به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، در هفته هاي اخير، اخبار ناخوشايندي درباره چگونگي اجراي طرح جمع آوري كودكان كار از سوي برخي مراجع شنيده مي شد كه سبب نگراني فعالان مدني و سازمان هاي مردم نهاد فعال در حوزه كودكان كار شده بود.
با وجود اين رويكرد سلبي، روز گذشته (18 مهر) مدير كل آسيب هاي اجتماعي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي اعلام كرد، كودكان كار و خيابان از شمول مصوبه جمعآوري متكديان خارج شدند كه اين سخنان از تغيير موضع اين وزارتخانه در قبال مشكل كودكان كار و خيابان حكايت دارد.
«روزبه كردوني» گفته است، پيرو نشست مجتمع فوريتهاي خدمات اجتماعي شهر تهران مصوب شد موضوع حمايت اجتماعي و جذب و توانمندسازي كودكان كار و خيابان از شمول مصوبه خدمات اجتماعي شهر تهران خارج شود و مطابق آيين نامه ساماندهي كودكان خياباني (حمايت اجتماعي از كودكان كار و خيابان) بر عهده سازمان بهزيستي و وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي قرار گيرد.
وي از جمله كارشناساني است كه نگاه تهديد محور به كودكان كار و خيابان را رويكردي مناسب در حمايت اجتماعي از كوكان كار نمي داند.
كردوني يادآور شد: مقرر شده از اين پس دبيرخانه شوراي حمايت اجتماعي از كودكان فعالتر شود و با همفكري با سازمانهاي مردم نهاد و صاحبنظران دانشگاهي و همچنين هماهنگي بيشتر بين دستگاههاي اجرايي تلاش ميشود، روند حمايت اجتماعي از كودكان هدفمندتر دنبال شود.
مدير كل دفتر امور آسيبهاي اجتماعي وزارت رفاه در ادامه اظهار داشت: فرمانداري تهران عطف به نامه وزير كشور خطاب به استاندار تهران در سال 93 و با استناد به مصوبه ساماندهي متكديان در سال 78 و مصوبه شوراي اجتماعي كشور با موضوع ساماندهي متكديان و آسيبديدگان اجتماعي تهران از مرداد ماه امسال اقداماتي را براي جمعآوري معتادان متجاهر و متكديان انجام داد.
ترديدي نيست، طي پنج سال گذشته وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي بيشترين تعامل را با سازمان هاي مردم نهاد داشته و در اين مدت شايد به جرات بتوان گفت بيش از 100 نشست با اين سازمان ها و متخصصان امور آسيب هاي اجتماعي برگزار كرده است.
كشور هند با بيش از 1.1 ميليارد نفر جمعيت، با بهره گيري از توانمندي سازمان هاي مردم نهاد (سمن) بخشي از مسئوليت دولت را بر عهده سمن ها قرار داده است.
اين كشور بر پايه چنين تجربه اي توانسته است دموكراسي را به نحو شايسته اي اجرايي كند زيرا فعالان مدني در اين كشور براي مهار آسيب هاي اجتماعي نقش بي بديلي را ايفا مي كنند.
سازمان هاي مردم نهاد با توجه به اينكه از بدنه جامعه هستند و افرادي مشتاق و دلسوز به مسائل اجتماعي به شمار مي روند، از تجربه بالاي همكاري با مردم برخوردارند و مي توانند در پيشبرد اهداف فرهنگي و اجتماعي، دولت ها را ياري رسانند.
دولت يازدهم نيز با همين رويكرد پي برده است كه نهادهاي مردمي همواره بهترين ياور دولت در حل معضلات اجتماعي و كاهش آسيب هاي اجتماعي هستند.
كردوني با اشاره به اينكه از ابتداي اجراي اين مصوبه، نظر كارشناسي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و تاكيد وزير مبتني بر مشورت با فعالان مدني بود، اظهار داشت: خوشبختانه با همراهي مرجع ملي كودك، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، فعالان مدني و سازمانهاي مردم نهاد و مديران وزارت كشور بويژه فرماندار تهران مقرر شد كودكان كار و خيابان از شمول اين مصوبه خارج شوند و مطابق آييننامههاي كودكان فرايند شناسايي، جذب و حمايت اجتماعي از كودكان صورت گيرد.
«ژيلا مدني» از اعضاي يكي از سمن هاي فعال در حوزه توانمند سازي زنان و كودكان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا در خصوص تصميم جديد وزارت كار گفت: با توجه به اينكه سازمان بهزيستي به عنوان متولي امر رسيدگي به كودكان كار و خيابان زير نظر وزارت كار اداره مي شود، اعلام موضع جديد وزارت كار در اين حوزه بسيار اميدوار كننده است.
وي ادامه داد: برگشت نگاه كارشناسانه به وضعيت كودكان كار و خيابان، توجه جدي تر به نقش سازمان هاي مردم نهاد و نگرش همه جانبه به مبارزه با آسيب هاي اجتماعي از جمله راهبردهاي درستي است كه در اين تصميم گيري خود را نمايان مي سازد.
اين فعال مدني تاكيد كرد: بدون شك اگر وزارت رفاه بخواهد در اين خصوص اقدام جدي انجام دهد، ضروري است كه در سياست هاي اجتماعي و اقتصادي نگرش هاي جديدي انجام شود.
مدني يادآور شد: ترديدي نيست سياست هاي سازمان هاي تابعه وزارت كار كه در زمينه كودكان كار دخالت دارند، نياز به بازنگري دارد.
در مجموع به نظر مي رسد بايد اين موضعگيري جديد مسئولان حوزه كار كشور را به فال نيك گرفت و منتظر تصميم گيري هاي بهتر با مشاركت نهادهاي مدني و دولت در خصوص ساماندهي كودكان كار بود.
كودك داراي منزلت و كرامت است و اگر فقير و ناتوان و در گردونه آسيب هاي اجتماعي در غلتيده باشد، نياز به ساماندهي دارد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام **9123*2025*خبرنگار: زهره دريغ گفتار** انتشار: ليلا جودي
![استقبال فعالان مدني از تغيير نگرش وزارت كار نسبت به كودكان كار استقبال فعالان مدني از تغيير نگرش وزارت كار نسبت به كودكان كار](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960719/82692716/N82692716-71921062.jpg)
تهران - ايرنا - تصميم دست اندركاران وزارت كار براي اصلاح نگرش خود نسبت به معضل كودكان كار و تلاش براي گسترش چتر حمايتي اعم از حقوقي و معنوي، با استقبال فعالان مدني و سازمان هاي مردم نهاد مرتبط با موضوع كودكان كار مواجه شد.