۲۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۳۳
کد خبر: 82703222
T T
۰ نفر
میزگرد ایرنا/ ظرفیت گردشگری مهدیشهر در مسیر كویر به دریا

سمنان - ایرنا- گردشگری یكی از راهبردهای اصلی توسعه استان سمنان است و موقعیت جغرافیایی ویژه مهدیشهر در شمال سمنان، این شهرستان را به یك جاذبه گردشگری در مسیر مسافران از «كویر به دریا» تبدیل كرده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان مهدیشهر در حدود 15 كیلومتری شمال شهر سمنان، با 50 هزار نفر جمعیت یكی از مناطق گردشگری استان محسوب می شود كه كویر جنوب سمنان را به مناطق جنگلی جنوب رشته كوه های البرز پیوند می دهد و جاذبه هایی در دل خود دارد كه می تواند میزبان مناسبی برای گردشگری در مسیر «كویر به دریا» باشد.
منطقه حفاظت شده پرور از توابع شهرستان مهدیشهر با مساحت 64 هزار هكتار روستاهای رودبارك، منطقه خوش و آب و هوای پرور، كاورد، تلاجیم، فینسك و ملاده را شامل می شود كه ظرفیتی مهم برای گردشگری است.
در كنار جاذبه های طبیعی، شهرستان مهدیشهر در داشتن آثار تاریخی نیز دست پری دارد، استان سمنان دارای بیش از یك هزار و 147 اثر تاریخی شناسایی شده و 718 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی ثبت شده در فهرست آثار ملی است و آثار ثبت شده تاریخی مهدیشهر از 45 مورد به 130 مورد افزایش یافته و 30 اثر نیز آماده دریافت كد ثبت است.
در استان سمنان شعار تبدیل سمنان از معبر به مقصد راهبرد اصلی توسعه گردشگری از اهداف توسعه و پیشرفت استان تعیین شده است و برای تقویت و توسعه گردشگری و افزایش اشتغال در این حوزه تلاش می شود، در این مسیر شهرستان مهدیشهر با داشتن جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی، با توجه به قرار گرفتن در مسیر كویر به دریا، باید نقش تعیین كننده خود را در تحقق این شعار ایفا كند.
شهرستان مهدیشهر در حال حاضر سه هتل با ظرفیت اسكان 116 نفر و 15 اقامتگاه بوم گردی با ظرفیت 375 نفر دارد، برخی كمبودهای زیرساختی برای توسعه شهرستان مهدیشهر در سال های گذشته شناسایی شد كه دولت تدبیر و امید تلاش های جدی و گام های موثری برای رفع این كمبودها برداشت و به ویژه در حوزه گردشگری، زمینه مناسبی برای پذیرش مسافران متناسب با بوم و طبیعت منطقه تدارك دیده شده است.
از همین رو میزگرد ایرنا با عنوان «شهرستان مهدیشهر، نیازها و راهكارها» با حضور فرماندار و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی مهدیشهر در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار و مهمترین موضوع ها و چالش های این شهرستان بیان شد.
