۲۳ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۱
کد خبر: 82696321
T T
۰ نفر
ظرفیت های طلایی هرمزگان برای  اشتغال و سرمایه گذاری

بندرعباس- ایرنا - هرمزگان كه به عنوان دروازه اقتصادی كشور از آن یاد می شود، دارای ظرفیت های طلایی در بخش های صنعتی، كشاورزی، شیلات، تجاری، گردشگری و خدمات است كه می توان با جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی از این ظرفیت ها برای اشتغال و سرمایه گذاری استفاده كرد.

به گزارش ایرنا، وجود 14 جزیره اقتصادی و سواحل، بویژه ساحل مكران در جاسك، دسترسی به شبكه های چهارگانه حمل ونقل (هوایی، زمینی، ریلی و دریایی)، دسترسی به آبهای آزاد و دور، داشتن مناطق ویژه اقتصادی و بندرهای آزاد، پالایشگاه های نفت و میعانات گازی، كارخانه های سیمان، آلومینیوم، فولاد، وجود بندر شهیدرجایی و شهیدباهنر، گمرك ها و بیش از 900 كیلومتر نوار ساحلی از ظرفیت های طلایی هرمزگان است كه می توان با استفاده از آنها گامی مهم در تحول اقتصادی و توسعه اشتغال در استان و كشور برداشت.
وجود 22 بندر صیادی و ظرفیت پرورش آبزیان، صید سالانه 240 هزار تن انواع آبزی، 163 هزار هكتار زمین های كشاورزی قابل كشت، وجود 13 شهرك، 7 ناحیه و 445 واحد صنعتی، داشتن 315 معدن فعال، یكهزار و 680 اثر تاریخی، طبیعی و ظرفیت های گردشگری و وجود بیش از 13 منطقه حفاظت شده محیط زیست از دیگر ظرفیت های مهم این استان است كه می توان از آن برای تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بهره جست.
سهمیه اشتغال امسال در هرمزگان ایجاد 14 هزار فرصت شغلی است كه كارشناسان اشتغال و كاریابی استان می توانند با استفاده از ظرفیت های یاد شده این میزان شغل و حتی بیشتر از آن را با ایجاد مشاغل خانگی، كسب و كارهای كوچك و خوداشتغالی در بخش های صنایع و معادن، ساختمان سازی، كشاورزی، شیلات، بانوان، خدمات و صنایع دستی فراهم كنند.
تاكید رهبر فرزانه انقلاب نیز در پیام نوروزی خود بر اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی بود كه بیان داشتند آنچه در مساله اقتصاد مهم و اصل است، مساله تولید داخلی، ایجاد اشتغال، رفع بیكاری و مساله تحرك و رونق اقتصادی و مقابله با ركود است كه در این راستا دولت تدبیر و امید همواره ایجاد اشتغل، رفع بیكاری و رونق تولید را در اولویت كاری خود قرار داده و استان ها را موظف به اجرای تعهدات خود در سهمیه اشتغال كرده است.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز بارها در سخنان خود و خطبه های نماز جمعه بر ایجاد اشتغال تاكید داشته و گفته است كه كار تنها پشت میزنشینی نیست بلكه هر شغلی كه جامعه به آن نیاز داشته باشد از رفتگری تا كشاورزی، دامداری و صنایع دستی و سایر شغل ها مقدس است و باید در راستای اصلاح فرهنگ كار تلاش كنیم.
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی به ظرفیت دریا اشاره كرد كه كشورهایی كه مختصری از دریا را دارند از این نعمت خدادادی بهترین استفاده را می كنند و كشور ما 2 هزار و 100 كیلومتر ساحل دریایی دارد كه یك هزار و 500 كیلومتر مربوط به استان هرمزگان است با داشتن نعمت دریا، هیچ سرمایه گذاری بی پاسخ نیست و در این زمینه همه مسئولان باید از این نعمت برای رفع مشكل بیكاری منطقه استفاده كنند.

