با توجه به تاكیدهای رهبر معظم انقلاب بر افزایش تولید داخلی، ارتقای مرغوبیت و كیفیت تولیدات و مصرف كالای ایرانی، توجه به این مهم و همچنین استاندارد سازی كالاهای تولید داخل علاوه بر كاهش وابستگی ها به كالاهای خارجی در تقویت سهم كشور در بازارهای جهانی موثر است.
در زمان كنونی با توجه به توسعه فعالیت های بشری در جامعه، استاندارد سازی تنها در حوزه صنعت خلاصه نمی شود بلكه بسیاری از فعالیت های فردی و اجتماعی افراد را دربر می گیرد و زوایای پنهان و آشكار زندگی بشر را تحت تاثیر قرار می دهد.
امسال با توجه به اهمیت و نقش اساسی استاندارد در زندگی مردم، شعار روز جهانی استاندارد 2017 یعنی 'استانداردها، شهرها را هوشمند تر می كند' انتخاب شده تا استاندارد سازی به همه عرصه های مختلف فعالیت بشری گسترش یابد.
با استاندارد سازی گام به گام شهرها هوشمند شده و كالاهای مصرفی و عرصه های مختلف زیست محیطی، انرژی، مواد غذایی، كشاورزی، حمل و نقل و سایر امور زندگی فردی و اجتماعی افراد بر محور استاندارد قرار می گیرد و از تبعات ناشی از عدم رعایت استاندارد در جامعه كاسته می شود.
استاندارد سازی در روزگار كنونی نه تنها موجب بهبود كیفیت و مرغوبیت تولیدات داخلی می شود بلكه در اعتماد سازی بین مصرف كنندگان نقش اساسی ایفا كرده و رغبت و انگیزه آنان را برای استفاده از كالای تولید داخلی افزایش می دهد.
رئیس سازمان ملی استاندارد در سفر روز گذشته خود به تبریز در جمع صاحبان صنایع و مدیران واحدهای نمونه آذربایجان شرقی با بیان اینكه در زمان كنونی استانداردها در همه اجزای زندگی بشر دخیل است، گفت: استاندارد مفهوم و مقوله تازه ای نیست و از دیرباز مطرح بوده و در سال های اخیر شكلی علمی به خود گرفته است.
نیره پیروزبخت افزود: معیار، اندازه و نظم در عالم هستی از ابتدای خلقت به صورت استاندارد مطرح بوده و اكنون به شكل علمی در تمامی عرصه ها دنبال می شود.
وی با بیان اینكه به دنبال راهبرد ملی كیفیت هستیم، اظهار كرد: شعار 'خاطر جمع باش' فقط نباید در حد شعار باشد بلكه این سازمان هرجا لازم دید ورود پیدا می كند و بخش خصوصی نیز می تواند ما را در تحقق سیاست های كلی نظام و سیاست های اصلی این سازمان برای حفظ و حمایت از حقوق مصرف كننده كمك كند.
رئیس سازمان ملی استاندارد یادآوری كرد: حضور مداوم استانداردها در زندگی شهری محدود به كالاها و خدمات روزمره نبوده بلكه حوزه های مهمی مانند انرژی، حمل و نقل و فناوری اطلاعات را نیز دربر می گیرد.
پیروزبخت، ادامه داد: ارتقای سطح خدمات شهری و گام نهادن به سوی مدیریت یكپارچه شهری مستلزم به كارگیری استانداردهای اختصاصی برای خدمات متنوع در شهر است و هوشمند تر شدن شهرها را به همراه دارد.
استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: ایجاد حساسیت در افراد جامعه برای نگاه كردن به تاریخ انقضای كالا به هنگام خرید گام بسیار مهمی در گسترش فرهنگ استاندارد است.
مجید خدابخش با اشاره به سابقه طولانی آذربایجان شرقی در صنعت به ویژه صنایع غذایی و تعدد آن ها، افزود: صادرات حدود یك میلیارد و 800 میلیون دلار كالا به خارج از كشور در سال گذشته نشان از رعایت استاندارد در واحدهای تولیدی استان است.