كمك به تكمیل زیرساخت های اسكان مسافران، توسعه هنرهای بومی و صنایع دستی، تكمیل محورهای ارتباطی و ایمن سازی راه ها برای بهره برداری گردشگران، حفظ منابع طبیعی با كمربند حفاظتی، سردسیر بودن بخش های زیرمجموعه این شهرستان، توجه به تكمیل زیرساخت های گازرسانی، فرسودگی مدارس و لزوم افزایش اعتبار نوسازی، لزوم افزایش بهره وری آب كشاورزی، افزایش اشتغال از طریق مهارت‌آموزی، توسعه زیرساخت های ورزشی و كمك به افزایش تولید عشایر مهدیشهر، بخشی از مطالب مورد تاكید حاضران در این میزگرد بود.
فرماندار مهدیشهر با اشاره به قابلیت توسعه گردشگری این شهرستان، افزود: تدوین نقشه با محوریت شعار «از كویر تا خزر» از مسیر مهدی‌شهر با حمایت رسانه ها و رشد اعتبارات و محورهای مواصلاتی احداث پل بند بن در محور خطیر كوه با اعتبار 15 میلیارد ریال اجرایی خواهد شد كه منجر به محقق شدن این شعار و نزدیك شدن مسیر مهدی‌شهر به مازندران می شود.
حسن ارگی یادآور شد:‌ تعدادی ازمعارض هایی كه در طرح های گردشگری مهدیشهر به دلایل مختلف چون مسایل حقوقی، راه و ترابری، شهرداری وجود داشت، برطرف شد و از سوی همه دستگاه های اجرایی برای اجرای طرح های گردشگری هم‌افزایی وجود دارد.
فرماندار مهدیشهر گفت: تاكید بر تقویت زمینه گردشگری و آمایش این منطقه یك نیاز اساسی است و باید راهبرد تمام مدیران شهرستان مهدیشهر توجه به تكمیل امكانات وتحقق ظرفیت های گردشگری در این شهرستان باشد.
وی با اشاره به تكمیل زیرساخت های بهداشتی و درمانی شهرستان مهدیشهر به بهره برداری از كلینیك تخصصی 15 خرداد در سال 95 و درمانگاه طالب آباد در سال 96 اشاره كرد و افزود: تكمیل بیمارستان 85 تختخوابی مهدیشهر با 64 درصد رشد در حال پیگیری است.
فرماندار مهدیشهر گفت: اعتبارات مهدیشهر در سال 96 حدود 300 درصد رشد داشته است.
حسن ارگی با اشاره به برخی طرح های درحال ساخت، افزود: ایستگاه هواشناسی خودكار شهرستان كه در هفته دولت كار ساخت آن آغاز شد بزودی بهره برداری می شود.
وی تصریح كرد: احداث و بهره برداری از منبع ذخیره سازی آب آشامیدنی مهدیشهر و روستاها منجر به افزایش ظرفیت ذخیره سازی آب در یك سال گذشته شد و مشكلات زیادی را در تامین آب به ویژه در تابستان برطرف كرده است.
وی بیان داشت: در هفته دولت سال 96 گازرسانی به روستای فولاد محله آغاز شده است و به زودی به بهره برداری می رسد، در دهه فجر 95 تقویت لوله گاز 16 اینچی شهرستان سمنان- مهدیشهر- شهمیرزاد آغاز شد كه فرایند احداث آن 40 درصد رشد داشته است.
فرماندار مهدیشهر یاد آور شد: روگذر غیرهمسطح درجزین با پیگیری های صورت گرفته به بهره برداری رسید و تعریض محورچهار كیلومتری مواصلاتی مهدی‌شهر و شهمیرزاد در حال اجرا است.