** 14 هزار شغل در هرمزگان ایجاد می شود
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان گفت: براساس اشتغال فراگیر، آمار اشتغال از محل سهمیه اعتبارات تخصیصی برای استان تعهد بیش از 14 هزار شغل است كه این اداره كل علاوه بر این برای ایجاد 35 هزار فرصت شغلی در كارگروه اشتغال استان تعهد داده است.
محمدعلی سلیمی در گفت وگو با ایرنا افزود: یكی از طرح ها اشتغالزایی مشاغل خانگی، خوداشتغالی و كسب و كارهای خرد است كه امسال 137 میلیارد تومان اعتبار كم بهره برای این منظور در نظر گرفته شده كه نسبت به سال گذشته 2 برابر شده است.
وی بیان داشت: از این میزان اعتبار 16 میلیارد تومان مربوط به مشاغل خانگی در هرمزگان است كه این تسهیلات ازسوی صندوق كارآفرینی امید، كمیته امداد و سازمان بهزیستی به متقاضیان پرداخت می شود.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان اظهار كرد: مزیت های نسبی اشتغال در طرحی با عنوان «طرح تكاپو» مورد توجه قرار گرفته و با تخصیص اعتباری افزون بر 534 میلیارد تومان در استان های مختلف اجرا خواهد شد به عنوان مثال در استان هرمزگان به صنایع، كارگاه ها و واحدهایی كه بتوانند بیشترین شغل را ایجاد كنند، تسهیلات یارانه دار ارائه می شود.
سلیمی یاد آور شد: به صورت نسبی 20 هزار فرصت شغلی در «سامانه رصد» ثبت شده كه تقریبا یك چهارم آن مشاغل خانگی است.

** 57 هزار نفر در هرمزگان بیكار هستند
سلیمی در ادامه یادآور شد: 536 هزار نفر از جمعیت یك میلیون و 394 هزار نفری هرمزگان را جمعیت فعال تشكیل می دهند كه از این تعداد 478 هزار نفر شاغل و 57 هزار نفر بیكار هستند كه نشان می دهد بیكاری استان حدود 10 و هفت دهم درصد است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان بیان داشت: تاكنون در سامانه كار ورزی نزدیك به 6 هزار نفر ثبت نام كردند كه انتظار می رود از محل اجرای این طرح حدود چهار هزار نفر به بازار كار معرفی شوند.
وی اظهار كرد: طرح كارورزی در سال گذشته در هفت استان كشور از جمله هرمزگان به صورت آزمایشی انجام شد كه 80 درصد كارورزان جذب بازار كار شدند.

*تعاونی های هرمزگان زمینه اشتغال 69 هزار نفر را فراهم كرده اند
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان هم چنین گفت: 2 هزار و 906 تعاونی در بخش های خدمات، كشاورزی، بانوان و صنعت و معدن با یك میلیون و 112 هزار و 371 نفر عضو در این استان فعال هستند كه زمینه اشتغال 68 هزار و 995 نفر را فراهم كرده اند.
سیلمی اظهار داشت: 774 تعاونی با 9 هزار و 591 عضو در بخش خدمات، 690 تعاونی در بخش كشاورزی با هفت هزار و 792 عضو، 528 تعاونی فعال بانوان با پنج هزار و 374 نفر و تعاونی بخش صنعت و معدن با پنج هزار و 189 نفر عضو است.
وی بیان داشت: هشت هزار و 926 نفر در بخش تعاون، 6 هزار و 241 نفر در بخش كشاورزی، پنج هزار و 356 نفر در بخش صنعت و معدن و 6 هزار و 670 نفر در بخش بانوان فرصت شغلی ایجاد شده است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان یاد آور شد: شهرستان بندرعباس با یك هزار و 310 تعاونی با 42 هزار نفر عضو بیشترین تعداد تعاونی ها در استان را به خود اختصاص داده است.