وی با تاكید بر استانداردسازی درعرصه خدمات اظهار كرد: در سطح دنیا میزان اشتغال در بخش خدمات زیاد می شود و ما نیز باید 50 درصد از اشتغال جوانان و دانش آموختگان را به این عرصه سوق دهیم.
به گزارش ایرنا، استاندار آذربایجان شرقی از شاغلان در این بخش به عنوان كارگران دانشی نام برد و یادآوری كرد: مدیریت و بهره وری در این حوزه سخت بوده و می توان این استان را به عنوان پایلوت در بخش استانداردسازی در خدمات انتخاب كرد.
خدابخش با قدردانی از مسئولان كنترل كیفی واحدهای تولیدی استان ادامه داد: این افراد در واحدهای تولیدی نقش اساسی و زیربنایی را بر عهده دارند.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز گفت: عدم اعتمادی كه در ذهن مردم به علت بی كیفیتی برخی كالاهای داخلی ایجاد شده باید از بین برود و این اعتماد در آن ها باید دوباره احیا شود و آن ها را برای استفاده از كالاهای داخلی خاطر جمع كرد.
صمد حسن زاده افزود: استاندارد مقوله ای است كه رعایت آن و ارتقای كیفیت محصولات تولید داخلی، مردم را از مصرف كالاهای خارجی بی نیاز می كند و جامعه را از مشكل بیكاری نجات می دهد.
وی با تاكید بر نقش رسانه ها و مسئولان مربوطه در اعتماد سازی در بین مردم برای مصرف كالاهای تولید داخل، اظهار كرد: مدیران واحدهای تولیدی باید با رعایت استاندارد و تولید محصولات باكیفیت مردم را بی نیاز از مصرف كالاهای خارجی كرده و مشكل بیكاری و بحران اقتصادی كشور را حل كنند.
مدیركل استاندارد آذربایجان شرقی نیز در جمع مدیران واحدهای نمونه ملی و استانی و مسئولان كنترل كیفی نمونه ملی و استانی واحدهای تولید كننده استان با اشاره به اهمیت و نقش رعایت مقررات و ضوابط استاندارد در انتخاب واحدهای نمونه گفت: امسال یك واحد تولید كننده استان به عنوان یكی از 9 واحد نمونه ملی كشور و 25 واحد نیز به عنوان واحد نمونه استانی انتخاب شده است.
ساسان فرشی حق رو، افزود: رعایت استاندارد و ارتقای كیفیت تولید در اقتدار ملی در سطح منطقه ای و جهانی نقش داشته و در شعارهای سال های اخیر كه از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام می شود بحث حمایت از صنعت و ارتقای كیفیت مورد تاكید قرار گرفته است.
وی با بیان اینكه در 4 سال اخیر به اندازه تمام طول تاریخ سازمان ملی استاندارد، تدوین استاندارد ملی شده است، اظهار كرد: این سازمان به عنوان بازوی صنعت و یاور و هدایتگر واحدهای تولیدی بوده و در خدمت صنعتگران است.
فرشی حق رو، راه اندازی پویش ' من كالای ایرانی می خرم' را حركتی بجا و ارزشمند برای گسترش فرهنگ استفاده از كالای ایرانی اعلام كرد و ادامه داد: این فرهنگ سازی باید در بخش ارتقای كیفیت كالا و مصرف كالای استاندارد ایرانی تداوم یابد.
گزارش از: پرویز بابائی ** انتشار دهنده: محمد رستگار
8023/6183
تبریز - ایرنا - مقوله استاندارد سازی تولیدات صادرات محور علاوه بر ارتقای كیفیت، تامین منافع مردم، حفظ سلامت و ایمنی و جلب اعتماد مصرف كننده در افزایش سهم جمهوری اسلامی ایران در بازار جهانی نقش بسزایی ایفا می كند.