به گزارش دريافتي ايرنا از روابط عمومي استانداري كرمان محمد جواد فدائي پنجشنبه در چهارمين همايش ملي نفت، گاز، پتروشيمي و صنايع وابسته در كرمان افزود: تامين منابع مالي يكي از چالش هاي مهم صنعت پتروشيمي است و براي استفاده از منابع بانكي بايد قانون بانكداري مورد بازنگري قرار گيرد.
وي خاطر نشان كرد: صنعت پتروشيمي، صنعتي ارزش آفرين است و با توسعه اين صنعت از ارزش افزوده توليدات نفت و گاز به خوبي استفاده مي شود.
فدايي ادامه داد: صنعت پتروشيمي داراي سودآوري زياد و بزرگترين صنعت در بورس كشور است و تامين خوراك آن نسبتاً راحت و ارزان مي باشد.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمان، با بيان اين كه حدود 50 مجتمع پتروشيمي فعال در كشور با توليد بيش از 45 ميليون تن در سال وجود دارد، گفت: 40 درصد از سهم صادرات صنعتي كشور را صنايع پتروشيمي تشكيل مي دهند.
فدايي با اشاره به اين كه جاي كار در صنعت پتروشيمي زياد است، افزود: در استان كرمان 2 طرح پتروشيمي كرمان و پتروشيمي فجر وجود دارد كه مراحل اوليه كار آنها انجام و در آستانه ي شروع عمليات اجرايي هستند و اين پروژه ها مورد حمايت استانداري و مديريت عالي استان مي باشند.
وي به چالش هايي كه صنعت پتروشيمي با آن رو به رو است اشاره و خاطرنشان كرد: حل بخشي از اين مشكلات بر عهده دانشگاه و بخش ديگر بر عهده وزارت نفت و نيز مديريت استان است.
فدايي ادامه داد: يكي از چالش هاي صنعت پتروشيمي براي رسيدن به افق توليد 120 ميليون تن در سال، تامين منابع مالي است كه متاسفانه به دليل اين كه قانون بانكداري ما اشكالات زيادي دارد، در زمينه ي استفاده از منابع بانكي با مشكل رو به رو هستيم و بايد اين قانون بازنگري شود.
وي يكي ديگر از چالش هاي صنعت پتروشيمي را حضور در بازارهاي جهاني دانست و اظهار داشت: براي حضور در بازارهاي جهاني، بايد محصولات با كيفيت بالا ارائه شود و براي بهره برداري در بازارهاي داخلي هم به صنايع پايين دستي نياز داريم.
فدائي افتراق در مديريت طرح هاي پتروشيمي را از ديگر چالش هاي اين صنعت دانست و گفت: متاسفانه شركت پتروشيمي ايران نتوانسته نقش حاكميتي خود بر طرح ها و پروژه هاي اين صنعت را برعهده بگيرد و اين امر باعث شده كه پروژه ها به دستگاه هاي مختلف با خط و مشي هاي متفاوت سپرده شود.
معاون استاندار كرمان ادامه داد: مشكل انتقال دانش و فناوري، ديگر چالشي است كه با آن روبرو هستيم و بايد ديد ما خدمات را از كشورهاي خارجي چگونه مي خواهيم دريافت كنيم، ما تكنولوژي و دانش فني را به صورت يك بسته وارد مي كنيم و براي خدمات پس از توليد وابسته مي شويم و اين به معناي بهره وري نامناسب و پايين در صنايع است.
فدائي چالش بعدي را تامين تجهيزات مورد نياز پتروشيمي دانست و اظهار كرد: صرف نظر از مشكل تامين مالي و مديريت، دانشگاه در رفع ساير چالش هاي اين صنعت نقش اساسي دارد و بايد در اين زمينه فعال عمل كند.
معاون استاندار كرمان، با بيان اين كه براي حمايت از صنعت پتروشيمي اعلام آمادگي مي كنيم، گفت: سهم دانشگاه شناسايي فن آوري هاي جديد و ايده هاي نو و تمركز بر روي فن آوري هاي موجود است، ضمن اين كه توجه به صنايع پايين دستي صنعت پتروشيمي و پيدا كردن راه كار براي توليد كالاهاي پرمصرف اين صنعت از جمله مواردي است كه برعهده دانشگاه هاست.
فدائي با بيان اين كه تامين منابع مالي براي تحقيق و پژوهش هاي اين صنعت بر عهده وزارت نفت است كه بايد به اين امر توجه داشته باشند، خاطرنشان كرد: منابع خوبي هم براي اين امر در نظر گرفته شده و 9 دانشگاه فعال در خصوص اين صنعت در كشور داريم كه بايد ديدكه سهم دانشگاه شهيد باهنر كرمان از اين منابع چقدر است.
وي ايجاد هماهنگي بين دستگاههاي استاني براي تحقق اهداف تحقيقاتي و پژوهشي و پيشرفت پروژه هاي پتروشيمي و رفع موانع و مشكلات و هم چنين حمايت از شركت هاي دانش بنيان را از جمله وظايف استانداري كرمان در رابطه با اين صنعت دانست و خاطرنشان كرد: تشكيل شركت هاي دانش بنيان قانون خاص خودش را دارد و شركت دانش بنيان به معناي واقعي شركتي است كه اختراع و نوآوري و يك ايده قابل تجاري سازي داشته باشد؛ ضمن اين كه يكي از شرايط تشكيل اين شركت ها داشتن حداقل يك اختراع ارزيابي و ثبت شده داخلي يا يك اختراع بين المللي است و حداقل نيمي از درآمد سالانه شركت بايد ازفروش فناوري يا كالا و خدمات دانش بنيان باشد تا بتواند از تسهيلات كم بهره مربوط به شركت هاي دانش بنيان استفاده كند.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد: برگزاري اين همايش در تبادل تجربه جهت رونق صنعت پتروشيمي در كشور مفيد و موثر باشد و هم چنين اجراي پروژه هاي پتروشيمي كرمان و پتروشيمي فجر نيز به خوبي پيش برود.
چهارمين همايش ملي نفت، گاز، پتروشيمي و صنايع وابسته در 26 و 27 مهر ماه جاري در دانشكده فني و مهندسي دانشگاه شهيد باهنر كرمان برگزار شد.
دريافت و انتشار : بهنام احمدي *
5054
معاون استاندار كرمان بر ضرورت بازنگري در قانون بانكداري تاكيد كرد
۲۸ مهر ۱۳۹۶، ۱۱:۰۲
کد خبر:
82702138
![معاون استاندار كرمان بر ضرورت بازنگري در قانون بانكداري تاكيد كرد معاون استاندار كرمان بر ضرورت بازنگري در قانون بانكداري تاكيد كرد](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960728/82702138/N82702138-71938734.jpg)
كرمان - ايرنا- سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمان گفت : براي تسهيل در انجام پروژه هاي سرمايه بر از جمله پتروشيمي ها نيازمند تامين منابع بانكي هستيم كه انجام اين مهم با بازنگري در قوانين فعلي حاكم بر بانكها امكان پذير است .