** سقف تسهیلات پرداختی مشاغل خانگی چهار برابر شد
سلیمی در ادامه گفت: سقف تسهیلات مشاغل خانگی در سال گذشته 50 میلیون ریال بود كه امسال این رقم به 200 میلیون ریال یعنی چهار برابر رسیده است.
وی یاد آورشد: افزایش سهم اعطای تسهیلات بر اساس موضوع تبصره بند 6 و هفت قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی صورت گرفته و میزان تسهیلات این بخش در كشور از یك هزار میلیارد ریال در سال 95 به هشت هزار میلیارد ریال در سال جاری رسیده است.
وی گفت: متقاضیان پس از ثبت ‌نام در سامانه مشاغل خانگی و دریافت كد رهگیری و با ارائه مدارك از سوی اداره كار می توانند مجوز لازم برای تسهیلات را كسب كنند.
وی گفت: در این راستا طرح‌ ها جهت دریافت تسهیلات به بانك‌ های عامل معرفی می‌ شوند كه طرح های حوزه صنایع دستی و كشاورزی در اولویت قرار دارند.
سلیمی با اشاره به نقش مهم كسب و كارهای خانگی در اشتغالزایی و حمایت ویژه دولت از این بخش، گفت: متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی می توانند برای ثبت نام به سامانه WWW.mashaghelkhanegi.ir مراجعه كنند.

** مهم ترین مشكل بازار كار هرمزگان، فروش محصول های تولیدی است
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان یاد آورشد: یكی از مشكل های اصلی بازار كار كشور و استان، معضل فروش تولیدات است كه به همین علت در تمام دستورالعمل های اعطای وام ها بر اهلیت افراد و توانایی فروش و عرضه محصول تاكید شده است.
سلیمی افزود: در زمینه اشتغال و افزایش جذب بیكاران به بازار كار، فعالیت های جامعه ای در هرمزگان صورت گرفته كه این امر شامل شناسایی افراد جویای، شناسایی قابلیت ها و مزیت های استانی، شناسایی بازارهای فروش و برگزاری نمایشگاه ها است.

** اشتغال افراد بومی در صنایع هرمزگان 30 درصد است
مدیركل كار هرمزگان گفت: آمار اشتغال افراد بومی در صنایعی كه در استان ایجاد شده به خصوص در غرب هرمزگان به صورت نسبی حدود 30 درصد است به عنوان مثال در شركت نفت ستاره خلیج فارس در آخرین آزمون استخدامی تنها 20 درصد نیروی بومی جذب شده است كه آمار بسیار اندكی است.
سلیمی افزود: علت جذب نشدن افراد بومی در گذشته نبود نیروی متخصص و تحصیل كرده بود، اما اكنون یكی از موانع جدی نیروهای بومی حضور نیافتن مدیران بومی در راس شركت های بزرگ، مدیریت و هیات مدیره صنایع غرب هرمزگان بویژه شركت های دولتی است.

**رفع مشكل اشتغال افراد بومی در هرمزگان نیازمند توجه به فرصت های شغلی استان است
سلیمی یادآور شد: برای رفع مشكل اشتغال افراد بومی باید به تمام فرصت های شغلی در استان از جمله بخش صنایع، ساختمان سازی، كشاورزی و شیلات توجه كرد.
وی گفت: به عنوان مثال مجموعه افراد شاغل در صنایع غرب هرمزگان بیش از 10 درصد شاغلان استان نیست درصورتی كه بیشترین تمركز برای جذب نیروهای بومی در این صنایع وجود دارد.
این مسئول یادآور شد: در صنعت ساختمان و فنی استان جذب نیروهای بومی بسیار كم و نیروهای شاغل بومی در ساختمان سازی كمتر از 10 درصد است و در بخش كشاورزی نیز این بحث مطرح است.
وی گفت: وجود بیش از 10 هزار نفر تبعه خارجی به خصوص در بخش كشاورزی و صنفی در عمل بسیاری از فرصت ها را از افراد بومی گرفته است و یكی از مهم ترین كارها در بخش اشتغال نیروهای بومی تا حد زیادی برطرف می شود.

