به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از يونايتدپرس، به گزارش كميسيون آلودگي و سلامت لانست، آلودگي هوا در سال 2015 ميلادي با 6.5 ميليون مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي و ريوي مرتبط بود. اين درحاليست كه حدود 1.8 ميليون مرگ ناشي از آلودگي آب در همان سال گزارش شده است.
دكتر فيليپ لندريگن سرپرست كميسيون، آلودگي هوا را بيش از يك چالش زيست محيطي ميداند كه ميتواند به عنوان يك تهديد عميق و فراگير بر تمام جنبههاي سلامت و رفاه افراد تاثيرگذار باشد و نيازمند توجه بيشتر مسئولين، متخصصان بهداشت و تمام افراد جامعه است.
مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا به بيماريهاي قلبي، سكته مغزي، سرطان ريه و بيماري مزمن انسداد ريه مربوط است. آلودگي موجود در محيط كاري نيز از جمله مواردي است كه مورد بررسي قرار گرفته است. پنوموكونيوز (بيماري ريوي ناشي از استنشاق مواد تحريك كننده) در كارگران معدن زغال سنگ و سرطان مثانه در كارگران كارخانههاي رنگسازي از جمله مهمترين موارد گزارش شده است. آزبستوز (التهاب ريهها به علت استنشاق طولاني مدت ذرات آزبست)، سرطان ريه و ساير سرطانها و مزوتليوما (نوعي سرطان بدخيم و نادر كه منشا آن سلولهاي مزوتليوم هستند) از ديگر مواردي است كه براي كارگراني كه در معرض آزبست (پنبه نسوز) قرار دارند گزارش شده است. فشار خون بالا، نارسايي كليه و بيماريهاي قلبي نيز از جمله مواردي است كه بر اثر آلودگي سرب گزارش شده است.
اين گزارش نشان ميدهد حدود 92 درصد از مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا در كشورهاي كمدرآمد و با درآمد متوسط گزارش شده است. در كشورهاي در حال توسعه سريع صنعتي از جمله بنگلادش، چين، هند، پاكستان، كنيا و ماداگاسكار، از هر چهار مرگ يك مورد به دليل آلودگي گزارش شده است. چين و هند بيشتر قربانيان ناشي از آلودگي هوا را دارند.
اين مطالعه دو ساله كه با همكاري بيش از 40 محقق در زمينه سلامت و محيط زيست نگاشته شده، در نشريه Lancet منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا – يك گزارش جديد نشان ميدهد آلودگي هوا در سال 2015 عامل بيش از 9 ميليون مرگ، يعني يك مورد از شش مورد، بود.