عیسی گلشاهی روز سه شنبه در حاشیه جلسه هم اندیشی بازار محصولات شیلات مازندران در بابلسر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از میگوی دریایی و پرورشی ایران به عنوان سالم ترین و باكیفیت ترین میگوی جهان نام برد و افزود: هدفگذاری امسال صادرات این ماده پروتئینی 17هزار تن است.
پارسال 15هزار تن میگوی دریایی و پرورشی ایران به ارزش 62میلیون دلار به خارج صادر شد.
وی با اشاره به اینكه در چند سال اخیر میگوی ایران به روسیه ، عمان، قطر ،امارات و 2كشور آسیای جنوب شرقی چین و ویتنام صادر می شد، بیان داشت: امسال كشورهای آلمان ، انگلستان ، اسپانیا و فرانسه نیز هدف صادرات میگو هستند.
گلشاهی به برتری میگوی ایران در بازار جهانی اشاره كرد و گفت: میگوی دریایی و همچنین پرورشی ایران نیز از معدود میگوهای باكیفیت دنیاست كه فاقد باقیمانده آنتی بیوتیك ها، قارچ كش ها یا مواد دارویی و افزودنی های غذایی نگه دارنده برای افزایش ضریب رشد است، مشكلی كه خیلی از كشورها برای پرورش میگو با آن دست به گریبان هستند.
مدیر كل دفتر بهبود كیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران توضیح داد: میگو منبع عالی ویتامین B12 ، ویتامینD، سلنیوم و چربی های غیر اشباع و یك منبع پروتئین با كالری كم محسوب می شود كه حاوی آهن و نیاسین به عنوان یكی از ویتامین های گروهB است.
وی با اشاره به اینكه، در حال حاضر مصرف میگو در ایران متناسب با میانگین مصرف جهانی نیست، افزود: سرانه مصرف میگو در ایران كه بیشتر در تهران است 50 گرم در سال است،در حالی كه سرانه مصرف میگو درجهان 500 گرم در سال است.
مدیر كل دفتر بهبود كیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اظهاركرد: در حال حاضر كشورهای تایلند، فیلیپین، هند و اكوادور از جمله بزرگترین پرورش دهندگان میگو در دنیا به شمار می روند.
**صادرات 30 هزار تن ماهی قزل آلا در سال جاری
مدیركل دفتر بهبود كیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینكه پارسال 10 هزار تن ماهی قزل آلا به صورت منجمد به كشورهای مختلف صادر شد، گفت: هدفگذاری امسال برای صادرات این گونه آبزی پر طرفدار ، 30 هزار تن است.
وی اضافه كرد: امسال علاوه بر قزل آلای منجمد ،ماهی تازه و تخم فرآوری شده این گونه نیز در حال صادرات است.
مدیر كل دفتر بهبود كیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات به تقاضای بازار داخلی مایه قزل آلا اشاره كرد و ادامه داد: تولید كنندگان آبزیان در كشور مبنای تولید خود را برپایه گرایش و تقاضای بازار تنظیم می كنند و همسو با این رویكرد مصرف این ماهی در حال افزایش است.
گلشاهی سهل الوصول بودن ماهی قزل آلا برای مصرف و در دسترس بودن این نوع ماهی در بازار را از مهمترین دلایل محبوبیت آن در بین مصرف كنندگان كشورمان دانست و گفت: قزل آلا به طور حتم می تواند یك ماهی بسیار مطلوب برای مصرف كننده باشد.
بر اساس آمار شیلات ایران ، سرانه مصرف ماهی در كشور 10 كیلو گرم است . مازندران باسرانه مصرف سالانه 13 كیلوگرم از استان هایی است كه بیشترین میزان ماهی را مصرف می كند.
سالانه حدود 75 هزار تن آنواع آبزیان در مازندران تولید می شود.
سه هزارو 330 واحد پرورش آبزیان در استان مازندران وجود دارد كه از این تعداد 276 واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و 14 واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند .
سفید، كپور، آزاد ( فیتیباك ) انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران است.
سالانه به طور متوسط هفت هزار تن انواع ماهی استخوانی ( كفال، سفید و كپور ) توسط چهار هزار و 200 ماهیگیر از آب های دریای خزر در استان مازندران صید می شود.
حدود 800 قطعه آببندان با مساحت 17 هزار هكتار و ظرفیت حدود 350 میلیون متر مكعب آب در استان مازندران وجود دارد كه هرساله علاوه بر تامین آب كشاورزی ، انواع ماهی كپور ، آزاد ، سفید و فیتفاك در آنها تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود .
خبرنگار: سید رضا هاشمی كروئی ** انتشار دهنده:محسن حسن نیا
/1899/6990
ساری - ایرنا- مدیركل دفتر بهبود كیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: با گسترش ارتباطات بین المللی و حل داد و ستد مالی در یك سال گذشته، میگوی با كیفیت كشورمان دوباره جایگاهش را در بازارهای اروپایی پیدا كرده است.