۲۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۹:۱۴
کد خبر: 82695890
T T
۰ نفر
برگزاري نمايشگاه علوم و فناوري با هدف ترويج علم و تربيت شهروند علمي است

سنندج - ايرنا - معاون امور نمايشگاهي موزه ملي علوم و فناوري ايران هدف از برپايي نمايشگاه هاي سيار را ترويج علم و تربيت شهروند علمي و آشنايي دانش آموزان و ساير اقشار با گذشته علوم و فناوري كشور اعلام كرد.

به گزارش ايرنا، روح الله محمدي عصر شنبه در حاشيه مراسم افتتاح شانزدهمين نمايشگاه سيار موزه ملي علوم و فناوري ايران در دانشگاه كردستان در جمع خبرنگاران اظهار كرد: نمايشگاه سيار موزه علوم و فناوري تور نمايشگاهي است و از سال 91 تاكنون هر سال در برخي شهرها و مراكز استان هاي كشور برگزار مي شود.
وي افزود: اين نمايشگاه ها بيشتر جنبه آموزشي دارند و سعي شده تمامي آثار به نمايش در آمده به شكل تعاملي و قابل دست زدن باشند البته برگزاري جُنگ هاي علمي، كارگاه هاي آموزشي و سخنراني هاي تخصصي نيز از بخش هاي جنبي اين نمايشگاه ها است.
معاون امور نمايشگاهي موزه ملي علوم و فناوري ايران به تعداد بازديد كنندگان از اين نمايشگاه ها اشاره كرد و يادآور شد: در تهران كه موزه اصلي قرار دارد ظرفيت بازديد كنندگان محدود است و ساليانه 25 هزار نفر بازديد كننده داريم كه هر چند آمار خوبي است اما ظرفيت بيشتري وجود دارد.
به گفته وي، ساليانه به طور متوسط تلاش مي شود بين سه تا چهار نمايشگاه سيار توسط موزه ملي علوم و فناوري ايران در استان هاي مختلف كشور برگزار شود.
محمدي با بيان اينكه تعداد بازديد كننده هاي نمايشگاه هاي سيار كه در شهرها و استان هاي مختلف كشور همانند همين دوره زياد است، ادامه داد: پيش بيني ما اينكه طي چند روز برپايي نمايشگاه در دانشگاه كردستان حداقل پنج هزار نفر بازديد كننده داشته باشيم.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين نمايشگاه ها، نمايشگاه هاي سيار ديگري نيز داريم كه در تهران بر پا مي شوند و 10 تا 20 هزار بازديد كننده دارند اما بيشتر بازديد كننده هاي اين نمايشگاه ها گذري هستند حال آنكه نوع نگرش ما نسبت به مخاطبان و بازديد كنندگان نمايشگاه ها متفاوت است.
معاون امور نمايشگاهي موزه ملي علوم و فناوري ايران به برگزاري جشنواره 'علم براي همه' در آبان امسال اشاره كرد و گفت: اين جشنواره در سال هاي 94 و 95 برگزار شد و امسال نيز ماه آينده برگزار خواهد شد.
محمدي افزود: در سال هاي 94 و 95 تعداد 13 نفر از دانش آموزان دختر كردستاني توانستند از ميان 80 نفر به عنوان برگزيده اين جشنواره انتخاب شوند.

** نگاه به موزه در ايران ويتريني است
رئيس اداره نمايشگاه سيار موزه ملي علوم و فناوري ايران نيز گفت: مخاطبان ما در نمايشگاه هاي سيار، بيشتر دانش آموزان و دانشجويان است و بر همين اساس بيشتر نمايشگاه هاي ما در نيمه دوم سال برگزار مي شود.
صالح فرامرزي افزود: سال گذشته سه نمايشگاه سيار در زنجان، نطنز و همدان داشتيم و امسال نيز علاوه بر دانشگاه كردستان، حدود 15 درخواست رسمي براي برپايي نمايشگاه داشته ايم اما هنوز به توافق نرسيده ايم چون بر پايي نمايشگاه ها در مرحله اول نيازمند حاميان مالي است و شرايط موزه اجازه برپايي چندين نمايشگاه همزمان را در طول سال به ما نمي دهد.
وي اظهار كرد: در اين دوره از نمايشگاه در دانشگاه كردستان 57 اثر ارائه شده است كه از اين تعداد، 37 اثر در زمينه علوم و فناوري هاي قديم ايران و 20 اثر نيز مربوط به فيزيك و علوم پايه اي است.
رئيس اداره نمايشگاه سيار موزه ملي علوم و فناوري ايران ادامه داد: با برگزاري اين نمايشگاه ها تلاش مي كنيم علوم و فناوري ايراني ها را بيشتر معرفي كنيم.
فرامرزي در ادامه با بيان اينكه در ايران نگاه به موزه ها ويتريني است و نگاه آگاهانه در اين زمينه وجود ندارد، افزود: بزرگترين مشكل را خود موزه ها دارند چون محتواي خوبي دارند اما از نظر نمايشي ضعيف هستند.
وي به برپايي نمايشگاه هاي سيار موضوعي نيز اشاره كرد و يادآور شد: يكي از برنامه هاي ما برپايي نمايشگاه هاي سيار موضوعي است كه در اين راستا نمايشگاه سيار' كيمياي رازي' را در زنجان برگزار كرديم.
فرامرزي با بيان اينكه نمايشگاه موضوعي ديگري با عنوان همزيستي با زلزله، آبان ماه در تهران برگزار مي شود، گفت: تلاش مي كنيم تعداد نمايشگاه هاي موضوعي را افزايش دهيم.
به گزارش ايرنا، نمايشگاه‎هاي سيار موزه ملي علوم و فناوري ايران از سال 91 با هدف ترويج علم و معرفي موزه آغاز بكار كردند و رفته رفته بر تعداد آثار و مساحت نمايشگاه‎ها افزوده شد به گونه‎اي كه در سال 94 تعداد آثار از 25 اثر به 40 اثر و فضاي مساحتي از 200 متر به 700 متر مربع رسيد كه اين ميزان در سال 95 به 50 اثر و يك هزار متر مربع مساحت افزايش پيدا كرد.
شانزدهمين نمايشگاه سيار موزه علوم و فناوري ايران از 22 تا 28 مهر در دانشگاه كردستان آماده بازديد علاقه مندان است.
خبرنگار: افسانه گلباغي ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7348/9102