نظارت 360 كارشناس بهداشت محيط بر اماكن ومراكز توزيع غذا به زائرين اربعين

تهران- ايرنا- مسئول برنامه بهداشت محيط اربعين حسيني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: در مجموع در كشور و در مسيرهاي اصلي كه به سمت مرز منتهي است، 360 نفر از كارشناسان بهداشت محيط براي ارزيابي و نظارت از اماكن و رستوران هاي بين راهي آماده هستند.

به گزارش روزشنبه ايرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، سيدرضا غلامي افزود: 140 كارشناس بهداشت محيط در چهار مرز خسروي، مهران، چزابه و شلمچه بر اماكن و مراكز توزيع غذا به زائرين نظارت دارند.
وي درباره تمهيدات بهداشتي و توصيه هاي لازم در راهپيمايي اربعين حسيني گفت: درمبحث بهداشت محيط در ايام راهپيمايي اربعين حسيني دو مقوله بهداشت آب آشاميدني و سلامت مواد غذايي اهميت زيادي دارد و لذا زائران و مديران كاروان ها بايد دقت كنند و براساس دستورالعملي كه ستاد بهداشت و درمان اربعين ابلاغ كرده است، عمل كنند.
مسئول برنامه بهداشت محيط اربعين حسيني وزارت بهداشت ادامه داد: در خاك عراق نيز علاوه بر تيم پزشكي، 28 نفر مامور بهداشت محيط نيز همراه آنها حضور دارند كه در كربلا، نجف، سامرا و كاظمين مستقر هستند و علاوه بر آن كارشناسان بهداشتي تيم حج و زيارت نيز فعال هستند و نظارت دارند و به طوركلي در كشور و در مسيرهاي اصلي كه به سمت مرز منتهي است، 360 نفر از كارشناسان بهداشت محيط آماده براي ارزيابي و نظارت از اماكن و رستوران هاي بين راهي براي خدمت رساني به زائرين هستند.

** زائرين از آب آشاميدني بسته بندي شده و بهداشتي استفاده كنند
غلامي در باره اقدامات و توصيه هاي بهداشتي كه رعايت كردن آنها توسط زائرين الزامي است، افزود: زائرين بايد توجه داشته باشند كه آب آشاميدني را حتما به صورت بسته بندي تهيه و مصرف كنند و از مصرف آب جاري و غيربهداشتي خودداري كنند.
وي درخصوص بهداشت موادغذايي نيزتصريح كرد: اولين توصيه درخصوص بهداشت موادغذايي اين است كه زائرين تحت هيچ شرايطي از دستفروشان خريد نكنند، حتي اين توصيه براي خريد موادغذايي خشك هم رعايت شود.
غلامي تاكيد كرد: چنانچه موكب ها براي زائرين غذاي گرم گرفتند، غذا همانطور گرم مصرف شود، چرا كه در آن محل شرايط گرم كردن غذا وجود ندارد و مصرف غذاي سرد شده مي تواند، سلامت فرد را به خطر بيندازد.
اين مقام وزارت بهداشت گفت: نكته اي كه حائز اهميت است، اينكه زائرين بايد قبل از دست زدن به هرگونه ماده غذايي، دست هاي خود را با آب و مايع دستشويي شست و شو دهند و مصرف ميوه نيز به شرط شست و شوي كامل اشكالي ندارد.
غلامي با بيان اينكه همراه داشتن ملحفه شخصي بربهداشت فردي تاثير زيادي دارد، بيان داشت: براي جلوگيري از ورود حشرات يا حيوانات لابه لاي رخت خواب ها، بهتر است، پتوها را بيرون از چادر بتكانند و در روشنايي روز هم پتوها را جلوي نورخورشيد قرار دهند.
وي با بيان اينكه زائرين بايد بهداشت فردي را رعايت كنند، گفت: شستن جوراب ها و استفاده از لباس تميز در سلامت فرد و رعايت حال ديگران تاثير زيادي دارد، ضمن اينكه استعمال دخانيات در محل اسكان و چادرها ممنوع است و اين امر بايد رعايت شود.
غلامي تاكيد كرد: زباله ها بايد در محل هايي كه مخصوص دپوي زباله تعيين شده است، جمع آوري شود و از پراكندن زباله در هر خيابان ها و جوي ها خودداري شود.
وي با اشاره براينكه مردم هرگونه شكايتي را مي توانند توسط سامانه 190 به گوش مسئولان بهداشت محيط برسانند، توصيه كرد: زائرين با مشاهده اولين نشانه بيماري بايد به مراكز هلال احمر در مرزها و همكاران بهداشت و درمان در داخل كشور مراجعه كنند و توصيه مي شود، ماسك همراه خود داشته باشند.
اجتمام**1193*1724*
تنظيم:حسن حيدري* انتشار: حسين فتح الهي
۰ نفر