توت فرنگي يا گوجه فرنگي دچار سردردهاي ميگرني مي شوند اما تاثير برخي موادغذايي (مواد حاوي نتيرات و قندهاي مصنوعي) براي همه مبتلايان به ميگرن يكسان است.
انصاري گفت: افرادي كه كمتر از چهار بار در ماه به حملات ميگرني دچار مي شوند، فقط زماني كه سردرد مي گيرند بايد دارو مصرف كنند؛ اين داروها نبايد داروي تسكين دهنده بلكه بايد كنترل كننده ميگرن باشد.
متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد همچنين، هواي خيلي سرد يا خيلي گرم و هواي آلوده را در بروز حملات ميگرني موثر دانست و گفت: استفاده از تلفن هاي همراه به ويژه هنگام خوابيدن براي كنترل شبكه هاي مجازي در محيط تاريك اتاق به دليل نور زياد صفحه تلفن و همچنين استفاده زياد از رايانه و تبلت و بازي هاي رايانه اي مي تواند بيمار را دچار حملات ميگرني كند.
پنجمين كنگره سردرد و اولين كنگره بين المللي سردرد و درد از 19 تا 21 مهرماه جاري با موضوعات مختلف و مرتبط با سردرد و درد با حضور صاحب نظران و اساتيد ايراني و خارجي از كشورهاي آمريكا، آلمان، دانمارك و سوئد در تهران درحال برگزاري است.
علمي**1834
خبرنگار: ناهيد شفيعي **انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
كاهش حملات ميگرن با پرهيز از نوشابه هاي رژيمي و گوشت هاي فرآوري شده
۱۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۲
کد خبر:
82692571
تهران- ايرنا- متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد گفت: پرهيز از مصرف نوشابه هاي رژيمي و مواد حاوي قندهاي مصنوعي و همچنين گوشت هاي فرآوري شده مانند سوسيس و كالباس، حملات ميگرن را در مبتلايان كاهش مي دهد.