**90 درصد تولیدكنندگان صنایع دستی در هرمزگان زنان هستند
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان نیز گفت: صنایع دستی موجود در این استان بیشتر به صورت فصلی بوده و 90 درصد تولید كنندگان را زنان تشكیل می دهند.
محسن ضیایی در گفت وگو با ایرنا افزود: گلابتون دوزی، خوس دوزی، بادله دوزی، شك دوزی، سوزن دوزی، عبا دوزی، ملیله دوزی، چادر شب بافی، قالی بافی، سبد بافی، حصیر بافی، صنایع صدفی، سفال گری، درب و پنجره چوبی، كرچاب، خورجین، كوزه سازی و صنایع دستی دریایی و لنج سازی از مهم ترین صنایع دستی هرمزگان است.

**فعالیت 63 هزار صنعتگر هرمزگانی در 13 رشته بومی صنایع دستی
ضیایی در ادامه بیان داشت: هم اكنون در سراسر استان هرمزگان افزون بر 63 هزار صنعتگر در 13 رشته بومی صنایع دستی فعالیت دارند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان اظهار كرد: اكنون 12 باب خانه صنایع دستی در شهرهای این استان فعال هستند كه تا پایان امسال 13 باب دیگر به این شمار اضافه می شود.
ضیایی، هدف از ایجاد خانه صنایع دستی را، ارائه خدمات برای تولید و ارتقای وضعیت صنایع دستی، كارگاه های آموزشی، فروش تولید محصول های صنایع دستی، مشاوره و ایجاد فضای لازم برای تبادل نظر تولید كنندگان و هنرمندان و امور نمایشگاهی ذكر كرد.
وی گفت: راه اندازی خانه های صنایع ستی از جمله اقدام های معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی كشور در دولت تدبیر امید است كه به منظور توسعه پایدار این حوزه و افزایش فضای تعامل و ارتباط هنرمندان و صنعتگران این بخش تاسیس می شود.
این مسئول یاد آورشد: ایجاد فضایی اختصاصی برای صنایع دستی در هر استان فرصتی مناسب برای هنرمندان، هنرجویان و علاقه مندان به صنایع دستی فراهم می آورد تا آن ها بتوانند در مركز اختصاصی حضور پیدا كنند.

**20هزار صنعتكار هرمزگان در بخش پوشاك سنتی فعالیت دارند
معاون صنایع دستی، اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان نیز گفت: 20 هزار نفر از صنعتكاران صنایع دستی فعال در بخش پوشاك سنتی استان شناسایی شده اند.
سهراب بناوند افزود: هرمزگان دارای 63 هزار صنعتگر صنایع دستی بوده كه 60 درصد آنان در نقاط روستایی و 40 درصد در نقاط شهری مشغول فعالیت هستند.

** 6كیوسك ویژه فروش محصولات صنایع دستی در بندرعباس نصب می شود
این مسئول اظهار كرد: برای حمایت از صنعتگران استان، 6 كیوسك ویژه فروش محصول های صنایع دستی برای افزایش درآمد فعالان این حوزه در شهر بندرعباس نصب می شود.
بناوند یاد آورشد: این كیوسك ها در معبد هندوها، موزه مردم شناسی خلیج فارس، پایانه مسافربری بندرعباس و بندر شهید حقانی شهر جانمایی شده و پس از نصب به صورت اجاره و به مبلغی مقرون به صرفه برای صنعتگران واگذار می شود.
وی ادامه داد: این طرح ابتدا به صورت آزمایشی اجرا و پس از پایان این مرحله برای نصب تعداد بیشتری از كیوسك ها در شهر بندرعباس و استان برنامه ریزی می شود.

**هرمزگان 10 مركز خلاق صنایع دستی دارد
بناوند گفت: 10 مركز خلاق صنایع دستی با هدف اشتغال و حفظ ارزش ها و سنت های فرهنگی در شهرستان های استان ایجاد شده است.
وی یاد آورشد: در راستای اجرای طرح های اقتصاد در خرداد ماه امسال دهمین مركز خلاق صنایع دستی استان در بخش قلعه قاضی بندرعباس راه اندازی شد كه این مركز با دارا بودن بیش از 2 هزار صنعتگر صنایع دستی در 10 رشته صنایع دستی بومی یكی از قطب‌ های مهم تولید البسه محلی در استان است.
معاون صنایع دستی هرمزگان ابراز داشت: مركز یاد شده برای اشتغال و درآمد افزون بر 800 نفر از تولید كنندگان صنایع دستی دارای مجوز ساكن در بخش قلعه قاضی برنامه ریزی می كند.

