۲۴ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۰
کد خبر: 82697466
T T
۰ نفر
سرانه بالاي توليد زباله و دفن غيربهداشتي زباله‌هاي شهر دهدشت

ياسوج - ايرنا - سرانه توليد زباله در شهر 65 هزار نفري دهدشت به ازاي هر نفر يك كيلوگرم است و دفن غيربهداشتي و آتش زندن زباله‌ها از سوي شهرداري مشكلات زيادي را براي شهروندان و حتي روستاهاي اطراف ايجاد كرده است.

به گزارش ايرنا، گسترش شهرنشيني و افزايش جمعيت در شهرها همواره با خود مشكلات مختلفي به همراه داشته كه يكي از آنها وجود پسماندها و زباله‌هاي شهري است كه مشكلات اجتماعي و زيست محيطي فراواني را به وجود آورده است.
زباله‌ها و پسماندهاي شهري در صورتي كه به شيوه اصولي و علمي دفن نشوند به‌عنوان يك مشكل و حتي يك بحران در بحث آلودگي‌هاي خاك، آب و هوا پديدار شود.
زباله‌هاي شهر دهدشت مركز شهرستان كهگيلويه در فاصله چهار كيلومتري مركز شهر و يك كيلومتري روستاي طوليان در طبيعت رها و سوزانده مي‌شوند.
شهر دهدشت با حجم توليد 70 تن زباله در روز داراي يك جايگاه مركزي براي دفن انبوه اين زباله‌هاست، و تا حدود زيادي استانداردهاي سازمان حفاظت محيط زيست در اين مكان دفن زباله رعايت نشده است.
آتش زدن زباله‌ها در اين محل باعث مي‌شود تا دود ناشي از آن فضاي شهر و روستاهاي اطراف را فراگيرد و بوي نامطبوع آن كه بيشتر مواد شيميايي است، سلامتي ساكنان شهروندان و روستائيان را به مخاطره انداخته است.
سوزاندن هفتگي زباله‌ها در طبيعت علاوه بر اينكه فضاي شهري را آلوده مي‌كند باعث برهم زدن تعادل زيست محيطي منطقه مي‌شود.
محل‌هاي دفن زباله بايد در مناطقي انتخاب شود كه در محل پيوند با همه جنبه‌هاي زيست محيطي، زمين شناسي، هيدرولوژي، توپوگرافي، خاك شناسي، آب‌هاي زيرزميني و مناطق چهارگانه تحت مديريت محيط زيست مورد توجه قرار گيرد.
اين شهرستان داراي 2 نوع پسماند شامل زباله‌هاي خانگي و پسماندهاي عفوني بيمارستان و مراكز درماني توليد مي‌شوند.
پسماندهاي عادي بايد به محل دفن زباله گاه مركزي انتقال يابند و نبايد سوزانده شوند.
اين پسماندها بايد با نظارت سازمان حفظ محيط زيست دستورات بهداشتي رعايت شود، ولي اين موضوع زياد مورد توجه قرار نمي‌گيرد، و زباله‌ها به شيوه سنتي سوزانده مي‌شوند.
رئيس اداره محيط زيست كهگيلويه در اين رابطه به ايرنا گفت: استانداردهاي زيست محيطي پسماند زباله در اين شهرستان توسط مسئولان مربوط به‌منظور كاهش اثرات مخرب زيست محيطي انجام نمي‌گيرد.
روح الله عزيزي عنوان كرد: يكي از اين موارد سوزاندن پسماند در محيط آزاد است كه همه ساله باعث آتش سوزي و آسيب رساندن به محيط زيست مي‌شود.
وي گفت: از مردم مي‌خواهيم كه زباله‌هاي خشك را در مبدأ از هم تفكيك كنند و همچنين زمان تفريح كه به محيط‌هاي طبيعي وارد مي‌شوند، زباله‌هاي خود را در محل‌هاي تعين شده توسط شهرداري‌ها خالي كنند.
عزيزي يكي از مشكلات اساسي پسماندهاي زباله در اين شهرستان را نبود كارخانه تفكيك زباله دانست و افزود: براي جلوگيري از تخريب محيط زيست بايد مسئولان به فكر تفكيك اين زباله‌هاي مخرب باشند.
شهردار دهدشت با اشاره به توليد روزانه 70 تن زباله در دهدشت گفت: سايت زباله دهدشت 3.5 هكتار مساحت دارد.
اسفنديار برخه سرانه توليد استاندارد زباله به ازاي هر نفر را 500 گرم دانست و بيان كرد: در دهدشت سرانه توليد زباله بيش از يك كيلوگرم است.
وي با اشاره به مشكلات سايت زباله دهدشت اظهار كرد: تمهيدات لازم براي دفع بهداشتي زباله‌هاي دهدشت در اولويت است.
برخه سوزاندن زباله را يكي از مشكلات اساسي سايت دفن زباله‌ها دانست و تصريح كرد: آتش زدن زباله‌ها باعث ايجاد مشكلات زيست محيطي براي روستاهاي اطراف شده است.
وي افزود: با برنامه ريزي انجام شده اين سايت ساماندهي و دفن بهداشتي زباله‌ها نيز اجرايي خواهد شد.
شهردار دهدشت عنوان كرد: شهرداري دهدشت زباله‌هاي در طول مسير و خارج از سايت را نيز جمع آوري خواهد كرد.
شهر دهدشت مركز شهرستان 130 هزار نفري كهگيلويه بيش از 65 هزار نفر جمعيت دارد.
گزارشگر: حسين خدمتي **انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
7531/6110