**طبیعت و هنرهای بومی عامل اصلی جذب گردشگر
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهدیشهر گفت: در سال 95 از 6 اثر ثبت ملی در استان سمنان چهار اثر مربوط به مهدیشهر بوده و آثار ثبت ملی این شهرستان از 45 مورد به 130 مورد افزایش یافته و 30 مورد آماده دریافت كد ثبت است.
مهدی جعفریان افزود: بیش از 20 پروانه بوم‌گردی در مهد‌یشهر صادر شده و به دلیل این كه بیشترین خودروهای آفرود به این منطقه وارد می شود و بر اساس نیازسنجی، درآینده با تامین زیرساخت ها، این بخش درآمد خوبی برای این شهرستان ایجاد می كند.
وی یاد آور شد: حوزه چاشم به عنوان نمونه، محل تولید گلیم بافی و گلیچ كه ثبت آثار ملی شده در نظر گرفته شده و درهمین راستا نیروی‌های ماهر آموزش دیده‌اند.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهدی‌شهر گفت: در روستای فولادمحله رشته معرق كاری به عنوان نمونه معرفی شده و به نیروی كار ماهر آموزش داده شده است.

** تكمیل راه های مهدیشهر در خدمت جذب گردشگر
رئیس اداره راه و ترابری شهرستان مهدی شهر، تعریض محور چهار كیلومتری مهدیشهر- شهمیرزاد، با پیشرفت 80 درصدی در حال حاضر، تا آذر 96 با اعتبار 40 میلیارد ریال به بهره‌برداری می رسد.
رحمت الله امیدی افزود: در حال حاضر سه كیلومتر از این محور تعریض و آسفالت شده و قابل استفاده است و یك كیلومتر از این مسیر تا 2 ماه آینده با رفع معارض های فعلی، تعریض می شود.
وی با اشاره به گردشگرپذیر بودن بخش شهمیرزاد شهرستان مهدیشهر در استان سمنان، تصریح كرد: تعریض محور مهدیشهر- شهمیرزاد كاهش حجم ترافیك، افزایش ایمنی راه و آسان‌سازی رفت و آمدها را در این محور گردشگرپذیر به همراه دارد.
رئیس اداره راه و ترابری مهدیشهر، به احداث پل روگذر به طول 20 متر با دهانه 10 متر در منطقه بندبن محور كمرود- دوآب روستای چاشم بر روی رودخانه پرآب این شهرستان اشاره كرد و گفت: این پل روگذر با همكاری فرمانداری مهدیشهر و اداره كل راه و ترابری استان سمنان، با پیش‌بینی اعتبار 15 میلیارد ریال از محل اعتبار استانی و ملی، برای سهولت در تردد مسافران در دستور كار قرار گرفته است.
امیدی یادآور شد: به دلیل پرخطر بودن محور روستای فولاد محله- سه راه پرور تا كنون 50 هزار متر مكعب تراشه‌برداری در این محور برای بهبود كیفیت و جلوگیری از تصادفات احتمالی اجرایی شده است.
رئیس اداره راه و ترابری شهرستان مهدیشهر اضافه كرد: احداث تقاطع غیرهم‌سطح در جزین كه ساخت آن از سال 90 آغاز شده بود با صرف اعتبار 60 میلیارد ریال در سال 96 به بهره برداری رسید.

**حفظ جنگلها و اراضی ملی با ایجاد كمربند حفاظتی
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر گفت: 20 هكتار از اراضی منطقه حفاظت شده رودبارك در قالب واكاری و كاشت هزار اصله نهال پایش و 70 هكتار از عرصه جنگلی اوپرت این شهرستان احیا شد.
حمید رضا عبدوس افزود : كاشت 400 اصله نهال گلابی وحشی و 600 بلوط در اراضی جنگلی مخروبه منطقه رودبارك شهرستان مهدیشهر در سال 96 اجرا شده است.
وی با اشاره به این كه واكاوی ها و پایش در مناطقی اجرا شده كه ورود دام به آن ممنوع است، اظهارداشت: 70 هكتار از مناطق جنگلی منطقه اوپرت حفاظت شده پرور كه دچار آسیب شده بود، با صرف 800 میلیون ریال با مشاركت سازمان های مردم نهاد در سال 95-96 حصاركشی و محافظت شده است.
عبدوس به ادامه به طرح ایجاد كمربند حفاظتی یا بنچ مارك به طول چهار و نیم كیلومتر بین مرز مستثنیات و اراضی ملی و با استفاده از 57 پایه بتنی در روستای كمرود خطیر كوه شهرستان مهدیشهر اشاره و اضافه كرد : با اجرای این طرح ، این روستا اولین روستای استان سمنان در اجرای طرح كمربند حفاظتی معرفی می شود.
وی بیان داشت : طرح كمربند حفاظتی با هدف مشخص كردن اراضی ملی از مستثنیات اشخاص و جلوگیری از تخریب و تصرف و تجاوز افراد سودجو انجام می گیرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر ادامه داد : با توجه به بحرانی بودن بسیاری از این مناطق و احتمال تخریب و تصرف، ایجاد كمربند حفاظتی اجراشد و اكنون به دلیل كمبود نیروی حفاظتی، یكی از بهترین راه های حفظ و جلوگیری از تخریب و تجاوز به عرصه‌های ملی، ایجاد كمربند حفاظتی به روش های خاكریز، حصاركشی سیمی، نصب بنچ مارك، در بین عرصه‌های منابع طبیعی و مستثنیات است.