**یك میلیون و 360 هزار دلار صنایع دستی هرمزگان پارسال صادر شد
این مسئول خاطرنشان كرد: بیشتر محصول های صنایع دستی شامل گلیم، حصیر، سفال، شیشه، البسه محلی بوده كه سال گذشته یك میلیون و 360 هزار دلار انواع صنایع دستی از گمرك بندرلنگه و بندرعباس به كشورهای حاشیه خلیج فارس، ایتالیا، استرالیا و تركیه صادر شد.
وی ادامه داد: شهرستان های بندرلنگه، میناب و سیریك از مهم ترین قطب های تولید و صادرات صنایع دستی هرمزگان محسوب می شوند.
بناوند اضافه كرد: نبود بسته بندی مناسب یكی از مهم ترین چالش های حوزه صادرات صنایع دستی هرمزگان به خارج از كشور است كه در صورت رفع این چالش بازارهای بیشتری در عرصه جهانی می توان كسب كرد.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان یادآور شد: اقدام های متعدد حمایتی از صنعتگران استان برای صادرات محور شدن تولید های آنان انجام شده كه نتیجه مناسبی به همراه داشته است.

**نوروز امسال 2.5میلیارد ریال صنایع دستی هرمزگان به فروش رسید
بناوند در ادامه گفت: نوروز امسال 2 میلیارد و 500 میلیون ریال انواع صنایع دستی در هرمزگان به فروش رسید كه این میزان در مقایسه با نوروز سال گذشته 57 درصد افزایش داشته است.
وی بیان داشت: 270 شركت تعاونی تولید محصول های صنایع دستی در هرمزگان ثبت شد كه از این شمار بیش از 50 شركت فعالیت دائمی دارند و 64 هزار نفر از این راه امرار معاش می كنند.
این مسئول اضافه كرد: لباس های بومی محلی، محصول های تولیدی از صدف و دیگر آبزیان، تولیدات حصیری از برگ نخل، گلیم و گبه، تراش و حكاكی سنگ و محصول های سفالی از مهم ترین صنایع دستی هرمزگان است.

** اختصاص 200 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال به صندوق كارآفرینی امید هرمزگان
مدیر صندوق كارآفرینی و امید هرمزگان نیز گفت: امسال 200 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به صندوق كارآفرینی و امید در این استان اختصاص یافته كه 50 درصد بیشتر از سال گذشته است.
یاسر پرورش در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از ابتدای امسال تاكنون 34 میلیارد و 460 میلیون ریال تسهیلات اشتغالزایی برای 198 فقره در بخش‌ های مشاغل خانگی، خویش فرمایی و كارفرمایی پرداخت شده است.
وی بیان داشت: تسهیلات اشتغالزایی این صندوق بیشتر برای طرح های بوم گردی و گردشگری و رفع بیكاری در روستاها تا سقف یك میلیارد ریال با كارمزد چهار درصد به متقاضیان پرداخت می شود.
مدیر صندوق كارآفرینی و امید هرمزگان اظهار كرد: صندوق كارآفرینی امید در راستای برنامه‌‏ های اقتصادی دولت تدبیر و امید و اجرای منویات رهبر فرزانه انقلاب در خصوص سیاست‌‏ های اقتصاد مقاومتی، كوشیده تا با ساماندهی حمایت مالی (قرض ‏الحسنه) از كسب و كارهای خُرد و كوچك بازار محور، ‌نقش مهمی در تولید ناخالص ملی و تولید اشتغال در كشور ایفا كند.
پرورش با ابزار اینكه صندوق كارآفرینی امید دارای 11 دفتر شهرستانی و یك شعبه دریافت و پرداخت در هرمزگان است، گفت: نداشتن چك‌ های برگشتی یا بدهی بانكی، نداشتن بیمه دولتی، همراه داشتن گواهی مهارت و سن زیر 60 سال از مهم ترین شرایط متقاضیان برای دریافت وام از این صندوق است.

