به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر علي اكبر ولايتي روز پنج شنبه در مراسم افتتاحيه هشتمين كنگره بين المللي بيماري هاي ريوي، مراقبت هاي ويژه و سل در دانشگاه شهيد بهشتي به سل مادر زادي در كودكان اشاره كرد و افزود: هر چه سن كودك كمتر و به دوره تولد نزديكتر باشد، شرايط متفاوت است، در واقع انتشار مرض در نوزادان و شيرخوارگان به مراتب بيشتر است.
وي اظهار كرد: تعداد مبتلايان به سل مادر زادي در دنيا شايد به 500 نفر هم نرسد و در واقع بسيار كمياب است. تا سال 1367 تعداد موارد مبتلا به سل مادرزادي در دنيا به 400 نفر هم نرسيده بود اما بايد بسيار مراقب بود.
رييس بيمارستان مسيح دانشوري ادامه داد: به طور كل بروز سل ريوي در كودكان نسبت به بزرگسالان بسيار متفاوت است .
وي گفت: اگر سن كودك بين يك تا دو سال باشد ، 75 تا 80 درصد علائم بيماري را بروز نمي دهد، 10 تا 20 درصد گرفتاري ريه و دو تا پنج درصد نوع منتشر و مننژيت را نشان مي دهد.
وي افزود: همچنين اگر سن كودك بين دو تا پنج سال باشد ، 95درصد علائم را بروز نمي دهد، پنج درصد علائم ريوي و پنج درصد نوع منتشر را بروز مي دهد كه با اين حساب ميزان مرض 10 تا 20 درصد افزايش نشان مي دهد.
ولايتي متوسط ابتلا به اين بيماري در كشور را بين 12 تا 15 نفر در هر 100 هزار نفر اعلام كرد و گفت: تعداد مبتلايان در برخي از شهرهاي شرقي از متوسط كشوري بيشتر است.
وي با اشاره به واكسن تزريقي ب ث ژ كه از واكسن هاي دوره نوزادي است، گفت: اين واكسن از 50 درصد موارد ابتلا به سل خطرناك و كشنده جلوگيري مي كند .
رييس بيمارستان مسيح دانشوري اظهار كرد: سل همچنان يكي از مشكلات بشر است و هر ساله حدود سه ميليون نفر در دنيا در اثر اين بيماري جان خود را از دست مي دهند و حدود 10ميليون نفر نيز به تعداد مبتلايان افزوده مي شود.
وي افزود: پيش بيني مي شد تا سال 2000 ميلادي كشورها بر اين بيماري فائق آيند، اما تجربه نشان داد كه با امكانات موجود در حوزه پزشكي، امكان غلبه كامل بر بيماري سل وجود ندارد.
ولايتي به كاهش تعداد مبتلايان بيماري سل در كشور اشاره كرد و گفت: ميزان ابتلا به اين بيماري از 40 در هر 100 هزار نفر به 12 تا 15 نفر در 100 هزار نفر كاهش يافته است.
وي مهمترين اقدام را پيشگيري و درمان زودرس سل اعلام كرد و افزود: با پيشرفت هايي كه در تشخيص اين بيماري حاصل شده است، سل بهتر از گذشته تشخيص داده مي شود و كمتر از گذشته هم موارد شناخته نشده وجود دارد.
هشتمين كنگره بين المللي بيماري هاي ريوي، مراقبت هاي ويژه و سل در روزهاي20 تا 23 مهرماه با حضور 35 مهمان خارجي از اروپا، آمريكا و برخي كشورهاي منطقه از جمله تركيه در دانشگاه شهيد بهشتي بر پا است.
علمي 9014**1584
خبرنگار: كيميا عبدالله پور
رئيس بيمارستان مسيح دانشوري؛
احتمال بروز علائم سل در سنين كودكي بيشتر است
۲۰ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۲۳
کد خبر:
82693551
تهران - ايرنا - رئيس بيمارستان مسيح دانشوري گفت: هر چه سن كودك كمتر باشد احتمال بروز علائم بيماري سل بيشتر است.