**مهارت‌آموزی راهبرد اشتغال دانش‌آموختگان در مهدیشهر
سرپرست اداره كار تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان مهدیشهر گفت: یك اتاق فكر با هدف كمك به ایجاد اشتغال با مشاركت كارفرمایان و استادان دانشگاه ها و ادارات مرتبط با صنعت در این شهرستان تشكیل شد، در این اتاق فكر سعی می شود با هم‌افزایی دستگاه های اجرایی، كارفرمایان و استادان دانشگاه برای ایجاد اشتغال هدفگذاری و راهبرد تعیین شود.
حمید مستخدمین حسینی یادآور شد: دوره های آموزشی با همكاری اداره كل فنی و حرفه ای و آموزش درون سازمانی با هدف جلوگیری از حوادث شغلی و بهبود روابط كاری در شهرستان مهدیشهر اجرایی شده است.
وی با اشاره به راه اندازی شركت آریا ترانسفو در شهرستان مهدیشهر و به كارگیری نیروهای دانش‌آموخته دانشگاه به ویژه در رشته‌های فنی و مهندسی، افزود: در حال حاضر بیشترین مشكل بیكاری در بین دانش‌آموختگان رشته های علوم انسانی دیده می شود و سعی می شود با دوره های آموزشی با رویكرد فنی برای این جوانان كارآفرینی شود.
سرپرست اداره كار تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان مهدیشهر افزود: 54 واحد تعاونی تولیدی، 13 تعاونی توزیعی و 23 تعاونی خدماتی در این شهرستان فعال است و در دولت تدبیر و امید 26 تعاونی با 259عضوگیری انجام شد.

** تسریع در تكمیل گازرسانی برای رفاه مردم
رئیس اداره گاز شهرستان مهدی‌شهر گفت: انتقال گاز به روستای فولادمحله در این شهرستان، با پیشرفت 30 درصدی در حال حاضر، با اعتبار 71 میلیارد و 200 میلیون ریال تا پایان سال 96 به بهره برداری می‌رسد.
محمد حسن صالحیان افزود: طرح گازرسانی به فولادمحله در شهرستان مهدیشهر كه در هفته دولت سال 96 آغاز شد كه با بهره برداری از این طرح گازرسانی، یكهزار و 800 واحد مسكونی روستای فولاد محله از نعمت گاز برخوردار می شوند، با اجرای این طرح، علاوه بر برخورداری واحدهای مسكونی روستای فولاد محله از نعمت گاز، واحدهای مرغداری محور این منطقه نیز از نعمت گاز برخوردار می‌شوند.
وی تصریح كرد: اجرای 132 متر خط انتقال، پنج هزار و 508 متر خط تغذیه و 132 متر شبكه فولادی و لوله‌گذاری شبكه پلی‌اتیلن به طول 35 هزار و 282 متر، ایجاد یك باب ایستگاه «سی.جی.اس» 30 هزار مترمكعبی، و یك باب ایستگاه «تی.بی.اس» با ظرفیت 10 هزار متر مكعب بر ساعت از طرح های در دست اجرا در شهرستان مهدیشهر است.
رئیس اداره گاز شهرستان مهدیشهر با اشاره به گازرسانی به مجتمع گلخانه ای شهر درجزین در هفته دولت گفت: این طرح با اجرای 6 هزار و 409 متر شبكه انتقال، یكهزار متر خط تغذیه، ایجاد ایستگاه «تی.بی.اس» با ظرفیت 2 هزار و 500 متر مكعب بر ساعت با مشاركت سازمان جهاد كشاورزی استان سمنان و شركت گاز در مجموع با برآورد اعتبار 10 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
وی یادآور شد: سالانه 11 میلیارد ریال هزینه پرداخت به پیمانكاران برای نگهداری شبكه فعلی، و تدام گازرسانی انجام می شود كه در 2 سال گذشته قطعی گاز وجود نداشته است.
رئیس اداره گاز شهرستان مهدیشهر گفت: اجرای طرح خط انتقال تقویتی گاز سمنان- مهدیشهر- شهمیرزاد با برآورد 160 هزار میلیون ریال هزینه، بهمن 96 به بهره‌برداری می‌رسد.
صالحیان افزود: خط انتقال 18 كیلومتری تقویتی 16 اینچی با هدف افزایش تامین گاز شهرستان مهدیشهر از دهه فجر 95 آغاز شده است و اكنون پیشرفت 40 درصدی دارد.
وی تصریح كرد: به دلیل قرار داشتن شهرستان مهدیشهر در منطقه كوهستانی و داشتن زمستان های سرد، با اجرای خط انتقال تقویتی گاز مشكل تامین گاز این شهرستان برطرف می شود، ایستگاه «سی.جی.اس» تقلیل فشار گاز نیز با ظرفیت 2 هزار متر مكعب از جزییات فنی این طرح است.
وی اضافه كرد: بیش از 9 هزار و 800 نفر از خانوارهای شهر مهدیشهر از نعمت گاز برخوردارند كه در اجرای این طرح، علاوه بر بهبود و تقویت گازرسانی، افزایش مشتركان نیز هدفگذاری شده است.
رئیس اداره گاز شهرستان مهدیشهر خاطرنشان كرد: ساختمان اداری گاز شهرستان شهمیرزاد درحال ساخت است كه به زودی به بهره برداری می رسد، در شهمیرزاد پنج هزار و 600 و در درجزین 2 هزار و 100 مشترك از نعمت گاز برخوردار هستند.