** طرح روستای «بدون بیكار» در پنج روستای هرمزگان بزودی اجرا می شود
پرورش هم چنین با اشاره به تلاش دولت برای ایجاد اشتغال در جامعه گفت برای نخستین بار طرح روستای بدون بیكار در پنج روستای با جمعیت زیر یكهزار نفر و با نرخ بیكاری كمتر از 10 درصد در شهرستان های بندرلنگه، جاسك، بندرعباس و قشم اجرا می شود.
وی گفت: طرح یاد شده در قالب تعاونی و ایجاد خانه های صنایع دستی و گردشگی و با همكاری اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان اجرا می شود كه گامی مهم در زمینه اشتغال جوانان و توسعه اشتغال در روستاها دارد.
مدیر صندوق كارآفرینی و امید هرمزگان اظهار كرد: روستاهای هرمزگان ظرفیت های بسیاری دارد كه می توان با ارائه آموزش های لازم به روستائیان و توانمند سازی آن ها با مهار نرخ بیكاری، از مهاجرت به شهرها و پیامد های ناگوار آن جلوگیری كرد.

**بهره مندی زنان خانه دار و مشاغل آزاد هرمزگان از بیمه تامین اجتماعی
رئیس امور بیمه شدگان تامین اجتماعی استان هرمزگان نیز گفت: زنان خانه دار و همچنین مددجویان، هنرمندان و نویسندگان كه در گروه مشاغل آزاد قرار دارند، از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره مند می شوند.
حسین تنی در گفت و گو با ایرنا افزود: زنان خانه دار با كمتر از 18 سال سن و همچنین افرادی كه گواهی رشد زیر 18 سال را از مراجع ذی صلاح دارند، می توانند بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی شوند.
وی بیان داشت: شرط استفاده از بیمه مشاغل آزاد نیز به افرادی تعلق می گیرد كه كمتر از 18 سال و بیشتر 50 سال سن دارند.
رئیس امور بیمه‌ شدگان تامین اجتماعی استان هرمزگان خاطرنشان كرد: تا پایان مردادماه 96، تعداد مقرری بگیران بیمه بیكاری در استان یكهزار و 632 نفر و تعداد قالی بافان و شاغلان صنایع دستی یكهزار و 849 نفر است.
تنی اضافه كرد: در سال گذشته نیز 9 هزار و 64 نفر تحت پوشش بیمه حِرَف و مشاغل آزاد قرار گرفتند و پنج هزار 602 نیز بیمه اختیاری هستند.
وی یادآورشد: نرخ پرداخت حق بیمه‌ شدگان از 12 تا 18 درصد متغیر است.
تنی گفت: درمان، بازنشستگی، از كارافتادگی، فوت و حادثه ناشی از كار از تعهدهای بیمه تامین اجتماعی است و متقاضیان می توانند برای مشاهده سابقه پرداخت حق بیمه خود به نشانی اینترنتی www.tamin.ir مراجعه كنند.
رئیس امور بیمه شدگان تامین اجتماعی هرمزگان یاد آورشد: هم اكنون بیش از 911 هزار در این استان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
استان هرمزگان دارای ظرفیت های بسیاری در زمینه كشاورزی، آبزی پروری، صنایع و معادن، جزایر، گردشگری، صنایع دستی و غیره دارد كه استفاده از این ظرفیت ها می تواند نقش تاثیر گذاری در جهت رفع بیكاری و ایجاد اشتغال پایدار جوانان داشته باشد.
شناسایی قابلیت ها و مزیت های استان هرمزگان، شناسایی جوانان جویای كار، بكارگیری افراد دانش آموخته دانشگاه ها و افراد تحصیل كرده در محیط كار، آموزش، شناسایی بازار فروش و برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره ها در زمینه اشتغال و افزایش جذب بیكاران به بازار كار موثر است.
7195/7408
گزارش: رقیه غلامی زاده** انتشار: محمد جهانگیریان
۰ نفر