**ایجاد رغبت در كشاورزان برای توسعه آبیاری نوین
رئیس جهاد كشاورزی شهرستان مهدیشهر گفت: در این شهرستان سه هزار بهره برداری كشاورزی وجود دارد و بیش از 80 كلاس آموزشی و ترویجی برای چهار هزار و 900 نفر برگزار شده است.
مهدی جعفریان با اشاره به افزایش 100 درصدی اعتبارات این جهادكشاورزی مهدیشهر در سال 96 نسبت به سال گذشته، یادآور شد: تولید و پرورش بلدرچین 50 هزار قطعه ای تمام خودكار و بزرگترین باغ گردوی جهان با آبیاری تحت فشار، از طرح های قابل توجه شهرستان مهدیشهر در بخش جهادكشاورزی است.
رئیس اداره جهاد كشاورزی شهرستان مهدیشهر با اشاره به اینكه یكی از مشكلات جدی بخش كشاورزی این شهرستان خشكسالی و تغییر اقلیم است، خاطرنشان كرد: به منظور بهره برداری هر چه بیشتر از آب موجود، رویكرد كشاورزان باید به آبیاری تحت فشار تغییر كند و تا كنون 250 هكتار از اراضی مهدیشهر به آبیاری تحت فشار مجهزشده است.

**فرسودگی مدارس معضل اصلی آموزش و پرورش مهدیشهر
رئیس آموزش و پرورش شهرستان مهدیشهر گفت: یكی از مشكلات اساسی این شهرستان وجود مدارس فرسوده و با عمر بیش از 30 سال است.
علی لطفی با بیان اینكه آموزش و پرورش شهرستان مهدیشهر52 واحد آموزشی، 6 هزار و 700 دانش آموز، 600 معلم شاغل و 350 معلم بازنشسته دارد، افزود: رشته تربیت بدنی دختران در سال تحصیلی 97-96 به رشته های تحصیلی اضافه شده و به دبیرستان سما مجوز داده شده و به دنبال راه‌اندازی رشته مكانیك هستیم.
رئیس آموزش و پرورش شهرستان مهدیشهر با اشاره به كمبود فضای آموزش برای دوره آموزش ابتدایی و اول دبیرستان در شهرستان مهدیشهر، یادآور شد: برای جبران این مساله، تغییر كاربری زمین‌های مازاد مدارس برای استفاده و بهره بری بهتر در برنامه قرار دارد.

** مهد‌یشهر، شهرستانی مدال‌آور با وجود كمبود امكانات ورزشی
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان مهدیشهر با اشاره به اینكه این شهرستان مهد رشته ورزشی هاكی است، گفت: در 2 بخش آقایان و بانوان سه تن از رشته هاكی عضو تیم ملی هستند.
محمد علی ملك احمدی با اشاره به اینكه اولین بار نمایندگانی از شهرستان مهدیشهر به تیم ملی كاراته ایران دعوت شدند و مقام سوم كشور را به دست آوردند، یادآور شد: تا كنون 149 مدال كشوری، بین المللی و استانی كسب شده است كه جایگاه ورزش قهرمانی با توجه به جمعیت 50 هزار نفری شهرستان مهدی‌هر بعد از شهرستان شاهرود در رتبه دوم قرار دارد.
وی تصریح كرد: بیمه ورزشی شهرستان مهدیشهر یكهزار نفر نسبت به سال گذشته افزایش پیدا كرد كه در حال حاضر به 2 هزار و 670 نفر بیمه شده سازمان یافته رسیده است.
ملك احمدی با اشاره به اینكه افزایش اعتبارات ورزشی در شهرستان مهدیشهر مطلوب است و در سال 95 بیش از 900 میلیون ریال اعتبار جذب شد، افزود: تا كنون در سال 96 بیش از 500 میلیون ریال اعتبار برای این شهرستان تخصیص یافته است.
وی خاطرنشان كرد: 14 مكان ورزشی در این شهرستان برای ورزشكاران دایر است و سرانه مكان ورزشی در این شهرستان 90 سانتی متر مربع است.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان مهدیشهر یادآور شد: بزرگترین مشكل ورزش این شهرستان نداشتن ورزشگاه اختصاصی سرپوشیده برای بانوان است كه برای ساخت یك سالن چند منظوره ورزش نزدیك هشت میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی خاطرنشان كرد: نبود اعتبار برای سالن ورزشی كمرود و سالن ورزشی لرد خطیر كوه از دیگر نیازهای ورزشی شهرستان مهدیشهر است.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان مهدیشهر با اشاره به این كه مهم ترین كمبود ورزش این شهرستان نبود سرای ورزش و خوابگاه است، خاطرنشان كرد: با توجه به این كه آب و هوای این منطقه در تابستان بسیار مطبوع است و می تواند میزبان بسیاری از مسابقات در سطح ملی باشد اما این امر هنوز محقق نشده است.

**حضور بیش از یك سوم عشایر استان سمنان در مهدیشهر
رئیس اداره امور عشایری شهرستان مهدی‌هر گفت: 13 میلیارد و 560 میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه با كارمزد چهار درصد به عشایر این شهرستان مهدیشهر در سال 96 پرداخت شد.
حسین اصغری افزود: در سال 95 بیش از 2 هزار و 300 تن گوشت قرمز از دام عشایر شهرستان مهدیشهر تولید شد كه در سال 96 با پرداخت تسهیلات، تولید آن 10 درصد افزایش خواهد یافت.
وی تصریح كرد: 430 میلیون ریال تسهیلات در قالب وام های كم بهره برای خرید علوفه ناشی از خشكسالی به عشایر مهدیشهر پرداخت شد تا روند تولید عشایر آسیب نبیند، هم‌چنین 510 میلیون ریال در قالب 23 تعاونی خرد زنان روستایی جاجیم بافی، گلیم بافی پرداخت شد.
وی خاطرنشان كرد: برای اولین بار، ایجاد یك سردخانه با اعتبار هشت میلیارد و 750 میلیون ریال با هدف ایجاد امكان نگهداری و بسته‌بندی فرآوردهای لبنی در دستور كار قرار گرفت.
رئیس اداره امور عشایری شهرستان مهدیشهر یادآور شد: كوچ پاییزه ایل سنگسر اواخر مهر و اوایل آبان سال 96 همزمان با پایان فصل گرما از مناطق ییلاقی خوریه، چاشم، بلده، دماوند، ارجمند و فیرزوكوه به مناطق گرمسیر آغاز می شود.
وی تصریح كرد: بر اساس آمار سرشماری عشایرسال 87، عشایر شهرستان مهدیشهر یك ایل و 16 طایفه بودند كه یكهزار و 221 خانوار، بیش از پنج هزار نفر یعنی 35 درصد جمعیت عشایر استان سمنان با 560 هزار راس دام 53 درصد دام استان سمنان را تشكیل می دهند.
رئیس اداره امور عشایری شهرستان مهدی‌شهر یادآور شد: براساس تسهیلات ماده 10 و 12 خشكسالی در طی 2 سال اخیر در شهرستان مهدیشهر این تسهیلات به 11 میلیارد و 260 میلیون ریال رسیده است.

**نیروی انسانی نیاز اصلی فرهنگ و ارشاد اسلامی مهدیشهر
مسوول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهدیشهر گفت: مجوز 2 چاپخانه و 2 كانون تبلیغاتی، افتتاح سینما فجر بعد از سال ها در بهمن 94 از جمله طرح های حوزه فرهنگ در دولت تدبیر و امید در شهرستان مهدیشهر بود.
محمد سهرابی افزود: نبود نیروی انسانی كافی در زمینه فرهنگ و ارشاد اسلامی یكی از مشكلات اساسی این نهاد است.
7344/6103 خبرنگار: امیرحسین كاشی منش ** انتشار دهنده :مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ كانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه كنید.
۰ نفر